1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Help a newb - video stuttering - stock rom restore

Discussion in 'Android Devices' started by ghxost, Feb 23, 2011.

  1. ghxost

    ghxost Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    85
    Joined:
    Feb 23, 2011

    Feb 23, 2011
    85
    7
    16
    Ok, computer geek here, new to phones, but not to modding other things.

    I have the Evo. I rooted it the other day (unrevoked 3), it was a new phone at the time. I ran a backup through recovery. I coppied my entire SD to my computer.

    I then did a full wipe, and flashed to warm2.2 rls 5. I'm on the stock kernal.
    I have not uninstalled, frozen, or killed any apps once I flashed this rom.

    Everything appeared to be fine. However, if I try to stream any video from any site, its choppy video and audio, very choppy. THe seconds click by normally so I dont think its a buffering issue. Sometimes video will play ok for 2-5 seconds.

    First, does anyone have any suggestions on what to do about the video issue?

    Second. If I can't fix it, I'd like to revert to the stock rom (still rooted) and see if the problem still exists. I never tried streaming before flashing...
    What do I need to do to restore? Obviously I put the backup back on the phone, goto recovery, and restore, but do I need to clear anything or do anything first like I did before flashing to warm2.2 (wiping data etc)? I only saw info on flashing custom roms and unrooting, sorry if its posted somewhere.

    I do try to read first, but would appriciate some guidence!

    Thanks in advance!
     

    Advertisement

  2. An UrgeTo Dance

    An UrgeTo Dance The Hero of the Winds
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,485
    Joined:
    Jul 22, 2010

    Jul 22, 2010
    1,485
    583
    213
    Male
    This is most likely a problem that adfree is causing, it is known to cause slow data speeds. You can also try to wipe cache and dalvik but I don't think that they would cause this problem. You can also try a ROM that doesn't have adfree built in. Also to answer your question to about the backup you should just be able go to backup and restore section in your recovery and click on restore backup, you don't need to wipe anything although it never hurts to wipe.
     
  3. ghxost

    ghxost Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    85
    Joined:
    Feb 23, 2011

    Feb 23, 2011
    85
    7
    16
    Ok, maybe I'll try another rom first...
    Does a full wipe format the SD card? I thought I saw that scroll on the screen last time I did the full wipe. If so it would wipe my backup (which is on my PC for safe keeping) but if so, is there a better way to do this all without wiping the card to keep the backup on the phone card?
     
  4. Mr. Ed

    Mr. Ed Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,675
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    6,675
    1,464
    313
    Phones
    Over Yonder
    have you made adjustments to the http settings in the ##3283# menu? see my signature for the thread on how to
     
  5. mdizzle99

    mdizzle99 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    418
    Joined:
    Jul 10, 2010

    Jul 10, 2010
    418
    108
    68
    Because Myn has included an ad blocker similar to that used by adfree (changing hosts), I would recommend downloading adfree from the market, downloading and installing hosts, and then selecting "revert" after that. The middle step of downloading and installing new hosts may not be necessary, but it only takes a second anyway. Then test out the video stream and see if it has improved.
     
  6. evomattnc

    evomattnc Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,245
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    3,245
    536
    213
    Mechanical Engineer for GE Nuclear
    NC
    lol Mr. Ed, you crack me up...its ##3282# thats only the 15th time this has been listed wrong, thats where the confusion comes from. Just say dial ##DATA# it'll clear up confusion

    Changing the proxy to zero may help him with streaming right? without doing the profile restore and declining the prl update..?
     
  7. ghxost

    ghxost Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    85
    Joined:
    Feb 23, 2011

    Feb 23, 2011
    85
    7
    16
    I chose Myn's warm because it was the one rom that I was told had practically everything working. I'm going through roms now again to find another one hopefully without adfree in case I can't get this working. Can anyone suggest a good rom/kernal solution?
    Things I use:
    4G, camera, camcorder, web for news and streaming videos (flash), facebook to post camera pics, pandora, tethering, wifi.
    Haven't relaly done much else on it yet, but its only a week old and i'm learning.
    I'd like a good interface, and would love to see increased battery life (looking into underclocking soon, although when screen is off battery life is fine...)

    I'll try those http settings as well before reverting/switching.
    Thanks for the tips!
     
  8. JB in AZ

    JB in AZ Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    1,869
    Joined:
    Oct 27, 2009

    Oct 27, 2009
    1,869
    267
    173
    Florida
    I believe that everything should work on a rom, and work well, I have been using Calkulins EViO2 v1.8. It doesn't get much publicity here, but it also includes a battery saving script, and I have had fantastic battery life without using a custom kernel. It has a few mods (colored notification icons, and launcher dock). Worth checking out. :) Keep in mind that the wallpaper shown in his screen shot can be easily changed.
     
  9. ghxost

    ghxost Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    85
    Joined:
    Feb 23, 2011

    Feb 23, 2011
    85
    7
    16
    Ok, didn't have time to do the http settings yet, but with wireless enabled the streaming works fine, so I'm guessing that when wireless is on and working that the web goes over it instead of the 3g.

    If so, i'll try the http tweaks for 3g to see if it helps when not in a wifi area.

    Thanks guys and gals!
     
  10. ghxost

    ghxost Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    85
    Joined:
    Feb 23, 2011

    Feb 23, 2011
    85
    7
    16
    Ok, proxy HTTP settings fixed my streaming issue, however, my upload speeds on 3g range from 0.03Mb to 0.13Mb at best (megabits). This seems very slow to me, and it takes minutes to send one picture via txt on 3g.

    4g and wireless both have great up speeds...

    I tried doing the prl recovery, and canceling the update. I tried doing a prl update once the former made no difference. Upload speeds just suck.

    Could it be my radio, or something else...?
     
  11. ghxost

    ghxost Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    85
    Joined:
    Feb 23, 2011

    Feb 23, 2011
    85
    7
    16
    Did another backup, full wipe, restored my original backup, did a profile update, did a prl update, speeds are fine on 3g.

    Guess i'll wait for myn to get 4g working on the newest rom and try again then...
    Wierd...
     
Tags:

Share This Page

Loading...