1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Help 6.0 to 5.1

Discussion in 'Android Devices' started by Fuziionz05, Jun 26, 2016.

  1. Fuziionz05

    Fuziionz05 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    22
    Joined:
    Jul 15, 2015

    Jul 15, 2015
    22
    11
    38
    Male
    Hey everyone i havent been that active in the Stylo section but i jist have a question. I wanted to downgrade from 6.0 to 5.1 katana rom. I recently rooted my ms631 running 6.0 and it sucks, i cant use things like titanium backup or rootcloak. I just believe its time for me to go back.

    So the main thing, on the zmax im able to flash 5.1 and go back to 4.4, is there a way i can do the same for the stylo.
    Thanks for helping
     

    Advertisement

  2. tube517

    tube517 Android Expert
    Rank:
     #34
    Points:
    693
    Posts:
    4,065
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    4,065
    2,086
    693
    Male
    USA
    Why can't you use Titanium backup? I'm using it fine.

    RootCloak is hit or miss on some apps, what specifically is the issue there?
     
  3. Fuziionz05

    Fuziionz05 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    22
    Joined:
    Jul 15, 2015

    Jul 15, 2015
    22
    11
    38
    Male
    It never asked me for root permissions, i have looked up several ways to fix it but nothing works
    Screenshot_2016-06-26-11-21-54.png Screenshot_2016-06-26-11-22-41.png Screenshot_2016-06-26-11-23-01.png
     
  4. tube517

    tube517 Android Expert
    Rank:
     #34
    Points:
    693
    Posts:
    4,065
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    4,065
    2,086
    693
    Male
    USA
    I'm going to assume you unlocked bootloader and have TWRP installed?

    Did you use the ADB method to root? That included flashing SuperSU.


    If you used kingroot, you need to flash SuperSU

    EDIT: Did you install the Busybox app?
     
    #4 tube517, Jun 26, 2016
    Last edited: Jun 26, 2016
  5. Fuziionz05

    Fuziionz05 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    22
    Joined:
    Jul 15, 2015

    Jul 15, 2015
    22
    11
    38
    Male
    Yeah i have everything else including busybox an i have flashed supersu already, bootloader is unlocked and twrp is installed. Maybe its just a random thing
     
  6. tube517

    tube517 Android Expert
    Rank:
     #34
    Points:
    693
    Posts:
    4,065
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    4,065
    2,086
    693
    Male
    USA
    Uninstall and reinstall TiBu and then reboot phone. Also use root checker to make sure you have root
     
  7. Marty_Since87

    Marty_Since87 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    203
    Posts:
    1,133
    Joined:
    Apr 13, 2012

    Apr 13, 2012
    1,133
    401
    203
    Male
    Seller and Distributor
    Bronx, New York
    I left 6.0 due to memory card issues which was weird, anyway. The way I went back to LP was:

    Flash this:
    stock restore

    Rooted with this:
    ONE CLICK ROOT

    Flashed TWRP:
    TWRP

    then flashed Katana Rom.
    Katana Rom
     
    Krlypumaa likes this.
  8. Fuziionz05

    Fuziionz05 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    22
    Joined:
    Jul 15, 2015

    Jul 15, 2015
    22
    11
    38
    Male
    Did that still nothing im just gonna restore to 5.1 then katana
     
  9. tube517

    tube517 Android Expert
    Rank:
     #34
    Points:
    693
    Posts:
    4,065
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    4,065
    2,086
    693
    Male
    USA
    Solution:
    -Go to Settings, then Applications
    -Find "Superuser"
    -Press "Clear Data"
    -Go back to Applications
    -Find "Titanium Backup"
    -Press "Clear Data"


    If that doesn't work, then I'm out of ideas lol
     
  10. Fuziionz05

    Fuziionz05 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    22
    Joined:
    Jul 15, 2015

    Jul 15, 2015
    22
    11
    38
    Male
    dosent work ... lol thanks for helping tho gonna restore
     
  11. viperdink

    viperdink Android Expert
    Rank:
     #80
    Points:
    273
    Posts:
    1,091
    Joined:
    Dec 18, 2011

    Dec 18, 2011
    1,091
    678
    273
    Male
    Retired
    USA
    Fyi; I did just go straight to install of gt's 10i zip from metros 6.0 that was bl unlocked and rooted and had twrp to to get back to 5.1..
    Then i did just installed his 10j zip After that .
    Either way will gets you to be able to install his katana.
    Hope this helps you out.
     
  12. Izzxy

    Izzxy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    250
    Joined:
    Dec 4, 2014

    Dec 4, 2014
    250
    30
    43
    So I have question and I use the 6.0 recovery.img on 5.1? If not does anybody know where I can find the recovery.img
     
  13. viperdink

    viperdink Android Expert
    Rank:
     #80
    Points:
    273
    Posts:
    1,091
    Joined:
    Dec 18, 2011

    Dec 18, 2011
    1,091
    678
    273
    Male
    Retired
    USA
    CYCONUMNUM and tube517 like this.
Tags:

Share This Page

Loading...