1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Help with Titanium Backup Pro

Discussion in 'Android Devices' started by driver2665, Sep 16, 2011.

  1. driver2665

    driver2665 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    27
    Joined:
    Aug 13, 2011

    Aug 13, 2011
    27
    2
    16
    I have just paid for and installed the above version so i can use the freeze facility. It downloaded, installed but i cannot find it anywhere. It has not appeared as a short cut / or app on any screens. It is listed in Applications but thats about it??

    PS any Mods: i accidentally initially put this in the "anything roots section" if you could delete it please.
     

    Advertisement

  2. Sydney99

    Sydney99 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,733
    Joined:
    Jul 7, 2011

    Jul 7, 2011
    1,733
    467
    163
    UK
    r u rooted?
     
  3. Shotgun84

    Shotgun84 Android Expert
    Rank:
     #54
    Points:
    443
    Posts:
    5,982
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    5,982
    3,805
    443
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
    Have you tried rebooting your phone. If this doesn't work try uninstalling and reinstalling.
     
    driver2665 likes this.
  4. driver2665

    driver2665 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    27
    Joined:
    Aug 13, 2011

    Aug 13, 2011
    27
    2
    16
    yes, my phone is rooted. Did it earlier today.

    I downloaded it from the Market and paid. If i uninstall surely it will ask me to pay again?
     
  5. Sydney99

    Sydney99 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,733
    Joined:
    Jul 7, 2011

    Jul 7, 2011
    1,733
    467
    163
    UK
    no. your account will remember you've paid
     
    driver2665 likes this.
  6. driver2665

    driver2665 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    27
    Joined:
    Aug 13, 2011

    Aug 13, 2011
    27
    2
    16
    Nearly there, I uninstalled and reinstalled which solved the problem. It was there. However, if i try to freeze an app it states " apps can only be frozen/defrosted in the Donate version only!!!

    Ive just paid for it??
     
  7. driver2665

    driver2665 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    27
    Joined:
    Aug 13, 2011

    Aug 13, 2011
    27
    2
    16
    This is getting complicated, it turned out the one i reinstalled was the normal one. This is probably why it would not freeze.

    I have uninstalled it again and re- downloaded the pro one which i had paid for. It downloaded, installed, but hey. . . no sign of it again???
     
  8. ironass

    ironass Android Expert
    Rank:
     #20
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,460
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,460
    5,682
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the tax man.
    Cotswolds, England
  9. Slug

    Slug Check six!
    Moderator
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,549
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,549
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    The "Pro" version is just a key that unlocks the additional features.

    As Titanium Backup pretty much requires root to function I've merged both threads into one in All Things Root, as it will be of most use to others here.
     
    driver2665 likes this.
  10. clb09

    clb09 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Sep 11, 2011

    Sep 11, 2011
    9
    0
    5
    Calgary
    just wondering, aside from titanium pro, are there any other apps (Free) that can freeze unwanted apps?
     
  11. Shotgun84

    Shotgun84 Android Expert
    Rank:
     #54
    Points:
    443
    Posts:
    5,982
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    5,982
    3,805
    443
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
    Technically it doesn't freeze them, it puts them in quarantine. But App Quarantine is good.
     
  12. Ucla74

    Ucla74 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jul 16, 2010

    Jul 16, 2010
    4
    0
    5
    Have read this entire thread twice, and have uninstalled/reinstalled/rebooted, in various orders of execution. I still can't find Titanium Backup Pro in my Applications. If I go into Settings > Manage Applications, I can see it (which is how I uninstalled it), but I can't start it there.

    How do I get it to show up in Applications? CM7 Nightly 197 rooted to uSD card.
     
  13. Slug

    Slug Check six!
    Moderator
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,549
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,549
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    Did you install the free version first?
     
  14. Screech

    Screech Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    235
    Joined:
    Jun 8, 2011

    Jun 8, 2011
    235
    20
    58
    Eastern NC
    I installed the free version first and the used the link in the free version to the market for the pro unlock key. Only gripe I have is that the free version shows a different price than the market. I think it was showing $4.99 but on the market it is $5.75.

    Quote from the market description: "• No icon! Requires Titanium Backup (free) to be installed (see "More apps"). This key will turn it into PRO."
     

Share This Page

Loading...