1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root HELP! Bricked phone without backup :(

Discussion in 'Android Devices' started by SlayersRage, Jun 23, 2012.

  1. SlayersRage

    SlayersRage Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    May 20, 2012

    May 20, 2012
    94
    9
    16
    SC

    Advertisement

  2. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    What file are your trying to flash from that thread?
     
  3. SlayersRage

    SlayersRage Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    May 20, 2012

    May 20, 2012
    94
    9
    16
    SC
  4. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    sounds like a bad download. try it again with a fresh download.
     
  5. SlayersRage

    SlayersRage Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    May 20, 2012

    May 20, 2012
    94
    9
    16
    SC
    Still same error message
     
  6. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    what ota were you on before you had a problem.
     
  7. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    just read this. see if it helps.

    Just a note, I had an issue when using RSD lite 5.6 with my bros Atrix 2 on my PC running Win7 64bit. I kept getting an error: "Please check input file. Either XML format is wrong or image files associated with it are missing" when trying to open the zip. After struggling with it for a while I happened to find out that putting RSD lite in compatibility mode for winXP seem to solve the issue. I'm not sure how that made a difference but it did. Hopefully the newer version 5.6.4 won't have this problem next time I need it and much thanks for the link!
     
  8. SlayersRage

    SlayersRage Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    May 20, 2012

    May 20, 2012
    94
    9
    16
    SC
    Is that same as run as admin?
    I'm on Vista
     
  9. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    no. but if you are on vista then run it as administrator.
     
  10. SlayersRage

    SlayersRage Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    May 20, 2012

    May 20, 2012
    94
    9
    16
    SC
    Nevermind, figured that out but still no fix
     
  11. SlayersRage

    SlayersRage Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    May 20, 2012

    May 20, 2012
    94
    9
    16
    SC
    I'm almost sure it was .905
     
  12. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    you can do the manual method instead of using rsdlite.

    download this file and unzip. moto-fastboot

    unzip your 5.9.902 fxz file (or use this one) to the same location as moto-fastboot

    put your phone into fastboot by press and hold the volume down and power button at the same time on the phone. The fastboot menu will appear. plug your phone into your computer.

    navigate in windows to the location you have everything unzipped to. click on the file symbol in the top left corner and when the bar becomes highlighted type cmd and enter if you have win 7. A comand prompt will come up. If not go to start and type cmd and hit enter. when the prompt comes up type cd c:\location of file with moto-fastboot and fxz file unziped

    type and hit enter after each step

    moto-fastboot flash mbm allow-mbmloader-flashing-mbm.bin
    moto-fastboot reboot-bootloader
    moto-fastboot flash mbmloader mbmloader.bin
    moto-fastboot flash mbm mbm.bin
    moto-fastboot reboot-bootloader
    moto-fastboot flash cdt.bin cdt.bin
    moto-fastboot erase cache
    moto-fastboot erase userdata
    moto-fastboot flash lbl lbl
    moto-fastboot flash ebr ebr
    moto-fastboot flash mbr mbr
    moto-fastboot flash devtree device_tree.bin
    moto-fastboot flash system system.img
    moto-fastboot flash boot boot.img
    moto-fastboot flash recovery recovery.img
    moto-fastboot flash cdrom cdrom
    moto-fastboot flash preinstall preinstall.img
    moto-fastboot flash webtop grfs.img
    moto-fastboot flash radio radio.img
    moto-fastboot reboot

    you should be on 5.9.902
    all your data except on your sd-ext will be erased.
     
    SlayersRage likes this.
  13. SlayersRage

    SlayersRage Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    May 20, 2012

    May 20, 2012
    94
    9
    16
    SC
    The first link isn't working
     
  14. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    try it again. just fixed it.
     
  15. SlayersRage

    SlayersRage Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    May 20, 2012

    May 20, 2012
    94
    9
    16
    SC
    Just unzip the folder into the same one as moto-fastboot?
     
  16. Lars

    Lars Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,439
    Joined:
    Mar 24, 2010

    You can omit erasing user data and then, well, it won't.
     
    OutOfPhase likes this.
  17. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    yes
     
  18. SlayersRage

    SlayersRage Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    May 20, 2012

    May 20, 2012
    94
    9
    16
    SC
    I did this but it stays on "waiting for device"
     
  19. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    sorry type adb.exe (enter)
    then adb devices (enter and you should see a bunch of numbers)
     
  20. SlayersRage

    SlayersRage Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    May 20, 2012

    May 20, 2012
    94
    9
    16
    SC
    Do this before typing all those commands?

    I tried doing this in both folders
    C:\users\
    C:\moto-fast-win32

    Says "adb.exe" is not recongized as an internal or external command, operable program or batch file
     
  21. SlayersRage

    SlayersRage Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    May 20, 2012

    May 20, 2012
    94
    9
    16
    SC
    I'm also going back to RSD Lite just to see if anything will work...should all the things like technology have a N/A beside it?
     
  22. Lars

    Lars Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,439
    Joined:
    Mar 24, 2010

    Do you have the moto drivers installed from admin mode?
     
  23. SlayersRage

    SlayersRage Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    May 20, 2012

    May 20, 2012
    94
    9
    16
    SC
    Yes, even though they won't show up in my device manager
     
  24. SlayersRage

    SlayersRage Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    May 20, 2012

    May 20, 2012
    94
    9
    16
    SC
    The phone just stays stuck in the last boot animation :(
     
  25. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL

Share This Page

Loading...