1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root help, think i have buggered my hero up :(

Discussion in 'Android Devices' started by voodoo25, Feb 20, 2011.

  1. voodoo25

    voodoo25 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Dec 24, 2010

    Dec 24, 2010
    8
    0
    5
    asda
    castleford, uk
    hi guys, do you think you can tell me if my hero is rooted...

    firmware 2.1-update1
    baseband 63.18.55.06PU_6.35.15.14
    kernal version 2.6.29-36d5cb8d htc-kernel@and18-2 #1
    build number 3.35.61.2 CL196735 release-keys

    it used to be on 2.1 tastyfroyo 'the hero strikes back'
    but now its all changed to the above...i have universal androot, superuser and z4root currently on my menu, when i click universal androot it says the phone is rooted... but yet i carnt install applanet, nor can i press home and power button when the phone is off to load up the clockworkmod recovery screen, as am wanting to use modacos's custom rom, which i have saved to my sd card...and help guys since i am new to this :(
     

    Advertisement

  2. Slug

    Slug Check six!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,541
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,541
    17,003
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    You reinstalled the official firmware, yes?

    See this post, specifically the "update #2" part. You need to delete the install-recovery.sh script before flashing CWM.
     
  3. voodoo25

    voodoo25 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Dec 24, 2010

    Dec 24, 2010
    8
    0
    5
    asda
    castleford, uk
    i tired to install modaco's rom and kind of messed everything up..this must be the official firmware. what do i do inorder to install the custom rom? when i use busybox it says my device is rooted but yet it asks me to download logcat...i havnt got a clue what to do. is there a way i can start all this all over again?
     
  4. RetiredFinally

    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    56
    Joined:
    Dec 15, 2009

    Dec 15, 2009
    56
    3
    36
    Retired
    Boston
    Try holding volume down and home until it boots to recovery. Then you should be able to load your custom rom provided you have root.
     
  5. voodoo25

    voodoo25 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Dec 24, 2010

    Dec 24, 2010
    8
    0
    5
    asda
    castleford, uk
    right i have loaded the custom rom, in the 'about phone' settings it says this;
    firmware 1.5
    baseband version 63.18.55.06PU_6.35.15.14
    kernal version
    2.6.25-mck-teknologist-1.92 root@neutrino
    build number modaco custom rom 3.2 core, ssh, password ******

    is this the latest custom rom?

    also i had to download busybox, when i go to use it, it says i
    status: failed...
    your phone is rooted
    busybox was found here: /system/xbin/currently installed busybox version is: v1.15.3

    the application failed, either because your device is not nand unlocked or we were unable to remount. pleaseuse logcat at this time, get it from the market, to send log to stericDrroid@gmail.com


    superuser is installed aswel

    any ideas cos i am realy confused
     
  6. RetiredFinally

    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    56
    Joined:
    Dec 15, 2009

    Dec 15, 2009
    56
    3
    36
    Retired
    Boston
    I would stick with xda-developers for all your questions. It almost sounds like you have borked your install somewhere but I am only familiar with CMDA phones. My advice is to read and read more and then ask your questions in the forums above, very technical people do the ROM's and my knowledge is limited although I have done 2 phones with several ROM's. Good Luck!
     
  7. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42
    Moderator
    Rank:
     #19
    Points:
    1,433
    Posts:
    13,032
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    13,032
    9,717
    1,433
    UK
    @RetiredFinally, I assure you we know a thing or two about rooting here too ;)

    @Voodoo No, that's not the latest ROM. Infact, it's a pretty old ROM and is older than even the official firmware you were running.

    So, you want to use modaco's custom ROM, right? I would add that modaco isn't your only option. He stopped work with the hero a while ago, whereas there are many other devs with newer ROMs fro the hero. But if that's what you want, you need to download the latest version from here (link taken from this post). That one is the latest modaco version.

    Once you've flashed that, you'll be rooted, have busy box installed and everything will be ready to go; you'll just need to restore your apps.

    If you need instructions on how to flash it, just ask :) (and tell us which recovery menu you're using).
     
  8. voodoo25

    voodoo25 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Dec 24, 2010

    Dec 24, 2010
    8
    0
    5
    asda
    castleford, uk
    @xyro, can you name the best rom for the hero? go on then how do you flash it? atm i am using clockworkmod recovery
     
  9. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42
    Moderator
    Rank:
     #19
    Points:
    1,433
    Posts:
    13,032
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    13,032
    9,717
    1,433
    UK
    Well, it's a complicated question to answer. Even though the Hero only every recieved 2.1 officially, there are 2.2 and 2.3 custom ROMs available for the phone in various states of development.

    Which ROM is best for you depends on:
    - Whether you want HTC Sense, the custom UI you're used to using. Vanilla ROMs don't come with Sense, so you lose the HTC widgets and apps you're used to, and the phone will look somewhat different.
    - Whether you are prepared to sacrifice a bit of stability to get a faster phone, or if you require a rock solid phone.

    Of course, the beauty of custom ROMs is that, if you don't like the first ROM you try, you can easily switch :)
     
  10. voodoo25

    voodoo25 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Dec 24, 2010

    Dec 24, 2010
    8
    0
    5
    asda
    castleford, uk
    done it :) tbh i didnt know what i did, i just used the wipe option in the cwm recovery screen, then installed the zip file i downloaded from your link. now running on modaco custom rom r5 firmware 2.1-update1.... is there a final update for this rom? i also have cyanogenmod 7 beta rom but when i installed that it didnt have a notification bar :s is that normal?

    is there any apps that i need to download, atm i have:
    adw launcher ex
    applanet
    astro
    busybox
    fast reboot pro*
    opera mini
    rom manager
    superuser
    tapatalk pro

    *is there an app that i can install so when i hit the power button it gives me the option to reboot, recovery & bootloader?

    thanks guys :)
    titanium backup

    btw i am having trouble installing app 2 sd...it says, parse error, there is a problem parsing the package..
     
  11. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42
    Moderator
    Rank:
     #19
    Points:
    1,433
    Posts:
    13,032
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    13,032
    9,717
    1,433
    UK
    Hey, if it works, it works :p Sounds like you did it correctly, but for future refference, you want to do a 'nand backup' and then a full wipe before flashing new custom ROMs.

    Hard to say about CM7, I would've just recommended you redownload it and reflash it, ensuring to do a full wipe beforehand. You certainly should've had a notification bar.
    This is a cm7 based ROM from one of the best devs currently working on the hero, if you're interested. Do keep in mind, 2.3 ROMs aren't quite firing on all cylinders with the hero yet like 2.2 and 2.1. One thing that occurs to me though, is that it's possible with some launchers (like ADW) to hide the notification bar. Is it possible you did that by accident?

    The reboot options seems to be baked into 2.2 and 2.3 cyanogen mod ROMs. I don't think you could add it to the modaco that you're running now.

    How are you installing apps2sd? If your sdcard is correctly partitioned beforehand, it should automagically kick in the next time you boot the phone (even if you already have apps installed).
     
  12. voodoo25

    voodoo25 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Dec 24, 2010

    Dec 24, 2010
    8
    0
    5
    asda
    castleford, uk
    ok i will re-download cm7, altho am liking the htc sense style atm, i prefer the more modem up to date styles. it didnt have a notification bar soon as i installed it, which means i didnt have a laucher apart from the stock cm one.

    for some reason i carnt partition it through the recovery mode, i dont know were to look on the internet about this problem. i have found an app called hot reboot, this does the trick nicely, quick aswel :) the rom i had on before was called tastyfroyo...dont know if it was a custom rom but the phone was deffo rooted.

    also how do i back up all my stuff.
    plus, is it possible to do a back up of this rom...so i can go back to it as it is if i dont like cm7?
     
  13. Slug

    Slug Check six!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,541
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,541
    17,003
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    What happens when you try? Do you get an error message of any description?

    My system is:
    Contacts/email => Gmail
    SMS/call log => WaveSecure
    Apps/Market data/User settings => Titanium Backup
    External memory => periodic mount as removable drive and copy contents

    ClockworkMod (and Amon_RA) recovery have "backup" options which invoke Nandroid via scripts to do exactly this. A Nandroid backup is essentially a snapshot of the device state; restoring a backup replaces everything bar the recovery itself (and the FAT32 partition on an external memory card) and returns the handset to the state it was when the backup was made.
     
Tags:

Share This Page

Loading...