1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Home Button is not working with Home screens

Discussion in 'Android Devices' started by karthik_venna, Jan 16, 2012.

  1. karthik_venna

    karthik_venna Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    15
    Joined:
    Nov 27, 2010

    Nov 27, 2010
    15
    0
    15
    hey Galaxy Users,

    here i have a small problem with my Home Button. When i am in one of my home screens, say screen 4 or screen 5 and if i press the home button, It should supposed to go to Homescreen 1. But from past few days, It is not happening. Even if i press the home button, im still in the screen 4 or 5. Is there any Fix for this?? Seriously the phone is amazing but these types of problems really irritating me.:mad:
    some one kindly suggest me a solution here.

    Thanks in advance
     

    Advertisement

  2. Riche101

    Riche101 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    739
    Joined:
    Aug 19, 2011

    Aug 19, 2011
    739
    137
    113
    Male
    EarthCaust Photography, Volunteer, Enviromental Re
    UK- Edinburgh, Brazil - 2 hrs from Rio de Janeiro
    What launcher are you using? have you checked the settings
     
  3. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
     #64
    Points:
    433
    Posts:
    4,095
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,095
    1,911
    433
    Male
    UK
    If you are in an app do you get returned to one of your home screens when you press the button?
    Just trying to establish if it's a fault with the button itself.

    What launcher are you using?
    Perhaps you have not defined which screen number is your choice of home screen.
    May be worth clearing defaults for your launcher app in settings>applications.
     
  4. karthik_venna

    karthik_venna Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    15
    Joined:
    Nov 27, 2010

    Nov 27, 2010
    15
    0
    15
    hey thanks for your replies..
    I am not using any launchers. and ya It is coming back to the home screen from where the app is launched. but again after pressing the home button, It is not going to Home screen 1 :thinking:
    By the way My device details are
    android version: 2.3.4
    kernel version: 2.6.35.7-I9100xwkI4
    build number- GINGERBREAD. XWKI4

    Any solution guys..??
     
  5. Riche101

    Riche101 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    739
    Joined:
    Aug 19, 2011

    Aug 19, 2011
    739
    137
    113
    Male
    EarthCaust Photography, Volunteer, Enviromental Re
    UK- Edinburgh, Brazil - 2 hrs from Rio de Janeiro
    Your using the Stock TW Launcher Look it its settings as it sounds that the settings for the last screens need to be adjusted
     
  6. karthik_venna

    karthik_venna Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    15
    Joined:
    Nov 27, 2010

    Nov 27, 2010
    15
    0
    15
    Can u kindly tell me the procedure to change that.
     
  7. Russell Ng

    Russell Ng Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,384
    Joined:
    Sep 29, 2011

    Sep 29, 2011
    1,384
    166
    143
    Male
    Engineer
    Kuala Lumpur
    I am using go launcher so not sure if you can change settings like those for TW launcher. But if there is, try tap on the menu button and see if there are any choice for preferences or something like that. Best I think is to clear data and redo everything again. That usually clears up these type of issues.

    Go to settings/manage applications/all/TW launcher and clear data. Remember it will reset to original settings so make a note where everything like widgets and shortcuts is.

    Cheers
     
  8. karthik_venna

    karthik_venna Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    15
    Joined:
    Nov 27, 2010

    Nov 27, 2010
    15
    0
    15
    I have tried doing it. But no use. But for one time, it has returned to it screen1 from screen 5. then again showing the old problem.. If i change to Go launcher, will it help??
     
  9. Russell Ng

    Russell Ng Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,384
    Joined:
    Sep 29, 2011

    Sep 29, 2011
    1,384
    166
    143
    Male
    Engineer
    Kuala Lumpur
    First off... Go Launcher have a lot of settings including setting which is the main home screen. That said, I don't know if your problem will translate to Go Launcher since you haven't identified the root cause of your issue.

    Have you found any settings for the TW launcher? Or have you did the clear data option?

    Cheers
     
  10. karthik_venna

    karthik_venna Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    15
    Joined:
    Nov 27, 2010

    Nov 27, 2010
    15
    0
    15
    hey russell,
    Yes i have cleared data in TW launcher. But as i said, immediately after clearing data, for one time it worked fine. But when i tried again, it failed. I dont know what was the prob. if it was with home button, then it shud not work completely. but it is functioning properly when coming out of an app or other thing. just wth home scree case, it is showing some problem. :thinking:
     
  11. karthik_venna

    karthik_venna Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    15
    Joined:
    Nov 27, 2010

    Nov 27, 2010
    15
    0
    15
    and i couldnt see any settings option for this TW launcher..
     
  12. Russell Ng

    Russell Ng Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,384
    Joined:
    Sep 29, 2011

    Sep 29, 2011
    1,384
    166
    143
    Male
    Engineer
    Kuala Lumpur
    Then I don't think I can help you. Maybe someone else can. I did think there were no special place for TW settings. Maybe another launcher will be useful.

    Good luck
     
  13. karthik_venna

    karthik_venna Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    15
    Joined:
    Nov 27, 2010

    Nov 27, 2010
    15
    0
    15
    thats sad.. :( Guys .. please some one help me.. It is really irritating me to swipe eveytime to come to first home screen..:mad:
     
  14. DaveSyd

    DaveSyd Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    428
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    428
    62
    53
    Australia
    Actually if you are using the stock launcher (TouchWiz) then going to screen 4 or 5 is in fact what it does by default IF you are already in TW. If you are anywhere else eg. the app draw or an application, the home button goes back to the last home screen you were on prior. Then if you press it again it goes to page 4.

    It never goes to page 1 by default you have to drag it there?
    D
     

Share This Page

Loading...