1. Download our Official Android App: Forums for Android!

How can I watch video on computer?

Discussion in 'Android Devices' started by robiousa, Jan 12, 2010.

  1. robiousa

    robiousa Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    23
    Joined:
    Dec 4, 2009

    Dec 4, 2009
    23
    0
    15
    When I transfer video to my computer from my Hero It will not play, some video will , but it has no sound just the picture. Does anyone know what I'm doing wrong...Help me...
     

    Advertisement

  2. kennyidaho

    kennyidaho Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    416
    Joined:
    Nov 16, 2009

    Nov 16, 2009
    416
    5
    36
    Computer Technician
    Take a guess
    What program are you using on your computer to watch the video? I personally prefer and recommend VLC.
     
  3. iCrash

    iCrash Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Dec 24, 2009

    Dec 24, 2009
    26
    1
    16
    New Jersey, USA
    +1 on using VLC
     
  4. robiousa

    robiousa Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    23
    Joined:
    Dec 4, 2009

    Dec 4, 2009
    23
    0
    15
    So I installed vlc and trying to figure it out . I open the program and browse for a file that I want vlc to open and from there o don't know what I'm doing wrong. Can someone tell me how to watch a video on it . Sorry, new to all of this .
     
  5. iCrash

    iCrash Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Dec 24, 2009

    Dec 24, 2009
    26
    1
    16
    New Jersey, USA
    right click on the video file and click play using VLC or you might have to go to open with... then choose VLC
     
  6. robiousa

    robiousa Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    23
    Joined:
    Dec 4, 2009

    Dec 4, 2009
    23
    0
    15
    Thank you . Yeah I have no idea what is going on. I see the video and when I tap the play with vlc icon it tells me vlc does not support the file., frustrated .
     
  7. iCrash

    iCrash Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Dec 24, 2009

    Dec 24, 2009
    26
    1
    16
    New Jersey, USA
    This is video you recorded with the Hero? Whats the file extension?
     
  8. robiousa

    robiousa Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    23
    Joined:
    Dec 4, 2009

    Dec 4, 2009
    23
    0
    15
    How can I find that out ? What file setting should it be. Thank you .
     
  9. iCrash

    iCrash Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Dec 24, 2009

    Dec 24, 2009
    26
    1
    16
    New Jersey, USA
    well if you recorded it with the phone it'll be a .3GPP which VLC plays
     
  10. robiousa

    robiousa Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    23
    Joined:
    Dec 4, 2009

    Dec 4, 2009
    23
    0
    15
    Interesting . What am I doing wrong then . Is there a way on the phone that I can make sure that it is set right. Thank you .
     
  11. iCrash

    iCrash Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Dec 24, 2009

    Dec 24, 2009
    26
    1
    16
    New Jersey, USA
    Nah, I don't think there is anything you could change on the phone that would change the video format. Does the video play on the phone?
     
  12. treborcj

    treborcj Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    646
    Joined:
    Dec 11, 2009

    Dec 11, 2009
    646
    33
    68
    Just convert the video into a different format. I use format factory.
     
  13. robiousa

    robiousa Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    23
    Joined:
    Dec 4, 2009

    Dec 4, 2009
    23
    0
    15
    Icrash, it plays just fine on the phone, Windows media will at least open the video, it just has no sound, vlc can not reconize the format at all. Strange . How would I go about changing the format like the other member suggested. Thanks .
     
Tags:

Share This Page

Loading...