1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root help me i bricked my phone

Discussion in 'Android Devices' started by Zak6169, Feb 20, 2011.

  1. Zak6169

    Zak6169 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    40
    0
    15
    i rooted it and installed launcher pro deleted my canvas like an idiot then installed handcent and deleted the stock messaging thing. i couldnt recieve pic messages so i reset it , dnt ask me y i thoughtt it wud work, now im just getting a black screen, i kno im full of brilliant ideas...is there anything i can do?
     

    Advertisement

  2. dark_topo

    dark_topo Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    2
    0
    5
    turn off your phone then enter recovery mode clear your settings cache etc... then re install icarus or what ever u have ;)
     
  3. Zak6169

    Zak6169 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    40
    0
    15
    ok thanks but how do i enter recovery mode? im a total noob and where do i dload the os for the phone?
     
  4. Zak6169

    Zak6169 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    40
    0
    15
    how do install icarus? lol im terrible at these things and i dont wanna make any guesses
     
  5. Jazziette

    Jazziette Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    2,053
    Joined:
    Dec 30, 2010

    Dec 30, 2010
    2,053
    790
    233
    Under the Rainbow
    Hi! Don't panic. You will be allright. Just don't delete anything else right now. LOL

    First...did you uninstall Canvas or did you freeze it. And did you do it with Titanium Backup or another app.

    Also...are you with MetroPCS or Cricket.

    Same with your stock messaging. Did you uninstall or did you freeze? It's better to freeze just in case you need it back.

    Before you do anything else try this:

    Power off and remove the battery for a few minutes.
    Power back on and see if the launcher will start.

    If it doesn't we will go to step two.

    PS....don't worry about Icarus right now. That's the last thing you need to even think about! LOL

    Or recovery. We will get you back to normal. That's our goal. :)
     
  6. Zak6169

    Zak6169 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    40
    0
    15
    i deleted them both lol and im with metro i got to the recovery screen and deleted the cache but honestly i cant figure out how to reinstall the system oh and i unistalled them both with titanium back up
     
  7. Jazziette

    Jazziette Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    2,053
    Joined:
    Dec 30, 2010

    Dec 30, 2010
    2,053
    790
    233
    Under the Rainbow
    Okay. So you have your phone back on now and can see the screen?

    Also, with Titanium Backup...did you back up Canvas and Messaging and data before you uninstalled them?
     
  8. Zak6169

    Zak6169 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    40
    0
    15
    yes i can see the recovery screen and no i didnt back them up just unistalled them cuz my frend said i could.
     
  9. Zak6169

    Zak6169 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    40
    0
    15
    also i did a factory reset on the phone so all the apps are gone anyway
     
  10. Jazziette

    Jazziette Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    2,053
    Joined:
    Dec 30, 2010

    Dec 30, 2010
    2,053
    790
    233
    Under the Rainbow
  11. Jazziette

    Jazziette Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    2,053
    Joined:
    Dec 30, 2010

    Dec 30, 2010
    2,053
    790
    233
    Under the Rainbow
    To reinstall your stock canvas follow the steps on this link:

    http://androidforums.com/huawei-ascend/282086-huawei-ascend-how-re-install-stock-canvas.html

    To reinstall your stock messaging follow the steps on this link:

    http://androidforums.com/huawei-ascend/282029-huawei-ascend-stock-messaging-re-install-file.html

    Now...before you begin these procedures, I would recommend that you download another Launcher (so you have a backup) from the market. GO Laucher EX is free and is similar to LauncherPro.

    Also, download Home Switcher from the market - free

    Use it to switch back and forth between launchers. Be sure to set 'at default' the launcher you use most of the time.

    You will also have to figure out which of the widgets your home canvas had on it because even if you deleted Canvas you will still have these running in the background. So, you need to back them up and freeze them with Titanium Backup.

    But you can do that after you get other things working again. :)
     
  12. Zak6169

    Zak6169 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    40
    0
    15
    omg ur awsome XD THANKS
     
  13. Zak6169

    Zak6169 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    40
    0
    15
    wait do i need to install any drivers for the phone onto my pc? cuz i hav not done so
     
  14. Jazziette

    Jazziette Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    2,053
    Joined:
    Dec 30, 2010

    Dec 30, 2010
    2,053
    790
    233
    Under the Rainbow
    Yes you will have to. Once you connect your USB to your computer it will give you three options. The first is to install the drivers. Do that and then proceed with the rest of the instructions.

    If you have a hard time finding the card, go to My Computer and it will be there. Just double click on it.
     
  15. Jazziette

    Jazziette Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    2,053
    Joined:
    Dec 30, 2010

    Dec 30, 2010
    2,053
    790
    233
    Under the Rainbow
    Good luck Zak! I need to go to sleep now.

    Hope you get it all fixed! And welcome to the Ascend Forum!

    :)
     
  16. Zak6169

    Zak6169 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    40
    0
    15
    i cant turn my phone off once i plug it into the usb it just gets stuck at the metroe logo
     
  17. Jazziette

    Jazziette Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    2,053
    Joined:
    Dec 30, 2010

    Dec 30, 2010
    2,053
    790
    233
    Under the Rainbow
    Turn off USB debugging.

    Also, if you have to...take the battery out to turn it off and then put it back in.
     
  18. Zak6169

    Zak6169 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    40
    0
    15
    i cant do anything to phone theres no way to shut off the usb debugging cuz it gets stuk at the metro screen and wnt go any further
     
  19. Zak6169

    Zak6169 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    40
    0
    15
    i cant do anything to the phone at all and with the battery in i cant shut off the phone, and it has to be plugged in to flash to stock but if i take the battery out while it plugged in it wnt shut off im sry this must b rather irratating i justrly dnt wanna buy a new phone lol
     
  20. Jazziette

    Jazziette Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    2,053
    Joined:
    Dec 30, 2010

    Dec 30, 2010
    2,053
    790
    233
    Under the Rainbow
    I'm sorry. Let it charge all night and maybe in the morning it will have had the opportunity to work out a few of the kinks.

    Actually these phones are harder to 'brick' than you think.

    Nite.
     
  21. Zak6169

    Zak6169 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    40
    0
    15
    ok will do thanks
     
  22. jhedflores

    jhedflores Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    85
    Joined:
    Jan 10, 2011

    Jan 10, 2011
    85
    5
    16
    medical assistant
    los angeles ca
    help. im stuck on the bootloader.
     
  23. Tokenpoke

    Tokenpoke Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,110
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    3,110
    1,157
    313
    Male
    Arborist (tree man)
    Miami, FL

    Meaning? What screen?
     
  24. Jazziette

    Jazziette Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    2,053
    Joined:
    Dec 30, 2010

    Dec 30, 2010
    2,053
    790
    233
    Under the Rainbow
    When that happens, take out your SD Card and then reboot. After you get it going again you can re-insert your SD Card and you shouldn't have the problem again.
     
  25. tiffngrims

    tiffngrims Guest
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    May 13, 2011

    May 13, 2011
    13
    0
    15
    Hi. I have a huge problem and I am so stressed because some of the people in these forums are awfully mean and I am already having a bad enough time, Plus I have been searching for 3 days and found no working solution. I love my phone and I fear I may just have to give up all hope, but I am just not quite ready to let go....
    Seriously tho, I rooted my Optimus S and I had a hell of a time getting a recovery to work finally thunderc did the trick. then I added thundeRom, and I had it about to weeks when I came across this cool ROM called cyanogen nightly so I just had to have it. Well then my phone wouldn't flash into recovery. I tried installing many recoveries none would work.
    After so many failed attempts I kept getting permission denied. I remembered that before I rooted I had the same problem and after I did a factory reset and wiped my phone clean it worked, So I did that again and I pretty sure it bricked, only I have not found any other post where the symptoms were just like mine. My phone will only blink LG nothing else.
    I did back up with titanium before this and I had a nandroid backup also. Is there any hope? Does anyone know what may have happened with my recovery before this happened? It was working fine. I have not been this long without a phone in at least 10 years. Please help I would greatly appreciate it. thanks.
     

Share This Page

Loading...