1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Home screen refreshing?

Discussion in 'Android Devices' started by chmodx, Nov 6, 2012.

  1. chmodx

    chmodx Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    567
    Joined:
    Dec 31, 2010

    Dec 31, 2010
    567
    25
    68
    I've noticed in ICS my home screen trends too refresh a lot. It goes blank and the icons and widgets pop back up.

    Anyone else have this annoying new problem?
     

    Advertisement

  2. Thom

    Thom  
    VIP Member
    Rank:
     #20
    Points:
    1,243
    Posts:
    11,702
    Joined:
    Feb 16, 2011

    Feb 16, 2011
    11,702
    4,845
    1,243
    Male
    Software Developer
    Keene, NH USA
    Did you do a Factory Data Reset after upgrading to ICS?

    ... Thom
     
  3. chmodx

    chmodx Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    567
    Joined:
    Dec 31, 2010

    Dec 31, 2010
    567
    25
    68
    Did it twice, I've had problems with widgets as well. Not sure what's going on, seems like this phone is falling apart on me
     
  4. Satires

    Satires Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    772
    Joined:
    Jan 28, 2012

    Jan 28, 2012
    772
    123
    113
    Employed schmuck (For now).
    Nowhere land..
    If it was me, and no one could find a solution I would just grab a copy of .246 and reflash the phone. If that didn't work, and the phone was not under warranty I would run a different rom.
     
  5. chmodx

    chmodx Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    567
    Joined:
    Dec 31, 2010

    Dec 31, 2010
    567
    25
    68
    No warranty, I'm just tired of re-installing or setting back up widgets. If I reboot the phone it runs fine for a few days, but then the memory lag comes back.
     
  6. SNeitzel

    SNeitzel Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    637
    Joined:
    Aug 11, 2010

    Aug 11, 2010
    637
    102
    93
    The widgets in question, are those apps installed on the phone or on internal storage?
    I have always found that apps with widgets on the home screen tend to act up when they are not running from the phone.
     
  7. acejavelin

    acejavelin Android Expert
    Rank:
     #188
    Points:
    123
    Posts:
    990
    Joined:
    Jun 4, 2012

    Jun 4, 2012
    990
    308
    123
    VoIP/Telephony/IT Technician
    Bismarck, ND
    Double check you settings in Settings-Developer Options and make sure you don't have "Don't keep activities" checked, it will cause the launcher to restart every time you exit an app, causing the behavior you describe.
     
    Thom likes this.
  8. chmodx

    chmodx Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    567
    Joined:
    Dec 31, 2010

    Dec 31, 2010
    567
    25
    68
    It's not checked, only USB debugging is.
     
  9. Thom

    Thom  
    VIP Member
    Rank:
     #20
    Points:
    1,243
    Posts:
    11,702
    Joined:
    Feb 16, 2011

    Feb 16, 2011
    11,702
    4,845
    1,243
    Male
    Software Developer
    Keene, NH USA
    Did you try just toggling the screen off and then on?

    I've noticed glitches now and again where it would not recognize a key press or there would be a little flickering of the screen and simply turning the screen off and then on reset it.

    ... Thom
     
  10. chmodx

    chmodx Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    567
    Joined:
    Dec 31, 2010

    Dec 31, 2010
    567
    25
    68
    It happens both when turning back on the screen, as well as coming out of any app or the apps menu. Icons, widgets, everything has to be redrawn. Sometimes I'll turn the screen off and wait because nothing is redrawn for a few seconds. It's like something is hogging the memory, but I checked running apps and there's still 8-25mb of ram free.
     
  11. Glock23

    Glock23 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Oct 24, 2012

    Oct 24, 2012
    9
    7
    6
    I would think you should be sitting at more like 250
     
  12. chmodx

    chmodx Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    567
    Joined:
    Dec 31, 2010

    Dec 31, 2010
    567
    25
    68
    ~810mb being used. I'm downloading SystemPanelLite to see if there's something the system/apps/running won't show me.
     
  13. doogald

    doogald Android Expert
    Rank:
     #57
    Points:
    483
    Posts:
    6,695
    Joined:
    Jan 7, 2010

    Jan 7, 2010
    6,695
    1,927
    483
     
  14. chmodx

    chmodx Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    567
    Joined:
    Dec 31, 2010

    Dec 31, 2010
    567
    25
    68
    I'm just not seeing a list of things that would add up to 810mb of ram, maybe 100mb at most in the apps running screen. Any ideas of another method?
     
  15. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    have you tried clearing cache yet from recovery?
     
  16. chmodx

    chmodx Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    567
    Joined:
    Dec 31, 2010

    Dec 31, 2010
    567
    25
    68
    No, i will try that now. I did reboot and have 380mb free ram now.
     

Share This Page

Loading...