1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Help! Rooted my phone...

Discussion in 'Android Lounge' started by Kris.Is.Awesome, Oct 28, 2009.

  1. Kris.Is.Awesome

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    40
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    40
    1
    16
    I rooted my phone using the method stated at How To: Root the MyTouch 3G or G1 in One Click! | The Unlockr

    Only difference is everything is now deleted, I'm stuck with the old market, and nothing seems new.


    What am I missing out on? I still cant get rid of the applications that come with the phone I will never use (Amazon MP3 etc...)

    Is there an after-rooting guide?
     

    Advertisement

  2. noonehereyet

    noonehereyet No One...
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    3,121
    Joined:
    Nov 23, 2008


    if your now rooted you will have to reinstall most of your apps that you had prior to rooting... and sounds like your using an old build if you have the old market... give us the build details and rooted build that you used so we can help you out......
     
  3. Kris.Is.Awesome

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    40
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    40
    1
    16
    My phone was previously 1.6

    I un-rooted my phone using this to get it back to 1.5 as it states I must do. How To: UnRoot Your MyTouch 3G/Get Back to Cupcake | The Unlockr

    I then used the method in the link in the first post to 'root' it. All files I downloaded are linked on that page. Maybe I'm just oblivious, but what have I REALLY gained with this root? I thought I'd have a little more to play with, and be able to get rid of those annoying apps I dont need and can't delete normally- and those damn adverts.



    Also, what's this exactly?
    How To: Load a Custom ROM, Load Hero, and/or Setup Apps2SD onto Your G1 or MyTouch 3G (Best Method) | The Unlockr
     
  4. noonehereyet

    noonehereyet No One...
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    3,121
    Joined:
    Nov 23, 2008

    you have gained alot with root you just dont know yet and yes there are literally hundreds of custom roms/builds of android with all sorts of goodies... just a matter of choice for you at this point... and yes the rooted build you are using is OLD so i would recommend flashing a newer rooted build and should resolve all the issues your claiming to have...
     
  5. Kris.Is.Awesome

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    40
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    40
    1
    16
    Hmm I thought everything provided was up to date.

    All the rom talk has me confused. Its overwhelming. Can you point me in the right direction?

    What I need to do to update aswell. I miss my 1.6 features
     
  6. noonehereyet

    noonehereyet No One...
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    3,121
    Joined:
    Nov 23, 2008


    Just go to my wiki most of the available builds are there.....
     
  7. Kris.Is.Awesome

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    40
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    40
    1
    16
    Hmm, it's not working for me.

    Says it's not rooted, yet those menus come up when I press Home + power.

    Restarting now using the sappimg way to downgrade.

    What is the LATEST recovery flasher?
    Your wiki's is a broken link.

    Edit: I'm in flashrec right now- using the latest on the website.
    On this page http://www.ryebrye.com/blog/2009/08/16/android-rooting-in-1-click-in-progress/
    which you link me to from your wiki it says:

    1. click on “backup recovery image”
    2. click on “Flash Cyanogen Recovery 1.4″
    Did the backup. There is no option for #2 just text in the box ending in ...cm-recovery-1.4.img and under it is download recovery image, restore backup, and reboot into recovery.

    Do I enter /sdcard/whatever my recovery image is? What recovry image should I use?

    All the ones I could find semmed REALLY old?

    I also downloaded "update.Engineering-SPL-HBOOT-1.33.2010-signed.zip" Which you say to rename as "update.zip" Where's that come into play?

    Your wiki is helpfull, but generally confusing still. Put me infront of something mechanical and I have no problem working with it- but I'm not very good at understanding all this. There's alot of broken links and missing information, and holes in the process.

    You have to click from one guide to another which also generally don't agree with eachother.

    I'm stuck here, maybe I'm misreading something.
     
  8. The Reverend Gridlock

    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    31
    Joined:
    Oct 27, 2009

    Oct 27, 2009
    31
    0
    15
    glorious reverend
    Inside preme's mom
  9. The Reverend Gridlock

    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    31
    Joined:
    Oct 27, 2009

    Oct 27, 2009
    31
    0
    15
    glorious reverend
    Inside preme's mom
    i just read through that guide that you are following and it is full of misinformation that could be hard to follow and possibley brick your phone, little word of advice do not follow youtube videos, you don't know how many countless indviduals that i have helped saying that they followed one.

    never follow just one guide and read as much as you can
     
  10. Kris.Is.Awesome

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    40
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    40
    1
    16
    Following your guide, downloaded and extracted the .nbh file.

    Now only have 5 files listed.

    Fill me in here:

    "Hold Camera button, and press Power button to enter bootloader mode."
    That would be the volume down and power button for MT3G users, right?

    "At the home screen hit the enter key twice, type "telnetd" and press enter. IGNORE WHAT THE SCREEN IS DOING"
    What would be my enter buton? MT3G has no 'enter' button persay.

    "6) Now type the following and press enter at the end of each line

    mount -o rw,remount -t yaffs2 /dev/block/mtdblock3 /system
    cd sdcard
    flash_image recovery cm-recovery-1.4.img
    cat cm-recovery-1.4.img > /system/recovery.img"

    Even with the spaces? From my understanding spaces arent 'kosher' at the end of filenames
     
  11. CRPercodani

    CRPercodani OFWGKTA
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,940
    Joined:
    Oct 24, 2009

    Oct 24, 2009
    2,940
    564
    213
    Real Estate Agent
    M A dub'l dolla sign
    Yes with the spaces.
     

Share This Page

Loading...