1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Help..cant find Disk Drive Mode on my AOSP ROM

Discussion in 'Android Devices' started by i.have.droid, Jan 4, 2012.

  1. i.have.droid

    i.have.droid Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    425
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    425
    58
    53
    I have the EXPLOD ROM..plugged my phone into computer (tried all 4 USBs and restarted computer) and i can not see where to select disc mode(press power button..looked in menu setup everywhere)

    How do I do this?
     

    Advertisement

  2. i.have.droid

    i.have.droid Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    425
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    425
    58
    53
    I also wiped dalvich and cache as well.
     
  3. i.have.droid

    i.have.droid Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    425
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    425
    58
    53
  4. i.have.droid

    i.have.droid Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    425
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    425
    58
    53
    the USB is charging the phone.i desperately need to load some files on to this phone..any ideas????
     
  5. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    you should be able to bring the notification bar down. the option to change from charge to disk should be there.
     
  6. i.have.droid

    i.have.droid Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    425
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    425
    58
    53
    ok..so what i decided to do is nandroid back to a sense rom and see if that does anything. If not, I guess maybe the cable is not good and I need to use the one that came with the charger when I came home?

    the PC is running WIN7 if that matters.
     
  7. i.have.droid

    i.have.droid Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    425
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    425
    58
    53
    tried 2 sense ROMS and it didnt work..oh well. I guess the 3rd party cable may not really be that good?
     
  8. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    that is possible. hopefully you have another cable lying around. another idea is to use dropbox to get files onto your phone.
     
    i.have.droid likes this.
  9. i.have.droid

    i.have.droid Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    425
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    425
    58
    53
    dropbox..genius idea..I will have to try another cable when I get home and hope that works first.

    Also probably need to delete some of these old nandroids.
     
  10. Xtremedays

    Xtremedays Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,514
    Joined:
    Apr 5, 2010

    Apr 5, 2010
    2,514
    1,073
    313
    Male
    Auto Technician(for now)
    I have tried a couple of aftermarket cables and none were any good. I have both of my HTC cables put away for use only when connecting to the pc. I bought wall chargers for normal charging.
     
    ocnbrze and i.have.droid like this.
  11. i.have.droid

    i.have.droid Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    425
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    425
    58
    53
    yep..i bet this is the case. fingers crossed, but I should be good.

    anyway, disc mode is enabled now at least in this Sense ROM. It was nowhere to be seen in the XLPOD ROM unfortunately.
     
  12. Xtremedays

    Xtremedays Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,514
    Joined:
    Apr 5, 2010

    Apr 5, 2010
    2,514
    1,073
    313
    Male
    Auto Technician(for now)
    Did you nandroid your Xplod Rom? If so, you might restore it and see if it is there or not. I have seen on my Evo that when my phone didn't recognize my sdcard or was preparing it, it would only show as charge only. If you have another issue with it, you might check to see if your sdcard is seated all the way.
     
    ocnbrze likes this.
  13. argedion

    argedion The TechnoFrog
    Rank:
     #28
    Points:
    953
    Posts:
    6,360
    Joined:
    Jun 20, 2011

    Jun 20, 2011
    6,360
    6,292
    953
    The Infernal Swamp
    I also use Xplod and never had this issue I simply pull down my notification area tap the usb and it shows the page for me to connect as a disk drive.
     
    ocnbrze likes this.
  14. i.have.droid

    i.have.droid Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    425
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    425
    58
    53
    Yes I made a nandroid. I will definitely try again when I get home.

    Im thinking (praying) it is the cable though.
     
Tags:

Share This Page

Loading...