1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Home screen transitions slow

Discussion in 'Android Devices' started by RevOtana, Aug 8, 2013.

  1. RevOtana

    RevOtana Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    Apr 17, 2012

    Apr 17, 2012
    5
    2
    6
    Los Angeles
    Starting from today, my home screen transitions have been running much slower than usual. Opening up the apps list from the home screen is slow too, but scrolling through the list itself is as fast as usual.

    I've tried setting the window and transition animation to 0.5x and checking to force GPU rendering, but that doesn't seem to have changed anything. I should also note that haptic feedback got wonky today too; vibrate works when I get notifs or a call, but when typing or long-pressing icons I get nothing, despite it definitely being selected.

    I am running Juice Defender, but turning that off didn't change anything either. I've also tried rebooting multiple times and pulling the battery for several minutes. Any other suggestions? I'd really rather not do a factory restore if I can help it, but I will if it's necessary!
     

    Advertisement

  2. marcmandat

    marcmandat Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    180
    Joined:
    Apr 5, 2013

    Apr 5, 2013
    180
    18
    38
    Maybe try to clean the phone up a little and wipe the cache. Do u have a ton of apps installed to the internal sd?
     
  3. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,023
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,023
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    Try wiping cache in recovery. I am trying to find out how to boot your phone into recovery.
     
  4. RevOtana

    RevOtana Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    Apr 17, 2012

    Apr 17, 2012
    5
    2
    6
    Los Angeles
    Thank you, much appreciated.

    No, most of them are on my SD. I used Clean Master to clear out the cache last night but that didn't seem to help.

    And now TeslaLED has stopped working. It opens but no lights follow, and the app remains in the notification bar. It's starting to look more and more like a factory reset might be the answer here. :(
     
    OutOfPhase likes this.
  5. RevOtana

    RevOtana Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    Apr 17, 2012

    Apr 17, 2012
    5
    2
    6
    Los Angeles
    Alright, I went ahead and did a factory reset. Obviously something went screwy and I'm hoping this'll fix it. I'll come back to this thread if not.
     
    OutOfPhase likes this.
Tags:

Share This Page

Loading...