1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Help!! 4G scanning....

Discussion in 'Android Devices' started by misterjb, Nov 17, 2010.

  1. misterjb

    misterjb Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    3
    Joined:
    Nov 17, 2010

    Nov 17, 2010
    3
    1
    6
    Hello everyone, unfortunately im new to this thread (as of 5 minutes ago).

    I have purchased my Evo 2 weeks ago from this date. I've decided to finally root a few days ago using the unRevoked 3.2.1 method. I've flashed the recovery using Allclockwork, backed up with Titanium (free version) and flashed my first ROM (Myn Warm twobytwo 11-05-2010 RLS3). Everything seems to work fine except 4G.

    Can someone assist me in recovering my 4G signal (Dallas area)

    Evo: Stock 2.2 (before root)
    ROM: Myn warm twobytwo 11-05-2010 RLS3 (after root)
     

    Advertisement

  2. Mr. Ed

    Mr. Ed Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,675
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    6,675
    1,464
    313
    Phones
    Over Yonder
    What part of Dallas...are you absolutely certain you can pick up a 4g signal where you are right at the moment you are trying? Throughout most of DFW I have given up on 4g it's so spotty. I get a pretty good signal if I am on Coit Road for instance...but the further I go east or west of Coit the signal fades pretty fast. There have been some great spots in Frisco and Mckinney ...but moving literally feet in one direction or the other loses the signal.

    I am at my store at Coit and Campbell now...in the store..no 4g, in front of store no 4g, walk 8 feet into the parking lot 2 bars move right none and back to scanning move left 1 bar....

    It's that spotty
     
  3. Mr. Ed

    Mr. Ed Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,675
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    6,675
    1,464
    313
    Phones
    Over Yonder
  4. misterjb

    misterjb Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    3
    Joined:
    Nov 17, 2010

    Nov 17, 2010
    3
    1
    6
    Actually ur right. 4g is spotty. Before I flashed. The ROM, ihad a poor signal in cedarhill. But I get a goodsignal in oakcliff I get a fair or gud signal. Now after flashing warms rom, i get no signa jn cedahill and a good signal in oakcliff. So wha im saying is my 4g works, i just didnt go to an area where it was available. I guess u can disregard this thread i created lol.... fact im on 4g now usong my phone as i type this... now im happy again lmao
     
    Mr. Ed likes this.
  5. goodboy

    goodboy Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    117
    Joined:
    Oct 21, 2010

    Oct 21, 2010
    117
    8
    36
    Flash Amon_RA as your backup. As clockworks doesn't backup your WiMax keys that are needed to connect to 4G. You lose those, and you lose 4G.
     
  6. Mr. Ed

    Mr. Ed Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,675
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    6,675
    1,464
    313
    Phones
    Over Yonder
    That's never once happened to me...and I have always used clockwork
     
  7. goodboy

    goodboy Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    117
    Joined:
    Oct 21, 2010

    Oct 21, 2010
    117
    8
    36
    I don't know what exactly caused it, but I've read a few threads about this over on XDA, and the consensus was to switch to Amon Ra. I'll say that I've only flashed roms and kernels and never dared to touch the radios for this reason alone. And still something happened among the way.
     
Tags:

Share This Page

Loading...