1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support How can I "reset/re-sync" the Market app?

Discussion in 'Android Devices' started by mj1, Sep 24, 2010.

  1. mj1

    mj1 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Sep 24, 2010

    Sep 24, 2010
    4
    0
    5
    Hi,

    I am running Android 2.2 on a Droid.

    Last week I was notified of an available update to SportsTap. When I tried to do the update, the download failed. Now the Market app is goofed up with respect to SportsTap. Other apps update normally; but whenever I enter Market->Downloads, it states it is currently downloading SportsTap--which is always unsuccessful. If I finger tap on the SportsTap download graphic, my only option on the next screen is to cancel the download. If I do that, I also have to Force Close the Market app.

    I am wondering how I can make Market forget that it needs to download SportsTap so that maybe I can get out of this crazy loop. Note that I tried clearing the Market cache, but that didn't help.
     

    Advertisement

  2. Shadowtech

    Shadowtech Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    434
    Joined:
    Dec 29, 2009

    Dec 29, 2009
    434
    36
    63
    Male
    Driver
    Ohio
    Have you tried rebooting?
     
  3. mj1

    mj1 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Sep 24, 2010

    Sep 24, 2010
    4
    0
    5
    Yes, I've tried rebooting but it didn't help.
     
  4. eraymond

    eraymond Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    19
    Joined:
    Nov 2, 2009

    Nov 2, 2009
    19
    1
    16
    For me, an cancel download does an effective uninstall. Then a reinstall of the stuck app works ... if it doesn't get stuck again for random reasons.

    Others have been successful with going to Home, Settings, Application Data, All Programs, Market, Clear data/cache.
     
    sbursik likes this.
  5. mj1

    mj1 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Sep 24, 2010

    Sep 24, 2010
    4
    0
    5
    The latter tip (to clear the data/cache of the Market app) did the trick! Thanks very much for the help.
     
  6. gpgon

    gpgon Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jan 12, 2011

    Jan 12, 2011
    4
    0
    5
    go to your settings / app settings / market open the options such as force stop and clear cache. choose to UNinstall update. you will get old version of market and all your apps will know show up
     

Share This Page

Loading...