1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Home screen cut off on one side

Discussion in 'Android Help' started by danners430, Feb 20, 2016.

  1. danners430

    danners430 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    13
    Joined:
    Feb 20, 2016

    Feb 20, 2016
    13
    2
    26
    Male
    Inverness, Scotland
    Hey guys,
    I only just noticed this problem today on my Moto G (2015). I've recently upgraded to Android 6, and have not had any problems until now. Basically, this morning the right side of my home screen had been cut off - almost as if it had been squashed to fit a smaller space. All my other apps work fine, and the wallpaper still reaches the edge of the screen! Any ideas? And no, my phone isn't rooted.

    And please, no comments about that wallpaper!!!!!
     

    Attached Files:


    Advertisement

  2. Hadron

    Hadron Smoke me a kipper...
    VIP Member
    Rank:
     #8
    Points:
    2,468
    Posts:
    24,682
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    24,682
    19,073
    2,468
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    You've not changed the grid size in the launcher? (Some launchers allow that, don't know about the one you are using).
     
  3. danners430

    danners430 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    13
    Joined:
    Feb 20, 2016

    Feb 20, 2016
    13
    2
    26
    Male
    Inverness, Scotland
    Well, I didn't even know you could do that... I'm using the standard Motorola launcher, I think... I haven't changed anything!
     
  4. Hadron

    Hadron Smoke me a kipper...
    VIP Member
    Rank:
     #8
    Points:
    2,468
    Posts:
    24,682
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    24,682
    19,073
    2,468
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    You can with most replacement launchers. I don't know about the Motorola one, but few if any built-in launchers have the feature. Can you move icons or widgets into the empty column, or does it just not let you do that? That might give some clue as to what's happening.

    I assume you've tried trivial things like rebooting the device, and haven't been messing round with screen densities (which I think would require root).
     
  5. danners430

    danners430 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    13
    Joined:
    Feb 20, 2016

    Feb 20, 2016
    13
    2
    26
    Male
    Inverness, Scotland
    Well. It literally is just cut off at the side. When I try and move icons over, they go into the next screen to the right - and it appears from the edge of said empty column. And yes, I rebooted the device, which fixed it - for only a few minutes, before it reappeared. As for screen densities... You've lost me!
     
  6. danners430

    danners430 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    13
    Joined:
    Feb 20, 2016

    Feb 20, 2016
    13
    2
    26
    Male
    Inverness, Scotland
    Here's a better view
     

    Attached Files:

  7. Hadron

    Hadron Smoke me a kipper...
    VIP Member
    Rank:
     #8
    Points:
    2,468
    Posts:
    24,682
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    24,682
    19,073
    2,468
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    Fixed for a few minutes and then spontaneously reappeared - I don't like the sound of that. Does the screen misbehave in other apps, or is it just the launcher?

    What if you press and hold the power button until it restarts (how you normally simulate a battery pull on a device with a non-removable battery).
     
  8. danners430

    danners430 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    13
    Joined:
    Feb 20, 2016

    Feb 20, 2016
    13
    2
    26
    Male
    Inverness, Scotland
    It's just the launcher - I'll get back with the simulated battery pull!
     
  9. Hadron

    Hadron Smoke me a kipper...
    VIP Member
    Rank:
     #8
    Points:
    2,468
    Posts:
    24,682
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    24,682
    19,073
    2,468
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    Just the launcher is at least good news. Doesn't mean I know what the problem is, but if it was everywhere I'd be worrying about this being a hardware fault.
     
  10. danners430

    danners430 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    13
    Joined:
    Feb 20, 2016

    Feb 20, 2016
    13
    2
    26
    Male
    Inverness, Scotland
    OK, the battery pull worked a treat - until now. Just unlocked my phone after sitting idle for around 15 mins - a normal useage day, BTW, and the problem has returned. Not being the kind of person that likes to reset his phone all the time, anyone got a solution?
     
  11. chanchan05

    chanchan05 The Doctor
    Rank:
    None
    Points:
    1,108
    Posts:
    15,208
    Joined:
    Jun 30, 2011

    Apart from start using a different launcher? No idea on a solution.
     

Share This Page

Loading...