1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Hey everyone! + HTC Sense password help!

Discussion in 'Android Devices' started by kwikshot, May 27, 2010.

  1. kwikshot

    kwikshot Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    May 27, 2010

    May 27, 2010
    1
    0
    5
    Hey everyone I am completely new to these forums! I have a HTC Legend with Android 2.1 installed (which I love) and I was wondering whether it is possible to use an iPhone-like code unlock so I can enter a 4 digit passcode instead of having to use a gesture based slide unlock without downloading any special apps? It seems strange to me how there is a special slide unlock (which easily makes your code visible to anyone looking at your phone and is harder to remember) but does not have a windows mobile/iPhone style number code unlock.
     

    Advertisement

  2. BiGMERF

    BiGMERF Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    6,079
    Joined:
    Dec 2, 2009

    Welcome to the forum, glad to have ya aboard!
     
  3. masked_face

    masked_face Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    May 15, 2010

    May 15, 2010
    6
    0
    5
    I'm also looking for sth like this...I hate the pattern lock! :(
     
  4. anandroiduser

    anandroiduser Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    114
    Joined:
    May 5, 2010

    May 5, 2010
    114
    9
    36
    @masked_face - I don't think you'll find it unless you try to look for an app. The unlock pattern is just the way the Legend works.

    @kwikshot - In addition to what I said above, the Legend just doesn't work that way. It does not have the style that windows mobile/iPhone have. To solve the issue of people seeing your pattern however, can't you just untick the box that says "Use visible pattern"?
     
  5. masked_face

    masked_face Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    May 15, 2010

    May 15, 2010
    6
    0
    5
    @anandroiduser: do u know any such app? I know I need an app for this but can't find any...so far.
     
  6. anandroiduser

    anandroiduser Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    114
    Joined:
    May 5, 2010

    May 5, 2010
    114
    9
    36
    I'm guessing you already searched the marketplace for "lock", or "security lock" apps?

    Secondly, after doing a bit of searching, Froyo aka 2.2 might be the answer to you folks problems.. See: Froyo Feature: New security lock options | Android Central .. Of course, this is under the assumption that the Legend gets 2.2!
     
  7. masked_face

    masked_face Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    May 15, 2010

    May 15, 2010
    6
    0
    5
    @anandroiduser: thanks man...I'm waiting like anything for Froyo in my Legend!
     
  8. wdmalik

    wdmalik Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    35
    1
    16
    Maintenance Engineer
    A much needed feature
     
  9. kxbc

    kxbc Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    23
    Joined:
    May 28, 2010

    May 28, 2010
    23
    0
    15
    Hey, I am a Legend user too. My case is completely opposite of yours. I somehow lost my pattern slide lock after I set up my Exchange Mail account. It is now a keyboard lock which I find is frustrating. I am trying to get back my pattern lock.
     
  10. lekky

    lekky Lover
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,250
    Joined:
    Oct 29, 2009

    You can actually turn off the drag line you know? Makes it hard for someone watching to see what pattern you used.
     
  11. eddyhall

    eddyhall Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    7
    Joined:
    May 4, 2010

    May 4, 2010
    7
    2
    6
    @kxbc

    You should have a look at the Lockpicker app. It gets around the Exchnage mandated password feature. This is set by the Exchange administrator, though, so I would suggect that you could have a talk with your IT department before downloading this app. That said, I use it and it works great.

    Cheers,
    Eddy
     
  12. kxbc

    kxbc Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    23
    Joined:
    May 28, 2010

    May 28, 2010
    23
    0
    15
    Hey thanks. Will be quite difficult then since my co has very strict IT rules. Thanks anyway.
     
  13. adi19956

    adi19956 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    771
    Joined:
    Feb 4, 2010

    Feb 4, 2010
    771
    68
    78
    College
    Hampshire, UK
    I use LockBot Pro for myself
    @kxbc you could back up your phone and do a factory reset? I had to do that when I got locked out of my Legend when I forgot the lock though luckily I'd only just got the phone and there wasn't much on it or any apps
     
  14. kxbc

    kxbc Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    23
    Joined:
    May 28, 2010

    May 28, 2010
    23
    0
    15
    I found a work around solution. Just change the password to 4 x same number. :D
     
  15. GorgievskiMarko

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 19, 2010

    Jun 19, 2010
    1
    0
    5
    Hi everyone!
    This is my first post to forum ever ....
    So i'm new.
    I'm having problems with htc legend!
    I forgot my password :S
    Pls help me !!!
     
  16. adi19956

    adi19956 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    771
    Joined:
    Feb 4, 2010

    Feb 4, 2010
    771
    68
    78
    College
    Hampshire, UK
    turn it off then on again with volume held down then go to a factory reset which I just did by accident in trying to remember :/
     
    GorgievskiMarko likes this.
Tags:

Share This Page

Loading...