1. Download our Official Android App: Forums for Android!

How do I get Tasker to autostart itself?

Discussion in 'Android Apps & Games' started by eidauk, Jun 21, 2011.

  1. eidauk

    eidauk Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Feb 18, 2011

    Feb 18, 2011
    21
    3
    16
    Optometrist
    Salt Lake City, Utah, USA
    I love Tasker, but I can't believe that it can't autostart itself. After I reboot my palmtop I have to manually start Tasker. I don't see an option in Tasker to have it autostart either. I'm using version 1.0.21u2.

    Anyone know if it can do this natively or do I need to find an autostart app and add Tasker to it?
     

    Advertisement

  2. vosg

    vosg Android Expert
    Rank:
     #83
    Points:
    203
    Posts:
    1,234
    Joined:
    Aug 12, 2010

    Aug 12, 2010
    1,234
    360
    203
    Male
    Software Developer (retired)
    Antwerp, BE
    If Tasker's On - Off switch (Tasker UI, bottom right) is "On" (green), then Tasker will load when your device reboots.
     
  3. eidauk

    eidauk Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Feb 18, 2011

    Feb 18, 2011
    21
    3
    16
    Optometrist
    Salt Lake City, Utah, USA
    I do have the green light on in Tasker. I just rebooted and it still isn't autostarting, nor is it in the "Running" tab in Android settings. Any idea what's going on?
     
  4. vosg

    vosg Android Expert
    Rank:
     #83
    Points:
    203
    Posts:
    1,234
    Joined:
    Aug 12, 2010

    Aug 12, 2010
    1,234
    360
    203
    Male
    Software Developer (retired)
    Antwerp, BE
    Do you have 'Run in foreground' on? It's under Menu, Preferences, Monitor.
     
  5. eidauk

    eidauk Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Feb 18, 2011

    Feb 18, 2011
    21
    3
    16
    Optometrist
    Salt Lake City, Utah, USA
    Looks like a reinstall fixed the problem. Thanks for all your help.

    Edit: I discovered that if you move Tasker to the SD card it won't autostart.
     
  6. Vikash0098

    Vikash0098 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    5
    Joined:
    Jan 31, 2019

    Jan 31, 2019
    5
    0
    15
    Hi i dnt have any sd card in my phone but after reinstalling it works only once after that no more any solution for that plz
     
  7. Thom

    Thom  
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    1,618
    Posts:
    12,114
    Joined:
    Feb 16, 2011

    Feb 16, 2011
    12,114
    5,021
    1,618
    Male
    Software Developer
    Keene, NH USA
    What device are you using?
    What version of Android are you using?
    What version of Tasker are you using?

    … Thom
     
  8. Vikash0098

    Vikash0098 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    5
    Joined:
    Jan 31, 2019

    Jan 31, 2019
    5
    0
    15
    My device is oneplus 6
    Android version 9
    Tasker 5.1.8b
     
  9. Thom

    Thom  
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    1,618
    Posts:
    12,114
    Joined:
    Feb 16, 2011

    Feb 16, 2011
    12,114
    5,021
    1,618
    Male
    Software Developer
    Keene, NH USA
    You are using a beta version of Tasker. Have you considered upgrading to the current production version?

    I don't have your beta version. I am using the current beta and also checked 4.9.

    Do you have a tasker icon at the top of the screen?

    You reboot.
    Tasker loads?
    You can manually run a task?
    You cannot manually run a second task?

    Is that what is happening?

    … Thom
     
  10. Vikash0098

    Vikash0098 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    5
    Joined:
    Jan 31, 2019

    Jan 31, 2019
    5
    0
    15
    No eveything is good untill i reboot i just updated to 5.1 tasker but when i reboot my phone nothing loaded untill i open tasker then my profiles will load but i dnt want to open manually to load it
     
  11. Vikash0098

    Vikash0098 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    5
    Joined:
    Jan 31, 2019

    Jan 31, 2019
    5
    0
    15
    Hi all finally i got something working may u wont need tasker or u can try to see which is best and let me know what you think the app is launch on boot on play store
     
  12. Thom

    Thom  
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    1,618
    Posts:
    12,114
    Joined:
    Feb 16, 2011

    Feb 16, 2011
    12,114
    5,021
    1,618
    Male
    Software Developer
    Keene, NH USA
    I did not understand your last message.

    Are you saying it is now working?

    What was the solution?

    … Thom
     
  13. Vikash0098

    Vikash0098 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    5
    Joined:
    Jan 31, 2019

    Jan 31, 2019
    5
    0
    15
    Ya its now working i found an application that can automatically start any application on boot
     

Share This Page

Loading...