1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root HELP!!!

Discussion in 'Android Devices' started by Juggalo_Batman, Jan 31, 2014.

  1. Juggalo_Batman

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    28
    Joined:
    Oct 22, 2012

    Oct 22, 2012
    28
    12
    18
    Chef/Crime Fighter with style
    Gotham City
    i flashes the kit kat explosion rom and everything was fine till reboot. flashed samsung and the triangle the went grey for 5 minutes flashed samsung again and repeats.... please tell me i didnt just brick the only phone i have!
     

    Advertisement

    SirNoOb likes this.
  2. DaisFlaque

    DaisFlaque Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,128
    Joined:
    Jan 20, 2012

    Jan 20, 2012
    1,128
    353
    163
    Male
    QualIT Computers LLC. Head Tech. <old new> owner a
    Sector 7 Slums
    What are you flashing thats called "Samsung"? In order to root and Rom all that is needed is 1. Wipe davlic, cache, system and data. 2. Flash kit Kat explosion and reboot. Done..
     
    scary alien likes this.
  3. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,444
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    They mean it's bootlooping at the splash screen.

    Have you tried doing a factory reset from cwm?

    Did you make a backup?
     
    DaisFlaque and scary alien like this.
  4. Juggalo_Batman

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    28
    Joined:
    Oct 22, 2012

    Oct 22, 2012
    28
    12
    18
    Chef/Crime Fighter with style
    Gotham City
    i made a backup but something went wrong when i moved it to my sd from internal storage and it won't work. now it will only boot into cwm. haven't tried factory reset. here i go
     
  5. Juggalo_Batman

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    28
    Joined:
    Oct 22, 2012

    Oct 22, 2012
    28
    12
    18
    Chef/Crime Fighter with style
    Gotham City
    yea that didn't do anything. i re-downloaded the ROM i was using. explosion 1.5 and it won't work either. now only boots to cwm. the ROM says it installs then tells me to reboot. same thing happens
     
  6. DragonSlayer95

    DragonSlayer95 Resident Air Bender
    Rank:
     #36
    Points:
    653
    Posts:
    8,778
    Joined:
    Mar 9, 2012

    Mar 9, 2012
    8,778
    3,756
    653
    Male
    Reno, Nevada
    Are you doing the standard wipes (including system) before your attempting to reflash?

    Tried downloading a different rom and throwing that on your card?
     
    scary alien likes this.
  7. Juggalo_Batman

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    28
    Joined:
    Oct 22, 2012

    Oct 22, 2012
    28
    12
    18
    Chef/Crime Fighter with style
    Gotham City
    i tried kit kat explosion and it didn't work so i tried to re-flash explosion 1.5 and it started booting into cwm..by standard do you mean in advanced and clear them individually? sorry i'm such a noob
     
  8. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,444
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    scary alien likes this.
  9. Juggalo_Batman

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    28
    Joined:
    Oct 22, 2012

    Oct 22, 2012
    28
    12
    18
    Chef/Crime Fighter with style
    Gotham City
    will i lose my root access if i flash a stock rom?
     
  10. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,444
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    Yes. But you can just simply flash the superuser.zip and you will have root again :)
     
    scary alien likes this.
  11. Juggalo_Batman

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    28
    Joined:
    Oct 22, 2012

    Oct 22, 2012
    28
    12
    18
    Chef/Crime Fighter with style
    Gotham City
    and where do i get the superuser.zip from? and thank you so much im downloading it now.
     
  12. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,444
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    Here you go :)
     
    scary alien likes this.
  13. Juggalo_Batman

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    28
    Joined:
    Oct 22, 2012

    Oct 22, 2012
    28
    12
    18
    Chef/Crime Fighter with style
    Gotham City
    so i wiped everything, installed the stock rom to the root of my sd and flashed it as im supposed to. it said reboot and enjoy. i rebooted and it now it won't even go into cwm. samsung came up then it's gone and now it's just the backlight...i'm so confused
     
  14. Juggalo_Batman

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    28
    Joined:
    Oct 22, 2012

    Oct 22, 2012
    28
    12
    18
    Chef/Crime Fighter with style
    Gotham City
    what if i might have hit the "wipe cache partition" in cwm? would that screw everything up?
     
  15. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,444
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    :thinking::thinking::thinking:
    I'm not sure what the problem could be then. You were on jelly bean correct?
     
    scary alien likes this.
  16. Juggalo_Batman

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    28
    Joined:
    Oct 22, 2012

    Oct 22, 2012
    28
    12
    18
    Chef/Crime Fighter with style
    Gotham City
    yea. i rooted a couple months ago and at first used the explosion rom v1 then got 1.5 then tried to get kit kat explosion and all this started. now it's just stuck on the low back light..i don't know what i did.
     
  17. Juggalo_Batman

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    28
    Joined:
    Oct 22, 2012

    Oct 22, 2012
    28
    12
    18
    Chef/Crime Fighter with style
    Gotham City
    okay nope now it won't even turn on. thanks for all your help. hopefully i'll be back when i can afford to get a new phone
     
  18. DaisFlaque

    DaisFlaque Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,128
    Joined:
    Jan 20, 2012

    Jan 20, 2012
    1,128
    353
    163
    Male
    QualIT Computers LLC. Head Tech. <old new> owner a
    Sector 7 Slums
    Thanks lv: )
     
    scary alien likes this.
  19. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,444
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    :eek::(
    Are you sure? Does it respond to being plugged into a charger?
     
    scary alien likes this.
  20. Mikestony

    Mikestony ~30% Carbon Black ±
    Moderator
    Rank:
     #5
    Points:
    3,118
    Posts:
    29,725
    Joined:
    Sep 10, 2010

    Sep 10, 2010
    29,725
    24,306
    3,118
    Male
    Next to you
    Hey Dais:) Check your pm's ;)
     
    DaisFlaque and Unforgiven like this.
  21. Juggalo_Batman

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    28
    Joined:
    Oct 22, 2012

    Oct 22, 2012
    28
    12
    18
    Chef/Crime Fighter with style
    Gotham City
    okay yes it responds on the charger. it loaded to the boot screen the stopped. now its back to just the back light.
     
  22. Juggalo_Batman

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    28
    Joined:
    Oct 22, 2012

    Oct 22, 2012
    28
    12
    18
    Chef/Crime Fighter with style
    Gotham City
    FIXED!!!! I was able to use Odin to get it back to stock. I didn't think about it last night...alcohol and android not a good mix..oopps. Now that I'm back to stock think it would be safe to go back in and root again to try kit kat explosion again?
     
  23. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,444
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    Give it a shot. :thumbup:

    Just make sure you have a good working backup :p:D

    are you using twrp or cwm?

    Both have the option to backup to the external sd card. In cwm, you simply choose backup to external in the backup options. In twrp, in the backup menu, tap the top where it says internal storage and switch it to external. :)
     
    scary alien likes this.
  24. Juggalo_Batman

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    28
    Joined:
    Oct 22, 2012

    Oct 22, 2012
    28
    12
    18
    Chef/Crime Fighter with style
    Gotham City
    i'm using cwm. i got it rooted again. verified root access. tried flashing kit kat again and went boot looped twice then booted into cwm again...tried the method slayer said in the other thread and it went back to cwm. could there be something wrong with the download or something i did to it when i downloaded it?
     
  25. Juggalo_Batman

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    28
    Joined:
    Oct 22, 2012

    Oct 22, 2012
    28
    12
    18
    Chef/Crime Fighter with style
    Gotham City
    as of this point i can root it and everything works fine but i cannot flash a custom rom.
     

Share This Page

Loading...