1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Help! adb, error: device not found

Discussion in 'Android Devices' started by mrbuilder, Apr 24, 2012.

  1. mrbuilder

    mrbuilder Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Jul 14, 2011

    Jul 14, 2011
    9
    0
    5
    I've rooted numerous Razrs using Dan Rosenburg's motofail method. Now for some reason, I can't do it anymore. I tried rooting a D4 and a Razr and neither one works.
    It appears to be that there is a problem with adb somewhere.

    I have the latest Motorola drivers installed (5.5.0).
    I have the phones in USB Debugging mode, Charge only.

    Both are brand new phones that have not received any OTA updates and have never been rooted.

    This is what appears in my cmd prompt window...


    [*]


    [*] Motofail: Universal Motorola Android Root Exploit (Windows version)


    [*] by Dan Rosenberg (@djrbliss)


    [*]


    [*] Tested on Droid 3, Droid Bionic, Droid RAZR, and Droid 4


    [*]


    [*] Before continuing, ensure USB debugging is enabled, that you


    [*] have the latest Motorola drivers installed, and that your phone


    [*] is connected via USB.


    [*]


    [*] Press enter to root your phone...

    Press any key to continue . . .

    [*]


    [*] Waiting for device...


    [*] Device found.


    [*] Deploying payload...

    581 KB/s (501292 bytes in 0.842s)

    [*] Owning phone...


    [*] Motofail: Universal Motorola Android Root Exploit


    [*] Copyright (c) 2012 Dan Rosenberg (@djrbliss)


    [*] Exploit complete.


    [*] Rebooting device...


    [*] Waiting for phone to reboot.

    error: protocol fault (no status)

    [*] Attemping persistence...

    error: device not found
    error: device not found
    error: device not found
    error: device not found
    error: device not found
    error: device not found
    error: device not found
    error: device not found

    [*] Cleaning up...

    error: device not found
    error: device not found

    [*] Rebooting...

    error: device not found
    error: protocol fault (no status)

    [*] Exploit complete!


    [*] Press any key to exit.

    Press any key to continue . . .

    What am I missing? Do I need to update or replace some drivers? Sorry for my ignorance...
     

    Advertisement

  2. mrbuilder

    mrbuilder Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Jul 14, 2011

    Jul 14, 2011
    9
    0
    5
    I got it to work!! After literally hours of fuming and trying numerous things, I finally got my phones to root. I copied five files from the Motofail folder: busybox, motofail, run.bat, su and Superuser.apk to my Android-sdk\platform-tools\ folder. I then ran run.bat as an Adminstrator and everything went off without a hitch. Yay!!!
    Can anyone tell me why it worked? I would really like to use this as a learning experience.
    Thanks guys!
    mrbuilder
     

Share This Page

Loading...