1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root How do you go back to STOCK HTC Desire ROM

Discussion in 'Android Devices' started by coldside, Dec 8, 2010.

  1. coldside

    coldside Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 8, 2010

    Dec 8, 2010
    4
    0
    5
    Well today I unrooted my phone and installed the new Cyanogenmod 6.1 ROM onto it. Everything went smooth... but I decided I wanted to revert back to stock HTC Desire ROM.

    How will I do that? I have tried this already:
    I followed this guide:

    "How to Unroot your HTC Desire to stock

    1. Turn your Desire on
    2. Connect it to a Windows PC
    3. Run the HTC RUU
    4. Let it run
    & YOUR DONE!
    You can use it to return your phone for warranty purposes!"

    I got the "RUU_Bravo_Vodafone_UK_1.19.161.5_Radio_32.36.00.28 U_4.06.00.02_2_release_126338_signed.exe" from [ROM] Official HTC Desire RUU ROMS and OTA Update URLs - xda-developers but that didn't work as my bootloader is a different version (mine is 0.93).

    How should I proceed?

    Much help would be greatly appreciated. I really regret doing this during exam time.
     

    Advertisement

  2. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,305
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    If its Vodafone slcd you can't. If its amoled you may be able to put an old Rom on to downgrade to that old ruu
     
  3. EddyOS

    EddyOS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,681
    Joined:
    Apr 29, 2010

    Apr 29, 2010
    1,681
    283
    163
    Technical Support
    Liverpool, Merseyside
    GrenW, coldside and Uridium like this.
  4. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,305
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    Eddy, will this be on Shipped roms soon?
     
  5. EddyOS

    EddyOS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,681
    Joined:
    Apr 29, 2010

    Apr 29, 2010
    1,681
    283
    163
    Technical Support
    Liverpool, Merseyside
    Dunno, it's on their FTP so assuming it's not been moved over yet

    Shipped-ROMs is having real issues at the mo, though - can't download anything off of it without it stopping half way through
     
  6. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    eddy is a beast, how did you find that lool
     
  7. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,305
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    He is a monster RUUer.
     
  8. EddyOS

    EddyOS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,681
    Joined:
    Apr 29, 2010

    Apr 29, 2010
    1,681
    283
    163
    Technical Support
    Liverpool, Merseyside
    It was added by 'Football' on XDA a few weeks ago - he seems to have access to them all!! :D

    If only he could get an Orange RUU
     
  9. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,305
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    If only we could compile them...
     
  10. droidzone

    droidzone Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    436
    Joined:
    Sep 24, 2010

    Sep 24, 2010
    436
    58
    53
    Doc
    India
    If only he had a 2.0+ RUU_Bravo_hTC_Asia_India :mad:

    Wish we could manually patch an OTA on an RUU zip to create a new RUU zip.....
     
  11. coldside

    coldside Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 8, 2010

    Dec 8, 2010
    4
    0
    5
  12. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,305
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    It will wipe it completely (undoing anything you have ever done to it) and put it into an out-of-the-box state.
     
    coldside likes this.
  13. coldside

    coldside Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 8, 2010

    Dec 8, 2010
    4
    0
    5
    Thank you. So it will remove the Bootloader as well.

    I guess it works with HB 0.93.
     
  14. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,305
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    Yes.
     
    coldside likes this.
  15. gonethinkinoutdoors

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    5
    0
    5
    downloaded file now how to I run the .exe? Does it go on the sd card, or do I need to install SYNC?
     
  16. EddyOS

    EddyOS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,681
    Joined:
    Apr 29, 2010

    Apr 29, 2010
    1,681
    283
    163
    Technical Support
    Liverpool, Merseyside
    You just run it in Windows like you would any other program, its an EXE

    Turn the phone off and turn it back on holding the back button to go into FASTBOOT. Connect to the PC and once it says FASTBOOT USB on the Desire and Windows has installed the drivers run the RUU
     
    coldside likes this.
  17. coldside

    coldside Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 8, 2010

    Dec 8, 2010
    4
    0
    5
    Thank you for your help everyone!
     
  18. bigreenpants

    bigreenpants Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Apr 6, 2011

    Apr 6, 2011
    17
    2
    16
    Bristol UK
    Hi guys, I do the above but the revolutionary command window opens and says: "waiting for device"

    On my phone it says "HBOOT USB PLUG"

    but nothing else happens,

    Any ideas?
     
  19. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #8
    Points:
    2,218
    Posts:
    20,065
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    20,065
    13,098
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    Do you want to return completely to stock, i.e. return to S-On as well? If so you must flash alpharev's "downgrader" hboot first. If you want to still be S-Off you should make sure you have alpharev stock hboot, not something like CM7, so that the stock ROM the RUU installs will fit.

    That warning aside, try booting into fastboot mode (boot while holding return key, or select fastboot from the bootloader menu). I think that your main problem is that you are in hboot rather than fastboot.
     
    bigreenpants likes this.
  20. bigreenpants

    bigreenpants Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Apr 6, 2011

    Apr 6, 2011
    17
    2
    16
    Bristol UK
    Im not sure if i want to revert back to complete stock, all i wanted in the first place was to flash N1 table! What i'd like is to keep S-off and have N1 table flashed!!

    Im not sure whats best to do at this point as still have white screen with logo and have made it back to AlphaRev rather than Revolutionary.

    Quite confused.
     
  21. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #8
    Points:
    2,218
    Posts:
    20,065
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    20,065
    13,098
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    AlphaRev are one half of the Revolutionary team, and the hboots are the same apart from the name.

    You can't use an RUU with the N1 table flashed - the phone will not boot because the stock ROM that the RUU installs won't fit the N1 system partition.

    You can leave the alpharev stock hboot on and run the RUU. That will return you to completely stock firmware apart from leaving you S-Off. You would then have to reinstall a custom recovery, then flash a new ROM, etc. But that is one way out of your current problem.
     
    bigreenpants likes this.
  22. bigreenpants

    bigreenpants Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Apr 6, 2011

    Apr 6, 2011
    17
    2
    16
    Bristol UK
    Well, kinda.. had to restore to stock RUU. So guna have to do it all again! Thanks for the above help! :)
     
Tags:

Share This Page

Loading...