1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips Heres what you can do when you switch from lg optimus m

Discussion in 'Android Devices' started by Mega Optimus, Oct 10, 2012.

  1. Mega Optimus

    Mega Optimus Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    126
    Joined:
    Mar 13, 2012

    Mar 13, 2012
    126
    14
    38
    Student, car repair
    SW Florida
    Well, I switched my optimus m for the motion 4g, which is an incredible fun. yet i am so attached to my optimus m i had to find a reason to still use it. this has probably been posted somewhere before so i take no credit. Here is something you can do when you swtich phones.

    Basically this will let you turn your unconnected phone into a working house phone as long as you have wifi.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1481174

    read the directions, i will point out its much easier to use groove ip lite from the app market. You can also use your phone to set it up as a wireless camera so you still get use out of it. I like this because you still use your phone as backup to ring yourself when you lose your phone or if you just want to relive the optimus experience.

    if your going to switch i would highly reccomend the motion 4g, its freaking awesome and scores higher than my friends galaxy s3 on quadrant standard.

    Oh and i just want to thank the members for helping so much, it was fun learning to root and all that other stuff.
     

    Advertisement

  2. nailzer

    nailzer Android Enthusiast
    Rank:
     #306
    Points:
    73
    Posts:
    474
    Joined:
    Sep 13, 2011

    Sep 13, 2011
    474
    74
    73
    Machinist
    Central Florida
    I finished doing this today. My Optimus has been gathering dust for about a year since I bought my Esteem. It took a bit to figure why I wasn't logged on to Google Voice but I finally figured it out. I called my mom, she lives about 50 miles from me, and the call quality was as good as metro or better.
     
  3. Mega Optimus

    Mega Optimus Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    126
    Joined:
    Mar 13, 2012

    Mar 13, 2012
    126
    14
    38
    Student, car repair
    SW Florida
    yeah I'm actually using my optimus more at home than I use my motion 4g
     
  4. sammyz

    sammyz LG Whiz Kid
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,835
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    8,835
    2,489
    323
    Male
    None :(
    Pompano Beach, Fl
    Why? o_O
     
  5. MyUsernameRox

    MyUsernameRox Android Enthusiast
    Rank:
     #282
    Points:
    78
    Posts:
    590
    Joined:
    Jan 5, 2012

    Jan 5, 2012
    590
    34
    78
    Male
    San Luis Obispo, CA
    So this may sound incredibly naive but if a phone is disconnected or has a bad esn, how are you going to get wifi and connect to Google play, etc.?
     
  6. MyUsernameRox

    MyUsernameRox Android Enthusiast
    Rank:
     #282
    Points:
    78
    Posts:
    590
    Joined:
    Jan 5, 2012

    Jan 5, 2012
    590
    34
    78
    Male
    San Luis Obispo, CA
    I'll answer my own question-you won't. Or at least, I can't.

    My phone will not connect to wifi, at all. I turn on wifi and it will say logging into ATT wifi, but login fails every time.
     
  7. sammyz

    sammyz LG Whiz Kid
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,835
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    8,835
    2,489
    323
    Male
    None :(
    Pompano Beach, Fl
    So fix your meid already :rolleyes:
     
  8. MyUsernameRox

    MyUsernameRox Android Enthusiast
    Rank:
     #282
    Points:
    78
    Posts:
    590
    Joined:
    Jan 5, 2012

    Jan 5, 2012
    590
    34
    78
    Male
    San Luis Obispo, CA
    I don't have the knowledge to do so, and the person I had work on it for me was unable to fix it. =(
     
  9. Mega Optimus

    Mega Optimus Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    126
    Joined:
    Mar 13, 2012

    Mar 13, 2012
    126
    14
    38
    Student, car repair
    SW Florida
    i just miss the optimus m, and i just keep the motion charging, for internet stuff i just use the computer while at home,
     
  10. Mega Optimus

    Mega Optimus Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    126
    Joined:
    Mar 13, 2012

    Mar 13, 2012
    126
    14
    38
    Student, car repair
    SW Florida
    i dont know what exactly esn is but if its disconnected wifi will still work
     
  11. martyn357

    martyn357 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    83
    Joined:
    Feb 28, 2011

    Feb 28, 2011
    83
    17
    18
    Been to McDonalds lately?
     
  12. MyUsernameRox

    MyUsernameRox Android Enthusiast
    Rank:
     #282
    Points:
    78
    Posts:
    590
    Joined:
    Jan 5, 2012

    Jan 5, 2012
    590
    34
    78
    Male
    San Luis Obispo, CA
    I'm not sure I get your meaning. I do know they have ATT WiFi, the same as Starbucks.
     
  13. martyn357

    martyn357 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    83
    Joined:
    Feb 28, 2011

    Feb 28, 2011
    83
    17
    18
    exactly, tell it to forget that wifi and do a search for local wifi where you are. It will keep failing to connect unless you are at Starbucks or McDonalds
     
  14. Mega Optimus

    Mega Optimus Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    126
    Joined:
    Mar 13, 2012

    Mar 13, 2012
    126
    14
    38
    Student, car repair
    SW Florida
    for this to work all you need to have is a wifi connection, and your phone should be able to connect to wifi regardless if its activated or not
     
  15. MyUsernameRox

    MyUsernameRox Android Enthusiast
    Rank:
     #282
    Points:
    78
    Posts:
    590
    Joined:
    Jan 5, 2012

    Jan 5, 2012
    590
    34
    78
    Male
    San Luis Obispo, CA
    Did this recently, on more than one trip to Starbucks I've attempted to connect to their (ATT) wifi with no success. It keeps saying "logging into attwifi" then a few seconds later login fails.
     
Tags:

Share This Page

Loading...