1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General How is the Intercept now that it has FroYo

Discussion in 'Android Devices' started by FreakyLocz14, Mar 22, 2011.

  1. FreakyLocz14

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    1,344
    Joined:
    Jul 13, 2010

    Jul 13, 2010
    1,344
    76
    148
    I'm considering switching to Virgin Mobile because of the great value in the $25 plan. Their two Android offerings are the Samsung Intercept and the LG Optimus V (same as the Optimus S). I've heard complaints of lag and freezing, but I'm curious if FroYo will provide a remedy. I'm asking here because the Sprint version has had the update for awhile now. I really want a phone with a physical keyboard, but if the Intercept is that bad, I'll get the Optimus.
     

    Advertisement

  2. LiquidSword52

    LiquidSword52 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Mar 11, 2011

    Mar 11, 2011
    9
    1
    6
    I just did a quick google search, and it lead to a couple of threads from this site. Most of us have a rocky experience with our Intercepts. I seem to have solved the lag issue by using the Zeam Launcher. LauncherPro worked well, but Zeam makes it a bit smoother. Do not think that either of these phones will have a smooth performance of the Evo or Epic in terms of heavy apps and games. Other than that, my only other issue is the Battery not lasting an entire day, even when its in the holster for most of it. My solution for this is to get a car charger.

    Most days I still wish I would have gotten something like the Epic, but then I also keep in mind that I saved $200 by getting the Intercept for free.

    I do not have any experience with the LG so I will let you do your own searching on that.
     
  3. FreakyLocz14

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    1,344
    Joined:
    Jul 13, 2010

    Jul 13, 2010
    1,344
    76
    148
    So the FroYo update didn't fix the lag?
     
  4. jons1133

    jons1133 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Dec 17, 2010

    Dec 17, 2010
    6
    0
    5
    Calabash NC
    The update is delayed. Early April?
     
  5. pastafarian

    pastafarian Pâtes avec votre foie
    Rank:
    None
    Points:
    623
    Posts:
    5,622
    Joined:
    Nov 4, 2009

    Nov 4, 2009
    5,622
    4,625
    623
    Sales
    The Sea of Tranquility
    This is the Sprint Intercept section. There's a separate VM one
     
  6. jowilker

    jowilker Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Jan 21, 2011

    Jan 21, 2011
    13
    0
    15
    Freaky, I am not a gamer, nor a heavy user. When I got my Intercept, 2.2 had just become available, so it got installed first. I get 2 days on a charge, and don't know what the lag is that you are referring to.

    I want to caution you about VM plans, they change like a revolving door. Last summer I got a $20.00 a month limited plan similar to the present $25.00 one and they dropped it after 2 months. They offered unlimited for $40.00 and I didn't need that at all. I had to get rid of the VM BroadbandtoGo card, and now have a Netbook that I don't use much.

    I just checked and now see unlimited is $60.00. SO BEWARE!

    I had a Nextel phone with Sprint and was able to get a data plan and use the Intercept for $10.00 more. I can now do what I needed the Netbook for with the phone.

    Think I would stay away from VM.
     

Share This Page

Loading...