1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root help with rooting my evo

Discussion in 'Android Devices' started by tgrandia, Nov 10, 2010.

  1. tgrandia

    tgrandia Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Nov 10, 2010

    Nov 10, 2010
    11
    0
    15
    I am using unrevoked to root my evo and everything goes like it is supposed to untill i get to where it says to browse for the driver software on my computer. I cannot find it anywhere. anyone have a clue?
     

    Advertisement

  2. wrapkgb

    wrapkgb Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    924
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    924
    242
    93
    LOS ANGELES, CA
    Did you download the drivers prior to trying to root? Ill help the best I can but I use a mac and drivers aren't required. I know that the drivers give a ton a people troubles...

    Did you follow this guide by chance? It has really good walkthroughs!

    http://androidforums.com/evo-4g-all-things-root/194918-rooting-dummies-extras.html
     
  3. tgrandia

    tgrandia Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Nov 10, 2010

    Nov 10, 2010
    11
    0
    15
    i went to the unrevoked web site and downloaded the unrevoked 3 then went to the other link and followed the steps as it said or so i think i did.
     
  4. wrapkgb

    wrapkgb Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    924
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    924
    242
    93
    LOS ANGELES, CA
    Follow that guide i posted for you and you shouldnt have any probs!
     
  5. tgrandia

    tgrandia Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Nov 10, 2010

    Nov 10, 2010
    11
    0
    15
    I am trying that now. I will let you know how it goes. thanks.
     
  6. wrapkgb

    wrapkgb Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    924
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    924
    242
    93
    LOS ANGELES, CA
  7. tgrandia

    tgrandia Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Nov 10, 2010

    Nov 10, 2010
    11
    0
    15
    Ok i was able to do it that way thank you for your help. Now am i able to use my phone for a hot spot?
     
  8. flyjbaker

    flyjbaker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,192
    Joined:
    Oct 17, 2009

    Oct 17, 2009
    1,192
    266
    163
    You need to download WiFi tether or flash a custom Rom that unlock the native hotspot feature. Most people have trouble with the tether app in the market. Look at post #71 in the rooting fordummies thread and use that version of it.
     
  9. tgrandia

    tgrandia Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Nov 10, 2010

    Nov 10, 2010
    11
    0
    15
    ok I got that and it worked for a second. are there certain setting i should put on it?
     
  10. tgrandia

    tgrandia Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Nov 10, 2010

    Nov 10, 2010
    11
    0
    15
    I flashed a rom and was using the sprint hot spot but when i click on settings for it it forces closed. Is there anything I can do to change that?
     
  11. wrapkgb

    wrapkgb Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    924
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    924
    242
    93
    LOS ANGELES, CA
    What rom are you using?
     
  12. tgrandia

    tgrandia Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Nov 10, 2010

    Nov 10, 2010
    11
    0
    15
    fresh 3.4
     
  13. tgrandia

    tgrandia Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Nov 10, 2010

    Nov 10, 2010
    11
    0
    15
    Any idea of what I can do?
     
  14. hortstu

    hortstu Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    548
    Joined:
    Jun 29, 2010

    Jun 29, 2010
    548
    32
    68
    I'm not sure of sprint hotspot but why not try wifi tether?
     
  15. tgrandia

    tgrandia Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Nov 10, 2010

    Nov 10, 2010
    11
    0
    15
    I just learned how to root and do the rom thing. I am not familiar with the kernal.
     
  16. wrapkgb

    wrapkgb Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    924
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    924
    242
    93
    LOS ANGELES, CA
    You can try clearing cache and dalvik from recovery and then reboot, that may fix the problem. If not you can either use wireless tether or reflash the current rom.
     
    tgrandia likes this.
  17. SaleenFiend

    SaleenFiend Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    446
    Joined:
    Oct 6, 2010

    Oct 6, 2010
    446
    93
    73
    Louisiana
    Use Wifi Tethering. It's easy and you can encrypt your network (I've never used the Stock Hotspot - so it may too).

    If you have problems with Wifi Tethering you can usually download previous versions (1-14) and make it work. #9 Works good for most people.
     
  18. tgrandia

    tgrandia Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Nov 10, 2010

    Nov 10, 2010
    11
    0
    15
    I tried a whole bunch of those and they would not work. So I was told to use fresh and the sprint hot spot which worked but now it wont let me change the settings
     
  19. tgrandia

    tgrandia Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Nov 10, 2010

    Nov 10, 2010
    11
    0
    15
    i wiped the cache and the dalvik and rebooted but that did not change anything.
     
Tags:

Share This Page

Loading...