1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Help with ROM install!

Discussion in 'Android Devices' started by tmette, Apr 17, 2010.

  1. tmette

    tmette Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    98
    Joined:
    Dec 11, 2009

    Dec 11, 2009
    98
    0
    15
    IT
    Illinois
    Ok, so I was quite bored this afternoon and finally decided to root my Droid. Now I need a little bit of help because I'm quite confused.

    I had the OTA 2.1 update installed on my Droid before all of this. So, I did the firmware flash using RSDlite and got my Droid back to 2.0.1. Then I rooted the phone and I know it worked because I got the Special Permissions thing as an App. I could also open up a terminal and type "su" and get the # instead of $. After this stopped the OTA updates by renaming that one file.

    At this point I was feeling pretty confident so I decided to download/buy ROM Manager. I did the whole Flash ClockworkMod Recovery to be able to download ROMs through the app. Now, I wanted to install the Bugless Beast v0.9 because I saw some Youtube reviews and really like the looks of it. So I chose it and picked the Chevy 1Ghz for overclocking my CPU. I also made sure to check Backup current ROM, and the Wipe Cache option. When it finally restarted and finished, it was just like a blank slate. I didn't have the WiFi tether app, or the Over-clocking app like in the Youtube videos. So then I figured that maybe I needed to also install the Baseband Update. So I did this and it seems the same thing. I also noticed that my firmware is now 2.1 instead of 2.0.1.

    Can anyone shed some light for me? Am I doing something wrong? Should I try a different ROM?
     

    Advertisement

  2. Fabolous

    Fabolous Superuser
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,635
    Joined:
    Nov 7, 2009

    Nov 7, 2009
    3,635
    2,126
    313
    Multi-platinum Rapper
    Illinois
    you have to buy the app for overclocking in the market. It's called setcpu.

    you can download wireless tethering by searching Google for android WiFi tether, or downloading barnacle from the market.

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  3. tmette

    tmette Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    98
    Joined:
    Dec 11, 2009

    Dec 11, 2009
    98
    0
    15
    IT
    Illinois
    Thanks for the reply Fabolous!

    I actually ended up going with the most recent stable version of CyanogenMod. I really like it! I also found the SetCPU app and purchased it. I have a question regarding it though. I've tried picking both the AutoDetect setting and the Motorola Droid/Milestone setting, and I can only set the CPU up to 600Mhz. I want it to be more around 900Mhz-1Ghz. How can I do this?
     
  4. bp328i

    bp328i Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    346
    Joined:
    Mar 28, 2010

    Mar 28, 2010
    346
    39
    43
    Florida
    You need to install a different kernel. I have the same ROM and bekit LV 1.1GHZ works well on my phone.

    Open ROM Manager press menu and turn on Developer Mode then go back to where you downloaded the ROM and pick your kernel. You don't have to wipe the data for this.
     
  5. tmette

    tmette Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    98
    Joined:
    Dec 11, 2009

    Dec 11, 2009
    98
    0
    15
    IT
    Illinois
    Hmm..Ok, I guess I'll have to look how to install a different kernel. I'm assuming I can do this through ROM Manager.
     
  6. tmette

    tmette Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    98
    Joined:
    Dec 11, 2009

    Dec 11, 2009
    98
    0
    15
    IT
    Illinois
    Thanks for the help!
     
  7. tmette

    tmette Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    98
    Joined:
    Dec 11, 2009

    Dec 11, 2009
    98
    0
    15
    IT
    Illinois
    Hmm...I installed the new kernel that was a bekit 5 slot Low Voltage up to 1.0Ghz...but it only lets my max now at 650Mhz.

    Is this normal?
     
  8. bp328i

    bp328i Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    346
    Joined:
    Mar 28, 2010

    Mar 28, 2010
    346
    39
    43
    Florida
    Did you select Autodetect Speeds
     
  9. tmette

    tmette Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    98
    Joined:
    Dec 11, 2009

    Dec 11, 2009
    98
    0
    15
    IT
    Illinois
    I feel like an idiot. :eek:

    Thanks again!
     
  10. bp328i

    bp328i Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    346
    Joined:
    Mar 28, 2010

    Mar 28, 2010
    346
    39
    43
    Florida
    No problem, glad I could help. :)
     
  11. liwnd6

    liwnd6 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Apr 23, 2010

    Apr 23, 2010
    1
    0
    5
    Show yourself loving concern about your health and daily life. Unless you know perfectly well when and how to do yourself a favor, you won't be confident and ready enough to resist the attack of illness.
     
  12. CRPercodani

    CRPercodani OFWGKTA
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,940
    Joined:
    Oct 24, 2009

    Oct 24, 2009
    2,940
    564
    213
    Real Estate Agent
    M A dub'l dolla sign
    what the f*ck?



    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  13. King_Bean

    King_Bean Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    232
    Joined:
    Apr 21, 2010

    Apr 21, 2010
    232
    17
    38
    Georgia
    Yeah, seriously. WTF^2
     
  14. OMJ

    OMJ Bazinga
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,290
    Joined:
    Nov 27, 2009

    Nov 27, 2009
    3,290
    825
    213
    Finance
    Pennsylvania
    Best post ever. :D liwnd6 FTW
     

Share This Page

Loading...