1. Are you ready for the Galaxy S20? Here is everything we know so far!

help connect to computer

Discussion in 'Android Devices' started by dburke0430, May 30, 2011.

  1. dburke0430

    dburke0430 Lurker
    Thread Starter

    so i have windows xp and cannot connect my ascend to the computer. ive looked at a few post and still cannot figure out how to fix it. i guess i need a driver but downloaded it from a post on here but it didn't seem to have one for xp. any help would be awesome, and i really do not know much about computers at all so when you reply it would be great it you could 'dumb down' the terms..
     


  2. nuttmeg

    nuttmeg Extreme Android User


    the ascend drivers will install to any version of windows, ASCEND USB DRIVERS.rar once you downloaded the file extract it to your desktop and open folder and run pc option if the drivers are install it will say uninstall drivers and if drivers are not install it will say install drivers, if it does say uninstall drivers click it and let it uninstall, than reinstall drivers, and it will work. Also if you are on cm6/7 than you have to bring down the notification bar on phone and enable usb mode to transfer files from your pc to sdcard or sdcard to pc.
     
  3. intrdrgn

    intrdrgn Android Expert

    i tried this & still no go, i can open user manual but cannot open to view phone. i unistalled it & install still no show. what could be the problem? even when i plug the phone to my cpu, the cpu is letting me know that it encounter hardware & it is trying to find the driver but with no luck it ask me for a driver disk. right now i use my daughter's laptop w/a card reader thats how i been going through my sd card...
     
  4. nuttmeg

    nuttmeg Extreme Android User


    is you on stock rom or custom rom cm6/7? also did you click browse for drivers and browse to the folder that you extracted?
     
  5. intrdrgn

    intrdrgn Android Expert

    i'm on CM7, i browse through the folder i extracted.
     
  6. nuttmeg

    nuttmeg Extreme Android User


    did you pull down the notification bar on the phone and tap usb to enable usb mode, with cm7 thats how you have to get usb on, btw what build are you running cause the older build had usb issues when trying to mount usb on the pc.
     
  7. intrdrgn

    intrdrgn Android Expert

    i have the 0521 build, i did pull down the notification bar & enable USB mode.
     
  8. nuttmeg

    nuttmeg Extreme Android User


    sounds like the drivers are not install try it again, uninstall the drivers and reboot pc than install the drivers again using pc options, than unplug your phone from usb and re plug it back in and try it again, might want to give the phone a reboot also.
     
  9. intrdrgn

    intrdrgn Android Expert

    i will give that a try, i'll keep you posted. thanx dbourke0430 for using this post.
     
  10. intrdrgn

    intrdrgn Android Expert

    still no luck:( when i go on-line the phone is still connected to my CPU the notification sounds off when i click to web page, does that sound normal?
     
  11. nuttmeg

    nuttmeg Extreme Android User

    sorry had step away for a few, but i didnt really catch what you was saying.
     
  12. intrdrgn

    intrdrgn Android Expert

    when i try to get access to my sd card with no luck, i leave it connected & w/usb enable on & when i go online & click on to any site, the a sound comes out of my phone as if the sd card notify:thinking:
     
  13. nuttmeg

    nuttmeg Extreme Android User

    thats weird...
     
    Chris_droid619 likes this.

  14. Meg is a genious lol thanks for everything
     
  15. nuttmeg

    nuttmeg Extreme Android User

    thanks...had step away from computer for a sec, got some ribs on the grill, lol but keep me update on everything, trying to make sure everything works before you leave.
     
  16. intrdrgn

    intrdrgn Android Expert

    it doesnt do it all the time... i guess i'll do it with a card reader for now.
     
  17. nuttmeg

    nuttmeg Extreme Android User


    ill try mines on an xp machine and see whats going on...btw is there another computer that you can access in your home? cause what i did first when i was testing on win xp, i went to device manager and deleted android 1.0 and than i re install the drivers and it work.
     
  18. intrdrgn

    intrdrgn Android Expert

    i have window Vista on cpu. i'll see if i can go to d/m & try that.
     
  19. nuttmeg

    nuttmeg Extreme Android User

    cool, post back and let me know.
     
    intrdrgn likes this.
  20. reggjoo

    reggjoo Well-Known Member

    I had that same problem from the second week I had my ascend, but when I started to install cm6, after a couple of tries at the rom, things didn't work right one way or the other, eventually, I made a mistake, and formatted, and deleted everything with clockwork mod, even clockwork mod! When I eventually got clockwork back on the phone, I downloaded the zips for cm6, and gapps. Everthing worked perfectly, even the computer connection, which is way better, and faster, than the old way. Deleting everything, and reinstalling did the trick for me
     
  21. nuttmeg

    nuttmeg Extreme Android User

    glad everything is working for you.:)
     
Loading...

Share This Page

Loading...