1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Hero buggy since 2.1 update

Discussion in 'Android Devices' started by elektrobix, Jul 3, 2010.

  1. elektrobix

    elektrobix Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    98
    Joined:
    Oct 27, 2009

    Oct 27, 2009
    98
    13
    18
    UK
    I've noticed since the update a couple of bugs with my Hero. First one is it sometimes selects things by itself. For example if i'm viewing facebook app or Newsroom app sometimes links will start highlighting themselves. It's done this a few times. The other bug is randomly the keyboard stops working!?

    Has anyone else noticed these problems?
     

    Advertisement

  2. elektrobix

    elektrobix Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    98
    Joined:
    Oct 27, 2009

    Oct 27, 2009
    98
    13
    18
    UK
    Add to the list it sometimes completely ignores what i have as a ringtone and uses a different one, sometimes the screen becomes unresponsive when i try to call someone - i ended up having to reboot the phone just so i could make a call. Halfway through the call the phone hung up and the screen started flipping itself to the right.

    If no-one else is having these issues then I'm guessing something became seriously screwed when it updated!?
     
  3. nedamdam

    nedamdam Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    385
    Joined:
    Feb 21, 2010

    Feb 21, 2010
    385
    28
    63
    Internet Marketing
    Slovakia
    You should try to do a factory reset. And dont worry there is much wrong with this update. We got screwed :) Btw if you could make a screenshot or a list of all services/proceses even hidden ones which are running and then the factory reset.
     
  4. elektrobix

    elektrobix Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    98
    Joined:
    Oct 27, 2009

    Oct 27, 2009
    98
    13
    18
    UK
    Did a factory reset and it's still acting up. Now when someone rings as i pick up the phone the ringer turns itself down to almost silent. It does it every single time. How bizarre!? It's unusable as it is :/
     
  5. nedamdam

    nedamdam Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    385
    Joined:
    Feb 21, 2010

    Feb 21, 2010
    385
    28
    63
    Internet Marketing
    Slovakia
    Settings > Sound and Display > Quiet ring on pickup


    About the others write to HTC :)
     
    elektrobix likes this.
  6. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42
    Moderator
    Rank:
     #19
    Points:
    1,413
    Posts:
    12,881
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    12,881
    9,209
    1,413
    UK
    It might be worth resintalling 2.1, in case the 2.1 download was corrupt. It seems unlikely, but short of sending your phone for repairs that's all I can suggest.

    You'd have to make a goldcard and install your phone's old 1.5 ROM. (And yeah, this would factory reset it again).
     
  7. elektrobix

    elektrobix Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    98
    Joined:
    Oct 27, 2009

    Oct 27, 2009
    98
    13
    18
    UK
    Damnit, it worked just fine before the upgrade. I might try a custom ROM, i can't use it how it is. I did a factory reset and tried to restore my data with mybackup and it kept failing.Still unable to make calls and the weather occasionally vanishes.
     
  8. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42
    Moderator
    Rank:
     #19
    Points:
    1,413
    Posts:
    12,881
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    12,881
    9,209
    1,413
    UK
    If you wanted to try custom roms, VillainROM 12 is awesome. It's how the official release should've been.

    [Sent via Taptalk]
     
    elektrobix likes this.
  9. 1ceb0x

    1ceb0x Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    73
    Joined:
    Jun 20, 2010

    Jun 20, 2010
    73
    6
    16
    game tester E.A
    Bucharest
    I recommend you Villain 12 :). Very impressive ROM!
     
    elektrobix likes this.
  10. elektrobix

    elektrobix Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    98
    Joined:
    Oct 27, 2009

    Oct 27, 2009
    98
    13
    18
    UK
    Well i rolled back to 1.5 and everything seems fine again so i'm going to try that Villain Rom - here goes ... :)
     
  11. elektrobix

    elektrobix Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    98
    Joined:
    Oct 27, 2009

    Oct 27, 2009
    98
    13
    18
    UK
    Just an update to say i installed the Villain Rom last night and so far *touch wood* everything seems to be running really well! So thanks for the Rom suggestion :)
     
Tags:

Share This Page

Loading...