1. Download our Official Android App: Forums for Android!

How titanium backup works

Discussion in 'Android Lounge' started by rayman121985, Aug 9, 2010.

  1. rayman121985

    rayman121985 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    53
    Joined:
    Jul 26, 2010

    Jul 26, 2010
    53
    0
    35
    How does titanium backup work once my stuff is backed up? Is it stored on a server somewhere in case I need to restore my phone or stored on the actual phone? Just trying to understand what it does =)

    Thanks!
     

    Advertisement

  2. grainysand

    grainysand Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,580
    Joined:
    Feb 4, 2010

    Feb 4, 2010
    1,580
    175
    143
    All backups are stored on your SDcard.
     
  3. barbara.vaughn88

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Aug 10, 2010

    Aug 10, 2010
    3
    0
    5
    Is it possible to just to click install one time and let it install all apps with out having to individually install every app? kinda like sashimi back up for windows mobile....and all you data can be saved in your SD card..
     
  4. ewingr

    ewingr Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    579
    Joined:
    Apr 30, 2010

    I have done a restore that restored everything. Its called Batch Restore.
     
  5. rayman121985

    rayman121985 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    53
    Joined:
    Jul 26, 2010

    Jul 26, 2010
    53
    0
    35
    Wow cool...thank you all!
     
  6. AndroidSPCS

    AndroidSPCS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    3,222
    Joined:
    Nov 12, 2009

    Nov 12, 2009
    3,222
    478
    183
    geek
    USA
    How does Titanium Backup compare to MyBackup Pro?
     
  7. RichieHD

    RichieHD Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    175
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    175
    28
    63
    New York City
    I'm interested in this as well.
     
  8. A.Nonymous

    A.Nonymous Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    7,059
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    7,059
    966
    213
    If I remember correctly, Titanium Backup requires root.
     
  9. lekky

    lekky Lover
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,250
    Joined:
    Oct 29, 2009

    you need to pay to get one click restore btw
     
  10. ewingr

    ewingr Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    579
    Joined:
    Apr 30, 2010

    Haven't compared to BAckukp Pro. I know some people like it, but seems to me I've seen more positive feedback on Titanium.

    By the way, don't look at Sprite yet. It doesn't backup everything.

    Yes, you have to pay for the full functionality. But as is the case for most (certainly not all) android programs, it is not that much.
     
  11. HustlinDaily

    HustlinDaily Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,141
    Joined:
    Apr 6, 2010

    Apr 6, 2010
    1,141
    105
    163
    Student
    Sugar Land, TX
    Batch restore is free but you hafta click "Install" for each app. It still takes me less than 10 mins for 70 apps.
     

Share This Page

Loading...