1. Download our Official Android App: Forums for Android!

How do i hook up the Galaxy Note to my PC

Discussion in 'Android Lounge' started by Pepee63, Nov 4, 2011.

  1. Pepee63

    Pepee63 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    96
    Joined:
    Sep 24, 2011

    Sep 24, 2011
    96
    10
    18
    Ultimate Media
    Australia:Melbourne
    Samsung site doesn't have PC studio to download. Is there another suite or studio i can download to get files from my PC [xp] to the Note. Thank you for any help
     

    Advertisement

  2. Rico ANDROID

    Rico ANDROID Android Expert
    Rank:
     #41
    Points:
    623
    Posts:
    4,559
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    4,559
    4,191
    623
    Streaker By Birff
    In Cell Phone SIMetery
    I am totally and without a doubt JEALOUS of you!!! YOU got the Samsung Galaxy NOTE: (Tablet/Phone)???? WHERE do you livve or where is it currently released? I have the Dell Streak (first tablet/phone) and its been discontinued in u.s. only but no other devices yet released with similar features available in the states!!!!

    [​IMG]
     
  3. Harry2

    Harry2 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    5,181
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    5,181
    1,341
    323
    Black Forest
    Connecting via USB to PC with phone in disk drive mode and then using the Windows Explorer? :)

    Harry
     
    Pepee63 likes this.
  4. chanchan05

    chanchan05 The Doctor
    Rank:
     #25
    Points:
    1,108
    Posts:
    15,157
    Joined:
    Jun 30, 2011

    Jun 30, 2011
    15,157
    4,828
    1,108
    Male
    You dont use PC Studio anymore, that software is Outdated. You are looking for Samsung Kies.

    Apart from that you can also hook up your phone in mass storage mode.
     
    Pepee63 likes this.
  5. Pepee63

    Pepee63 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    96
    Joined:
    Sep 24, 2011

    Sep 24, 2011
    96
    10
    18
    Ultimate Media
    Australia:Melbourne
    Samsung Kies is on the phone in the Apps part. Do i have to download a version onto the PC as well. ???
     
  6. Pepee63

    Pepee63 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    96
    Joined:
    Sep 24, 2011

    Sep 24, 2011
    96
    10
    18
    Ultimate Media
    Australia:Melbourne
    I'm in Australia and i bought it on the web at Mobicity for $890 aussie dollars. Funny thing is that it was sent from america. The manual is downloaded from the web and that was hard to find. The manual is pretty basic and doesn't go real deep into what the S pen can do. So far, its a great phone although really really big but i,m getting used to it. It's actually very nice to use as a phone against your head due to how wide it is.
     
    Rico ANDROID likes this.
  7. chanchan05

    chanchan05 The Doctor
    Rank:
     #25
    Points:
    1,108
    Posts:
    15,157
    Joined:
    Jun 30, 2011

    Jun 30, 2011
    15,157
    4,828
    1,108
    Male
    America? You may have trouble with 3G bands. Cant remember if the Note was a quadband for 3G as well. Yes, there is a Kies for PC, its what you use for Outlook sync (limited, cannot sync Google data) and media management (official. you could always use better 3rd party programs).
     
  8. Pepee63

    Pepee63 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    96
    Joined:
    Sep 24, 2011

    Sep 24, 2011
    96
    10
    18
    Ultimate Media
    Australia:Melbourne
    Don't use outlook. I,e got a live.com.au and a gmail
     
  9. chanchan05

    chanchan05 The Doctor
    Rank:
     #25
    Points:
    1,108
    Posts:
    15,157
    Joined:
    Jun 30, 2011

    Jun 30, 2011
    15,157
    4,828
    1,108
    Male
    Even if you dont use Outlook, you need Kies. Its got the MTP device drivers for your device. You cant use other programs that require you to hook up the phone to PC without those. Just install it, you dont need to open it anyway if you dont use it to sync or for media management. On my computer its like wasted space. Its there just for the drivers and for official Samsung OS updates.
     
  10. Pepee63

    Pepee63 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    96
    Joined:
    Sep 24, 2011

    Sep 24, 2011
    96
    10
    18
    Ultimate Media
    Australia:Melbourne
    downloading Kies to PC now, so do i use Kies to get files onto the phone?
     
  11. Rico ANDROID

    Rico ANDROID Android Expert
    Rank:
     #41
    Points:
    623
    Posts:
    4,559
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    4,559
    4,191
    623
    Streaker By Birff
    In Cell Phone SIMetery

    The Dell Streak has a 5" screen and not so bad against the face when using the phone.. but its totally even better using a bluetooth for such a device. i like keeping my sttreak in my hands and "surfing the net" or something while i am talking via bluetooth.

    Sold from the U.S.?! wow, i need to check into this! are you AT&T?
     
  12. Pepee63

    Pepee63 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    96
    Joined:
    Sep 24, 2011

    Sep 24, 2011
    96
    10
    18
    Ultimate Media
    Australia:Melbourne
    No, i'm in Australia. Check on the web for Mobicity. You can buy it there unlocked
     
  13. chanchan05

    chanchan05 The Doctor
    Rank:
     #25
    Points:
    1,108
    Posts:
    15,157
    Joined:
    Jun 30, 2011

    Jun 30, 2011
    15,157
    4,828
    1,108
    Male
    Depends on what kinds of files. There's music and pictures and videos tabs there with sync buttons. I dont really use Kies to manage my files. Also if you connect to Kies you will see your device storage as a flash drive on My Computer in your PC, so you can also transfer via that. Can't comment much on actual usage though as I moved to wireless methods of syncing and transferring data for a while already.
     
    Pepee63 likes this.
  14. Pepee63

    Pepee63 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    96
    Joined:
    Sep 24, 2011

    Sep 24, 2011
    96
    10
    18
    Ultimate Media
    Australia:Melbourne
    Kies just stuffed the computer a bit. Ill plug the phone in it soon and see if the PC recognizes it. Thanks for all your help.
     
  15. Pepee63

    Pepee63 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    96
    Joined:
    Sep 24, 2011

    Sep 24, 2011
    96
    10
    18
    Ultimate Media
    Australia:Melbourne
    Before you go, PC recognized the phone and opened the files. Now when i get into the sd csrd, do i put files in the LOST.DIR folder or just in the place that the folder is
     
  16. chanchan05

    chanchan05 The Doctor
    Rank:
     #25
    Points:
    1,108
    Posts:
    15,157
    Joined:
    Jun 30, 2011

    Jun 30, 2011
    15,157
    4,828
    1,108
    Male
    Dont do anything to the LOST.DIR folder. Leave it be. You can make your own folders there.
     
    Pepee63 likes this.
  17. Pepee63

    Pepee63 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    96
    Joined:
    Sep 24, 2011

    Sep 24, 2011
    96
    10
    18
    Ultimate Media
    Australia:Melbourne
    I put them in the phone folders for music and video files. Do i have to sinc them or something. They are already in the formats that the phone can read
     
  18. chanchan05

    chanchan05 The Doctor
    Rank:
     #25
    Points:
    1,108
    Posts:
    15,157
    Joined:
    Jun 30, 2011

    Jun 30, 2011
    15,157
    4,828
    1,108
    Male
    No need. Sync is just making sure you have the same stuff on both ends of the sync folders. If you manually transfer data, no need for sync.
     
    Pepee63 likes this.
  19. Pepee63

    Pepee63 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    96
    Joined:
    Sep 24, 2011

    Sep 24, 2011
    96
    10
    18
    Ultimate Media
    Australia:Melbourne
    Trying to play video on rockplayer and it says to set mode in app settings. I can't find app settings and it says hardware decoding mode and software decoding mode. Which one do i press. Sorry for being a nuisance
     
  20. Harry2

    Harry2 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    5,181
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    5,181
    1,341
    323
    Black Forest
    Hardware decoding means, Rockplayer uses the hardware assistance of your stock video player.
    So it can only play the formats which the stock player also does.
    For to play all formats of which Rockplayer is able to play you have to choose "Software decoding" :)

    Harry
     

Share This Page

Loading...