1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support HELP:WIFI constantly Drops even it shows still connectd in notification Bar!!!

Discussion in 'Android Devices' started by rikki_sun, Sep 17, 2011.

  1. rikki_sun

    rikki_sun Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    31
    Joined:
    Jun 1, 2011

    Jun 1, 2011
    31
    2
    16
    hi all. im new to SII.

    its a great phone but only found out 1 problem after owning it for a few days.

    my wireless router is 1 meter away from me but the wifi constantly drops if i leave the phone (not using it)on the desk for about 10-15 mins.

    the strange thing is on the notification bar, the wifi strength signal bar is still connected & showing FULL.but the phone just wont load any page in the browser or any app requires wifi wont work at all. apparently this is no network connection when this happens.

    the only thing i can do is turn off wifi and turn it back on to connect then its fine. then goes bad again..

    this been happening all the time,every time i get connected and droped(if untouched for a while)

    I google'd but didnt find any solution or very few out there have mentioned this problem.but most of them have really poor wifi signals,especially from a far range,but my SII has good signal strength,the dropping thing is the what im experiencing only!

    anyone has got the same problem!?is there a fix for it?!any suggestions??

    thanks!!

    [ps:my SII is not rooted or hacked as I prefer to let it stay at the factory state.]
     

    Advertisement

  2. rikki_sun

    rikki_sun Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    31
    Joined:
    Jun 1, 2011

    Jun 1, 2011
    31
    2
    16
    anyone plz help...im feeling so hopeless and stressful . bcz its the best phone out there , how could it have a silly problem like this..such a shame isnt it
     
  3. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
     #51
    Points:
    433
    Posts:
    4,096
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,096
    1,911
    433
    Male
    UK
    Check your wi-fi sleep policy.
    Go into menu>settings>wireless networks>menu>advanced

    Set it to Never or Never when charging.

    Having said this, I've tried it on the screen off setting, and the connection fires back up for me all the time.
    Worth a try tho
     
  4. rikki_sun

    rikki_sun Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    31
    Joined:
    Jun 1, 2011

    Jun 1, 2011
    31
    2
    16
    its alwayz been on Never. but thanks.

    the point is i want the wifi to be constantly connected . bcz u dont wanna miss any free online msg or skype calls from friends do you. so it has never to do with whether the screen is on or not
     
  5. Slug

    Slug Check six!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,541
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,541
    17,003
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    The problem might be with your router terminating an idle connection at its end - I'm sure I read about certain models behaving this way. Check the router manufacturer's support site for a firmware update.
     
  6. rikki_sun

    rikki_sun Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    31
    Joined:
    Jun 1, 2011

    Jun 1, 2011
    31
    2
    16
    thx for the advice .

    whatever advice is good advice here
     
  7. MJC UK

    MJC UK Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    87
    Joined:
    Sep 3, 2011

    Sep 3, 2011
    87
    4
    16
    I have the same problem, but not to the same extent. But I have it with all my devices (iPad, iMac, iPhone and SG2), its just not as frequant as yours. Generally, a stop/start of the wifi on the device will resolve it, i place the blame with my router. Refreshing or restarting the router will stop it happening for a few days. I assume its an ip address conflict or something, im just not that motivated to investigate further.
     
  8. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
     #51
    Points:
    433
    Posts:
    4,096
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,096
    1,911
    433
    Male
    UK
    It could well be router related.
    I dont have any problems (touch wood) at home, but at work, I can only browse successfully straight after booting the GS2, and then it only lasts at best for under a minute. If I re-boot, or switch wifi off/on via the notification bar, then browsing returns again for under a minute.
    I've not got to the bottom of this yet, but there is some sort of DNS issue going on.

    Over the weekend I rooted and installed Revolution ROM with ninphetimine kernel, so I will see if this makes any difference at work, but I doubt it.
     
  9. rikki_sun

    rikki_sun Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    31
    Joined:
    Jun 1, 2011

    Jun 1, 2011
    31
    2
    16
    thanks for all the replies.

    i start to think its the router.s problem. but im not that tech-headed to further investigate whats really going on with the router...

    ill get a new/better/dearer/different brand router in near future to see if its still the same and will update this post.
     
  10. MJC UK

    MJC UK Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    87
    Joined:
    Sep 3, 2011

    Sep 3, 2011
    87
    4
    16
    Try refreshing your current one before spending money. If it sorts it, you know its the router
     
  11. rikki_sun

    rikki_sun Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    31
    Joined:
    Jun 1, 2011

    Jun 1, 2011
    31
    2
    16
    can anyone plz point out what exactly do i need to with the router?

    a simple reboot wont do anything.

    more detail steps into settings plz?
     
  12. jayjiv

    jayjiv Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 10, 2011

    Nov 10, 2011
    2
    0
    5
    got de same problem wit galaxy s i9003 ... not router problem cos i got 2 laptops which work absolutely fine on de same router ... we have 2 galaxy s both got this wifi problem after the gingerbread update !!! wifi never constant
     
  13. alfinbc

    alfinbc Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    May 16, 2011

    May 16, 2011
    2
    0
    5
    Lately I had this problem of my SG2 not connecting to wifi after 5-10 minutes of turning it on. Finally, tried unplugging power connector to my router and re-connecting after a few minutes. Now everything works like it should. Thank goodness now I don't have to return SG2 for warranty service!
     

Share This Page

Loading...