1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General HELP !!!wildfire S internet connection problem..

Discussion in 'Android Devices' started by parikshithkp, Sep 13, 2011.

  1. parikshithkp

    parikshithkp Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 13, 2011

    Sep 13, 2011
    2
    0
    5
    Mandya,Karnataka,INDIA
    i have been using HTC Wildfire S for a month now.till now i had no issues with the gprs connection through Idea cellular network.today when i switched on the network i wasn't able to connect successfully as the connection grays out showing "turning on..." status.any solution for this ??i tried factory restore also but went in vain :mad: plzz help :(
     

    Advertisement

  2. lenocm

    lenocm Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    31
    Joined:
    Aug 12, 2011

    Is it possible there is a temporary problem with network and a GPRS connection isn't available? Have you tried moving to another location where you would access via a different transmitter?
     
    parikshithkp likes this.
  3. parikshithkp

    parikshithkp Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 13, 2011

    Sep 13, 2011
    2
    0
    5
    Mandya,Karnataka,INDIA
    I guess so!! nope,I haven't tried it with another transmitter.will see if it works..and I hope it's just a network problem :( anyway thanks for the reply :)
     
  4. ter67

    ter67 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Sep 18, 2011

    Sep 18, 2011
    9
    0
    5
    hi folks i`m just new to the htc wildfire i am also a new customer with vodafone as the mobile was locked to the v/fone network but my problem is the internet i could get it no probs until i set upo with my new server .i qualified for the freedom pack of txts+mins+internet and the only 1 i cant get is the `net anyone any ideas please ,i have already contacted vodafone and the girl set all my settings and said you should now be able to use the `net on your phone now and when i wsitched of and checked it there was still no internet access anyone help me please ? .
     
  5. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,107
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,107
    24,087
    3,118
    Scotland
    Silly question, but is mobile internet enabled in Settings -> Wireless & Networks -> Mobile Network (check the box).
     
  6. lenocm

    lenocm Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    31
    Joined:
    Aug 12, 2011

    What do you mean by this? What setting did you change that caused you to lose internet access?

    When you enable Mobile Network it should indicate the type of connection you're getting:

    G - GPRS
    E - EDGE
    3G - 3G obviously
    H - HSDPA (fastest)

    Is this happening?
     
  7. NJC

    NJC Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Oct 9, 2011

    Oct 9, 2011
    1
    0
    5
    Did you already find the solution to your problem ?
    I have the same problem. I want to connect to mobile network but it stays on 'turn on' and it also doesn't switch off.
    Can you help me?
     
  8. lenocm

    lenocm Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    31
    Joined:
    Aug 12, 2011

    Has your phone been configured with your provider's settings - APN (Access Point Name) etc - in the Mobile Networks settings? Are you within range of one of your provider's 3G base stations?
     

Share This Page

Loading...