1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Hide statusbar?

Discussion in 'Android Devices' started by funkylogik, Jan 9, 2014.

  1. funkylogik

    funkylogik share the love peeps ;)
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    1,443
    Posts:
    21,404
    Joined:
    Sep 15, 2011

    Sep 15, 2011
    21,404
    7,245
    1,443
    Male
    monkey
    Paisley, Scotland, Western Europe
    On my phone i use Xposed Framework with the Immerse Me module to hide the statusbar (swipe down from top of screen to show it). It also hides nav bar though which isnt a problem on the phone because it has hardware buttons but on my tab i want the nav bar. Anyone know a way to hide statusbar but keep nav?
    Cheers :beer:
     

    Advertisement

  2. Android Addict

    Android Addict Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    123
    Posts:
    640
    Joined:
    Jul 29, 2013

    Jul 29, 2013
    640
    179
    123
    Male
    Swimming in a volcano and meowing at random people
    In a house
    You could try the app you're using or you could just edit some XML files in the, I think, SystemUI.apk but I am not sure. Just thought I would give you some sort of reply since nobody else did ;)
     
    funkylogik likes this.
  3. jlede

    jlede Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    905
    Joined:
    Jul 11, 2012

    Jul 11, 2012
    905
    84
    78
    Male
    N/A
    Bardwell,Texas
    Do you mean hide as in scrolling through browser or home screens because some Roms well 1 I can think of besides cm that you can do it in the second being Mahdi 2.4 (in say this because I'm referring to kit kat)
     
    funkylogik and Android Addict like this.
  4. funkylogik

    funkylogik share the love peeps ;)
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    1,443
    Posts:
    21,404
    Joined:
    Sep 15, 2011

    Sep 15, 2011
    21,404
    7,245
    1,443
    Male
    monkey
    Paisley, Scotland, Western Europe
    I mean universally mate so statusbar is always hidden unless i gesture from top of screen to show it.
    Cheers Addict. Im tryin to stay on stock rom and just mod things. I think the GravityBox Xposed module might do it but for some reason i cant get it to work on the n7. Ill look into gettin that to work :)
     
  5. funkylogik

    funkylogik share the love peeps ;)
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    1,443
    Posts:
    21,404
    Joined:
    Sep 15, 2011

    Sep 15, 2011
    21,404
    7,245
    1,443
    Male
    monkey
    Paisley, Scotland, Western Europe
    Lol so today i finally gave up and decided to use full immersive mode and PIE for navigation (LMT) which works great.
    Next thing my buddy on g+ tells me GravityBox got an update that allows hide statusbar!! Typical :D
    Think ill stick to pie though :beer:
     
  6. wilsonb

    wilsonb Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Mar 5, 2010

    Mar 5, 2010
    7
    0
    5
    Ya, I have searched high and low all over Google Play store to find an app that would hide the Status bar on my Ver Note 3 (KitKat) without luck..
    So went to using Fully Imerse module in Xposed Framework.

    That did exactly what Iv'e been wanting..

    What about GravityBox? It hasn't been updated since 2012. Hide task bar?
     
  7. funkylogik

    funkylogik share the love peeps ;)
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    1,443
    Posts:
    21,404
    Joined:
    Sep 15, 2011

    Sep 15, 2011
    21,404
    7,245
    1,443
    Male
    monkey
    Paisley, Scotland, Western Europe
    Certain roms have the option but it's hard to find.
    No need for Xposed mate. What rom u on?
     
  8. wilsonb

    wilsonb Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Mar 5, 2010

    Mar 5, 2010
    7
    0
    5
    Im on KitKat leaked Rom.. Waiting for HyperDrive update and will prob. go to that.


    The Immerse Me module does exactly what Iv'e been looking for. Couldn't find anything that worked on Note 3 in Google Play store.


    Verizon Note 3
     
  9. sntaylor

    sntaylor Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,704
    Joined:
    Jan 20, 2012

    Jan 20, 2012
    1,704
    717
    213
    Male
    Ayrshire, scotland
    I know you have found options, but wouldn't 'expanded desktop' mode done the job? Or would that take away too much?
     
  10. wilsonb

    wilsonb Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Mar 5, 2010

    Mar 5, 2010
    7
    0
    5
    Im not familiar with 'expanded desktop' on a Verizon Note 3 / Kitkat

    GravityBox module looks cool..
     
  11. funkylogik

    funkylogik share the love peeps ;)
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    1,443
    Posts:
    21,404
    Joined:
    Sep 15, 2011

    Sep 15, 2011
    21,404
    7,245
    1,443
    Male
    monkey
    Paisley, Scotland, Western Europe
    At the time I wanted to keep nav bar but now I'm so used to using full immersive mode and Slim Pie and Omni Switch for navigating around.
    Once you get used to it it's perfect. Hitting back or last app is 2nd nature :)
     
  12. funkylogik

    funkylogik share the love peeps ;)
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    1,443
    Posts:
    21,404
    Joined:
    Sep 15, 2011

    Sep 15, 2011
    21,404
    7,245
    1,443
    Male
    monkey
    Paisley, Scotland, Western Europe
  13. Yunhi

    Yunhi Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Mar 6, 2016

    Mar 6, 2016
    1
    0
    5
    Use gravitybox , activate expanded Desktop mode in display ttweaks
     

    Attached Files:

Share This Page

Loading...