1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Home and Menu buttons

Discussion in 'Android Devices' started by clls1971, Jan 4, 2012.

  1. clls1971

    clls1971 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jan 4, 2012

    Jan 4, 2012
    12
    0
    15
    ok i am new this forum but i updated my samsung induldge to the gingerbread 235 and now my home and menu no longer work they were workin with the stock 221 but since updating they no longer any one else have this problem? any help is greatly aprreciated..
     

    Advertisement

  2. tiede

    tiede Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,494
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    1,494
    522
    213
    Male
    curious, aren't we?
    Orlando, Fl
    Please tell me you have a cricket r915 indulge and not a MetroPCS r910.
    Because otherwise, you're in for a headache, and some squatting in IRC.

    In either case, you should probably continue this inthe gingerbread testing tar thread, so everyone who follows that thread can be aware of your issue as well.
     
    clls1971 likes this.
  3. clls1971

    clls1971 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jan 4, 2012

    Jan 4, 2012
    12
    0
    15
    yes cricket r915 induldge
     
  4. tiede

    tiede Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,494
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    1,494
    522
    213
    Male
    curious, aren't we?
    Orlando, Fl
    Have you tried flashing it again?
    And did you make sure to wipe cache & dalvik-cache?
    Also, which GB ROM are you using? I am assuming the one from samdroids, but I want to make sure...


    EDIT: Just read (elswhere) that your issue is fixed.
    I hope everything is still fine!
     
    clls1971 likes this.
  5. clls1971

    clls1971 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jan 4, 2012

    Jan 4, 2012
    12
    0
    15
    not really cause last nite i dropped it n the toilet and now have more problems the whole fone works except that now it stays in airplane mode gonna try and reflash see what happens other than that everything else works on fone...but thanx for all the help appreciate it....
     
  6. tiede

    tiede Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,494
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    1,494
    522
    213
    Male
    curious, aren't we?
    Orlando, Fl
    Gud Lawrd!
    What are you doing with the phone. Stress testing it? :D
    I hope it gets better... Be careful out there.
     
    clls1971 likes this.
  7. Fuzzy13

    Fuzzy13 Android Expert
    Rank:
     #59
    Points:
    413
    Posts:
    7,290
    Joined:
    Dec 8, 2011

    Dec 8, 2011
    7,290
    2,503
    413
    Engineer
    A-T-L-A-N-T-A
    Damn. You need to tie that phone around your wrist. Haha
     
    clls1971 likes this.
  8. clls1971

    clls1971 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jan 4, 2012

    Jan 4, 2012
    12
    0
    15
    hey can either of point me to where i can find everything needed to reflash the prl for this fone thats what i am missing...everything under status is there but the prl version says unknown....appreciate it like i said everything else works on the thing i think if i reflash the prl i might b in business sometimes when i pull battery i get service for like 45 sec to 3 min max before it goes straight to airplane mode then i turn it off but it stays on????
     
  9. confed

    confed Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,076
    Joined:
    Apr 9, 2011

    Apr 9, 2011
    1,076
    377
    183
    Male
    Philly
    try this thread

    http://androidforums.com/samsung-ga...st-update-instructions-regularly-updated.html
     
    clls1971 likes this.
  10. clls1971

    clls1971 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jan 4, 2012

    Jan 4, 2012
    12
    0
    15
    Thats for metro pcs im on Cricket in South Carolina....
     
  11. DMRCKR

    DMRCKR Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    May 15, 2011

    May 15, 2011
    17
    5
    16
    Orlando, FL
    I believe it still works the same you just have to google for cricket prls I know there's a thread with a bunch of them somewhere.
     
    clls1971 likes this.
  12. clls1971

    clls1971 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jan 4, 2012

    Jan 4, 2012
    12
    0
    15
    I have prl 1050 but when mine does get service it says it 45713 i have that to what program do i use to flash it back to fone???i can do blackberries with qpst do i use that for android as well???
     
  13. DMRCKR

    DMRCKR Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    May 15, 2011

    May 15, 2011
    17
    5
    16
    Orlando, FL
    You should use QPST, preferably the same version used in the guide confed linked to, and just follow the steps using the prls that you've downloaded.
    Make sure you have the samsung drivers installed and know your MSL/SPC.
    I don't know if the MEID converter app works the same for a cricket indulge but it's worth a try.
     
    clls1971 likes this.
  14. clls1971

    clls1971 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jan 4, 2012

    Jan 4, 2012
    12
    0
    15
    Well it must b dead i get the computer to see the fone odin sees fone but unless i have it n download mode qpst dont see the fone at all so guess it just became one big expensive mp3 player thanx to all ur help guys appreciate it...But at this point dont know what to do with it.......
     
  15. confed

    confed Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,076
    Joined:
    Apr 9, 2011

    Apr 9, 2011
    1,076
    377
    183
    Male
    Philly
    check through the thread i linked to, hell even post in there for help if you are having problems with QPST. QPST didnt recognize my indulge but i just messed around with a few things, threw caution to the wind and voila, it worked.
     
    clls1971 likes this.
  16. clls1971

    clls1971 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jan 4, 2012

    Jan 4, 2012
    12
    0
    15
    I cant get qpst to read fone tried every com port available just absolutely will not read the fone odin reads it i can flash tars to it all day long but cant seem to get qpst to do anything when i tell it wat port its on the program tells port unavailable or some crap this is a really nice fone just wished i could get the prl back on it and the dumb thing outts airplaner mode thats all thats wrong if it turn off airplane mode i b fine
     
  17. tiede

    tiede Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,494
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    1,494
    522
    213
    Male
    curious, aren't we?
    Orlando, Fl
    Are you following the instructions on Kaiser17's PRL update thread?
    They should work...
    If anything, some things are not even necessary.
    Like no need to disable USB debugging.
    But make sure in **87284 that BOTH are set to MODEM
    Uncheck the USB/QC Diagnostic Ports only in the port selection for add new port
    It might (most likely) say USB/Unknown. But choose one anyways.
    I've always gone with the last one in the list (It always shows me 2 of them) and it all works fine.
    In fact I just used it about 20 minutes ago, and all went well.
     

Share This Page

Loading...