1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Home screen lag

Discussion in 'Android Devices' started by bigyid, Jun 28, 2012.

  1. bigyid

    bigyid Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    56
    Joined:
    Jun 3, 2012

    Jun 3, 2012
    56
    5
    16
    Devon


    Thanks but tried this :( It's just really annoying as when pressing home button it goes back to blank wallpaper and icons reappear one by one.

    Now if most S3 users post that theirs are fine and instantly appear in fear my phone maybe faulty..

    I haven't a lot of applications on phone yet as I'm new to android and I've disabled svoice.
     

    Advertisement

  2. rowlers

    rowlers Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    520
    Joined:
    Oct 21, 2010

    Oct 21, 2010
    520
    51
    78
    I had this with touchwiz. Gone to Nova launcher, not had a hone screen re-draw since. I think touchwiz is just laggy!
     
  3. juddy

    juddy Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    27
    Joined:
    May 23, 2012

    May 23, 2012
    27
    1
    16
    i had the same problem with the one x aswell.. i think its just an ics issue
     
  4. naviwilliams

    naviwilliams Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    538
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    538
    64
    78
    Male
    Atlanta
    Hmm, maybe that's why I haven't seen it. I use Go launcher EX...
     
  5. rjtim

    rjtim Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    102
    Joined:
    Jun 27, 2012

    Jun 27, 2012
    102
    2
    36
    I'm experiencing this as well after browsing. Already set Transmission and Windows animation scale to 0.5x. But it's still there sometimes.
     
  6. Skeeter125

    Skeeter125 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    575
    Joined:
    Apr 10, 2012

    Apr 10, 2012
    575
    68
    78
    do it until it takes you out of the internet.
     
  7. davoid

    davoid Android Expert
    Rank:
     #78
    Points:
    223
    Posts:
    1,801
    Joined:
    Aug 3, 2011

    Aug 3, 2011
    1,801
    710
    223
    London
    wouldn't it be quicker to watch the home page reload?
     
  8. rxmxsh

    rxmxsh Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    56
    Joined:
    Jun 28, 2012

    Jun 28, 2012
    56
    2
    16
    I am using Nova and expierence no lag. It's just as smooth as my 4S (iPhone) was/is.
     
  9. fourther

    fourther Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    30
    Joined:
    Jun 4, 2012

    Jun 4, 2012
    30
    0
    15
    thanks!

    Nova launcher seems to be much better! :D
     
  10. toyman317

    toyman317 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    92
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    92
    6
    16
    This is not a problem at all for me. I just tried to see if I could get my home screen to lag with 8 windows open in the browser at the same time. Smooth as butter. I changed the settings in developer options as mentioned and there seemed to be no difference. The one guy that has his icons showing up one at a time needs to take the phone back. Perhaps a factory reset is also in order.
     
  11. Tebow15

    Tebow15 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jul 2, 2012

    Jul 2, 2012
    1
    0
    5
    I have always had this same issue with my Galaxy Note running stock GB.

    Backing out of browser (when possible) solves the issue.
     
  12. IMUcarmen

    IMUcarmen Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,720
    Joined:
    Mar 29, 2012

    Mar 29, 2012
    1,720
    350
    163
    Custom Furniture Building
    Williamsburg, VA
    It's touchwiz. all Android users should be using a third party launcher as they are much better than the default ones. I have a spectrum and this phone sucks with the default launcher but always runs smooth with a decent third party launcher.
     
  13. bigyid

    bigyid Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    56
    Joined:
    Jun 3, 2012

    Jun 3, 2012
    56
    5
    16
    Devon
    Do you have to root your phone to get 3rd party launcher.?
     
  14. naviwilliams

    naviwilliams Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    538
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    538
    64
    78
    Male
    Atlanta
    ...most certainly not ;)

     
    bigyid likes this.
  15. bigyid

    bigyid Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    56
    Joined:
    Jun 3, 2012

    Jun 3, 2012
    56
    5
    16
    Devon
    Someone on XDA has same problem and posted this youtube clip


     
  16. universem2

    universem2 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    106
    Joined:
    Jun 26, 2012

    Jun 26, 2012
    106
    6
    36
    So you guys with nova and go don't experience redraws ever? Or only sometimes?
     
  17. Tommydaniel

    Tommydaniel Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    844
    Joined:
    Oct 31, 2009

    Oct 31, 2009
    844
    492
    113
    Houston, TX
    I have one homescreen with Shazam widget, assitive light widget, alarm widget, and two weather.com widgets. I opened Chrome, went to a site and then backed out, no lag, no reloading of widgets.
     
  18. mrbutters

    mrbutters Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    107
    Joined:
    Jun 15, 2012

    Jun 15, 2012
    107
    7
    36
    Well that's a pisser. Sure it's real easy to tell someone to use a launcher but what about all the people buying the phone because they like TW and it's features? This could be a deal breaker.
     
  19. ylexot

    ylexot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    2,336
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    2,336
    405
    183
    Saint Inigoes, MD
    What features does TW have? I'm on a Droid X waiting for my SGS3, so I really don't know.
     
  20. bigyid

    bigyid Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    56
    Joined:
    Jun 3, 2012

    Jun 3, 2012
    56
    5
    16
    Devon
    Reading on XDA this is a redraw problem and it effects loads of people, hope Samsung sort it out.
     
  21. cary328is

    cary328is Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    123
    Posts:
    839
    Joined:
    Mar 1, 2010

    Mar 1, 2010
    839
    427
    123
    Male
    Electrical Engineer working in healthcare
    San Francisco, CA
    I've never experienced it in Nova. I installed Nova on day 1 and never even gave touchwiz a chance, so I've never seen this issue before. I'm really glad to see so many folks are fans of Nova as well.

    For those of you with this issue, try out the free version of Nova and report back if it's still persistent:

    Nova Launcher
     
  22. eluno

    eluno Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    169
    Joined:
    Sep 14, 2010

    Sep 14, 2010
    169
    28
    63
    still waiting for my GSIII from att but right now i have a sprint GSII and to me that old GSII still beats me sons 4s hands down. so i can only assume at this point that GSIII will even be better.
     
  23. bigsmokefarmer

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    50
    Joined:
    Jul 2, 2012

    Jul 2, 2012
    50
    1
    16
    So did we determine this problem is down to touchwiz and we need to Root the phone and use something else? I've only had my phone two weeks and already seeing the lag so keen to sort it out.
     
  24. IMUcarmen

    IMUcarmen Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,720
    Joined:
    Mar 29, 2012

    Mar 29, 2012
    1,720
    350
    163
    Custom Furniture Building
    Williamsburg, VA
    You don't need to root your phone to use third party launchers.
     
  25. rjtim

    rjtim Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    102
    Joined:
    Jun 27, 2012

    Jun 27, 2012
    102
    2
    36
    So if you install Nova, the default launcher of the S3 will be replaced/overwritten?
     

Share This Page

Loading...