1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root HELP! Accidentally Wiped Internal Storage and OS on HTC ONE M8

Discussion in 'Android Devices' started by jschohan, Mar 4, 2015.

  1. jschohan

    jschohan Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    55
    Joined:
    Mar 4, 2015

    Mar 4, 2015
    55
    18
    28
    Male
    Yeah they were fine
     

    Advertisement

  2. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,591
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,591
    70,376
    5,218
    New Mexico, USA
    Ok, we're going to try a few things, beginning with a slight change to the adb command. Command window -

    .\adb sideload ViperOneM8_4.3.0.zip

    Copy/paste, and yep, that's a ".\" in front of adb.
     
  3. jschohan

    jschohan Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    55
    Joined:
    Mar 4, 2015

    Mar 4, 2015
    55
    18
    28
    Male
    Should i run it?
     
  4. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,591
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,591
    70,376
    5,218
    New Mexico, USA
    Yes, please.
     
  5. jschohan

    jschohan Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    55
    Joined:
    Mar 4, 2015

    Mar 4, 2015
    55
    18
    28
    Male
    I get the same *cannot read 'ViperOneM8_4.3.0.zip'* error on the command window on the pc
     
    EarlyMon likes this.
  6. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,591
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,591
    70,376
    5,218
    New Mexico, USA
    And by now, the adb sideload may have timed out on the phone, so be sure to check that.
     
    jschohan likes this.
  7. jschohan

    jschohan Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    55
    Joined:
    Mar 4, 2015

    Mar 4, 2015
    55
    18
    28
    Male
    I have a galaxy s5, maybe i could transfer the rom to the sd card on the s5 and put that sd card into my phone?
     
  8. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,591
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,591
    70,376
    5,218
    New Mexico, USA
    Yes.

    Although, I'm still a little stumped on that problem.

    But let's do that.

    Then in TWRP, back to main menu, Install - and there's a line that may say "Internal Storage" (my phone is up, I don't recall exactly) - if so, try to tap it, it may be the button to choose the ext sd card, if you don't see it otherwise.
     
  9. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,591
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,591
    70,376
    5,218
    New Mexico, USA
    Hmmm.

    Maybe it's supposed to be -

    adb sideload .\ViperOneM8_4.3.0.zip

    Oh well, the sd card trick will work.

    Long day, sorry. :D
     
  10. jschohan

    jschohan Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    55
    Joined:
    Mar 4, 2015

    Mar 4, 2015
    55
    18
    28
    Male
    I tried putting the old stock rom on the htc before i contacted you and when i tried it then it failed due to an error, i'm not sure if i needed to move the file to internal storage before i install it?
     
  11. jschohan

    jschohan Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    55
    Joined:
    Mar 4, 2015

    Mar 4, 2015
    55
    18
    28
    Male
    This was with the sd card
     
  12. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,591
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,591
    70,376
    5,218
    New Mexico, USA
    Ok, let's not be concerned about the old stock rom.

    Let's just stay the course on the path we have.

    It's ok to install a good rom from the sd card.

    Your Viper rom is md5 verified.

    Look for the option in the TWRP Install to install from the ext(ernal) sd card.

    If you want to give the adb command one last try, put it into adb sideload, and give this command -

    adb devices

    It ought to return a serial number.

    If it does, then, try this modified command -

    adb sideload .\ViperOneM8_4.3.0.zip

    If it still doesn't work, say -

    adb version

    And tell me what it says.
     
  13. jschohan

    jschohan Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    55
    Joined:
    Mar 4, 2015

    Mar 4, 2015
    55
    18
    28
    Male
    one thing i havent done is wipe cache and dalvik cache before going into adb sideload, would that be affecting it?
     
  14. jschohan

    jschohan Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    55
    Joined:
    Mar 4, 2015

    Mar 4, 2015
    55
    18
    28
    Male
    YES!!!! The installer has started!!!!!!! :)
     
  15. jschohan

    jschohan Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    55
    Joined:
    Mar 4, 2015

    Mar 4, 2015
    55
    18
    28
    Male
    Do i install without wiping or do i wipe data before installing?
     
  16. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,591
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,591
    70,376
    5,218
    New Mexico, USA
    Tell the installer to wipe - that ought to be the default, that's what you want.

    I guess I'm just dead tired, sorry - long night, long day.

    I take it the

    adb sideload .\ViperOneM8_4.3.0.zip

    Was the correct form?

    I don't know how I forgot that. :(
     
  17. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,591
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,591
    70,376
    5,218
    New Mexico, USA
    And by the way - entirely up to you - it's your phone, it's your PC - but...

    If I were in your shoes, I would bookmark this thread where you learned how to access an up to date SDK toolkit, how to use fastboot on your own, how to recover from disaster using just some downloads and the two commands - adb and fastboot...

    And...

    I would lose that entire Hasoon/AIO Toolkit, it's folder, whatever.

    I'm sure it helped you initially - but it was not your friend. It has outdated SDK tools and a way outdated TWRP.

    As you've learned, the tricky bit is getting a command window open to the right place.

    After that it's pretty easy - put files in, copy command.

    And there's always someone around to help with basic adb and fastboot stuff. (Who don't forget the proper forms at the last minute lol.)
     
    jschohan likes this.
  18. jschohan

    jschohan Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    55
    Joined:
    Mar 4, 2015

    Mar 4, 2015
    55
    18
    28
    Male
    I tried the adb sideload .\ViperOneM8_4.3.0.zip and it came up with the same error, i finally tried the sd card and that worked :) My device is now rebooting after the rom was successfully flashed!
     
    dan55 and EarlyMon like this.
  19. jschohan

    jschohan Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    55
    Joined:
    Mar 4, 2015

    Mar 4, 2015
    55
    18
    28
    Male
    Thank you so much, i'm not going to use year old toolkits (lol) and i'm certainly going to bookmark this forum, when there's great guys like you around, why not? :D
     
    dan55 and EarlyMon like this.
  20. jschohan

    jschohan Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    55
    Joined:
    Mar 4, 2015

    Mar 4, 2015
    55
    18
    28
    Male
    Do i have to make a recovery of this now on TWRP?
     
  21. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,591
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,591
    70,376
    5,218
    New Mexico, USA
    Ok, well, perfect. :)

    Yeah - here's how you always flash a rom or flash anything:

    First, make a nandroid backup of what you have.

    Install.

    Wipe, Advanced, cache and Dalvik (no exceptions).

    And above all, you need a baseline that you can always go back to.

    That's today's install.

    So yes, please make a nandroid backup right away, after it's fully up and running - and any time you feel like.
     
    jschohan likes this.
  22. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,591
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,591
    70,376
    5,218
    New Mexico, USA
    Take care and let me know it goes. :)
     
    Hook and jschohan like this.
  23. jschohan

    jschohan Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    55
    Joined:
    Mar 4, 2015

    Mar 4, 2015
    55
    18
    28
    Male
    Thank you so much you have literally saved my life, big thumbs up from me :)
     
    EarlyMon likes this.
  24. CapThrowback

    CapThrowback Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    273
    Posts:
    878
    Joined:
    Mar 15, 2011

    Mar 15, 2011
    878
    1,647
    273
    Male
    Manager
    Pwnnsylvania
    What version of adb is included in that miniSDK? The newest TWRP versions require 1.0.32 for sideload to work properly. You think that could've been the issue?

    EDIT: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2717932 see under the "CHANGELOG for 2.8.3.0:" section.
     
    #99 CapThrowback, Mar 5, 2015
    Last edited: Mar 5, 2015
    EarlyMon likes this.
  25. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,591
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,591
    70,376
    5,218
    New Mexico, USA
    Great question my friend, but no problem - the Mini-SDK has 1.0.32 adb, and exactly why I wanted to make sure of the playing field ahead of time.

    Also why I wanted to see the path, and tried .\adb, and finally asked for adb version (too late) - because I kept thinking that AIO toolkit might have done something nefarious like change the path or put it in a known directory.

    And I know that the command syntax has to be right because I guided someone last month through a TWRP/adb sideload of ViperOneM8 without a problem.

    So, I'm stumped. :(

    PS - I found it here last month helping the other guy -

    http://teamw.in/ADBSideload
     
    #100 EarlyMon, Mar 5, 2015
    Last edited: Mar 5, 2015
    Stevi555 and CapThrowback like this.

HTC One M8

The HTC One M8 is the Taiwanese company's flagship phone for the first half of 2014. It built on its predecessor with an upgraded 5-inch 1080p display, Snapdragon 801 processor, 2GB of RAM, 32GB of internal storage, and an UltraPixel rear Duo Camera.
Tags:

Share This Page

Loading...