1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General How do I tell what version of Android my phone has?

Discussion in 'Android Devices' started by snorander, Jul 6, 2010.

  1. snorander

    snorander Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    65
    3
    16
    How do I tell what version of Android my phone has? I have an HTC Eris, I went to menu/settings/about phone but don't see the version of Android anywhere....Thanks,

    Steve
     

    Advertisement

  2. xx_bishop_xx

    xx_bishop_xx Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Dec 18, 2009

    Dec 18, 2009
    1,311
    173
    163
    Texas
  3. snorander

    snorander Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    65
    3
    16
    Thank you
     
  4. xx_bishop_xx

    xx_bishop_xx Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Dec 18, 2009

    Dec 18, 2009
    1,311
    173
    163
    Texas
    You bet, I hope you find what you need there. If not, ask away. ;)
     
  5. snorander

    snorander Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    65
    3
    16
    mine is version 1.17.605.1

    I guess that means I do not have version 2.1 then.....might explain why I don't have Google nav either...bumber and I just bought the phone last week....
     
  6. xx_bishop_xx

    xx_bishop_xx Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Dec 18, 2009

    Dec 18, 2009
    1,311
    173
    163
    Texas
  7. snorander

    snorander Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    65
    3
    16
    That looks way over my head....LOL
     
  8. xx_bishop_xx

    xx_bishop_xx Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Dec 18, 2009

    Dec 18, 2009
    1,311
    173
    163
    Texas
    I added another thread there for you. Had you received the notification about an OTA update for your phone? Welcome to the forums by the way.
     
  9. snorander

    snorander Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    65
    3
    16
    Thanks Bishop! I look when I get home tonight.
     
  10. xx_bishop_xx

    xx_bishop_xx Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Dec 18, 2009

    Dec 18, 2009
    1,311
    173
    163
    Texas
    Good luck. Plenty of folks with more than enough knowledge in these forums if you need help.
     
  11. snorander

    snorander Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    65
    3
    16
    IS this something that Verizon will do if I walk into a store? I might call the place on line I got the phone from because it was advertised as 2.1, but it has 1.5 might see what they will do for me...
     
  12. snorander

    snorander Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    65
    3
    16
    No I didn't recieve any notification about an upgrade I just got the phone last week :) I was reading up on google navigation and wanted to use it, but I couldn't find it on my phone....
     
  13. Hiroshika

    Hiroshika Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    166
    Joined:
    May 30, 2010

    May 30, 2010
    166
    24
    38
    Quickest way is to go to your homescreen on sense, and try to pinch to zoom.
    If you get the previews, your on 2.1, if nothing happens, 1.5.
    Pretty simple right? ;)

    Oh and also you dont need to take it into verizon.
    Are you ever going to root? Do you want to? If not, use the ruu.

    If you do want to root, check your hboot version (Which should be 1.47 since your on 1.5)
    Turn the phone off, and then hold down the volume - button while powering back up. Youll see a s-off or on and then a hboot 1.47, 1.49 or something.

    I completely advice rooting if its 1.47, but if its 1.49 for some odd reason go ahead with the ruu.


    To run the ruu, just plug in the phone and run the .exe pretty simple and guides you through the process. It will wipe your phone though :/ But thats exactly what verizon would do if you took it in.
     
  14. snorander

    snorander Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    65
    3
    16
    What is root and why would I want to do it? yup says mine is 1.47
     
  15. sugar&spice3

    sugar&spice3 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    38
    Joined:
    May 5, 2010

    May 5, 2010
    38
    0
    15

    yeah, that! what does root mean? LOL
     
  16. ERISLOVER

    ERISLOVER Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    115
    Joined:
    Mar 5, 2010

    Mar 5, 2010
    115
    6
    36
    D.C.
    root is pretty much the best thing since sliced bread, You can speed up your phone through overclocking, you can get a vanilla rom ( A rom stripped of htc sense ui.) you can use JIT which is what speeds up froyo so much. You could also use froyo.

    http://androidforums.com/all-things-root-eris/45242-rooting-q.html

    http://androidforums.com/all-things-root-eris/72676-application-eris-master-application-r00t.html - this app will root it for you.

    http://androidforums.com/all-things-root-eris/116574-root-best-practices.html

    Be warned it does void your warrenty, so if you take it in the verizon you have to unroot it or flash the Leaked 2.1 RUU (Official OTA)
     

Share This Page

Loading...