1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root how to activate USB debug during a bootloop?

Discussion in 'Android Devices' started by supra_keinett99, Jan 3, 2015.

  1. supra_keinett99

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 30, 2014

    Dec 30, 2014
    4
    0
    5
    Male
    I have an Asus Memo Pad HD 7 rooted with freedom, one day, I'd activate the option "Freecore", after it ask for reboot, I click "reboot" and after I'd stuck on the bootloop problem . please, tell me how I can resolve it, and how I can activate the usb debug. ... Thanks. ..
     

    Advertisement

  2. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #7
    Points:
    2,218
    Posts:
    22,848
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    22,848
    16,273
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    You can't activate USB debugging when in this state. If you have a custom recovery however you may be able to use adb when in recovery (a stock recovery won't include the adb_daemon, but some custom recoveries do).

    You need to shut it down then boot into recovery. I don't know this device or "freedom", so don't know what "freecore" did, but in general if the problem is part of the user settings a factory reset will clear it, if it's a problem with system software you need to reflash the ROM. If you have a custom recovery and made a backup using that then restoring the backup will resolve it (you'll only lose any data that are newer than the backup).

    You might want to see whether anyone familiar with this software has another solution, but with boot loops generally those are the ways of fixing.
     
    argedion likes this.
  3. supra_keinett99

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 30, 2014

    Dec 30, 2014
    4
    0
    5
    Male
    Big problem , I don't have a customized recovery . I do a "wipe data" and cache....but not work
     
  4. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #7
    Points:
    2,218
    Posts:
    22,848
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    22,848
    16,273
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    I can only guess then that that option changed something in the /system partition, which is not affected by a factory reset. Unless anyone else has any ideas I think you may need to reflash your system software, and as I'm not familiar with ASUS devices I can't tell you how to do this.

    You'll get your best advice in our device forum, http://androidforums.com/forums/memo-pad-hd-all-things-root.2323/. I'll ask one of the moderators to move this thread there.
     
  5. AMOCO

    AMOCO The Computer Guy
    Moderator
    Rank:
     #47
    Points:
    543
    Posts:
    2,948
    Joined:
    Mar 10, 2012

    Mar 10, 2012
    2,948
    1,459
    543
    Male
    Computer Tech.
    Colorado Springs,CO.
    I moved it for you to ASUS Memo Pad 7.
     
    Hadron likes this.

Share This Page

Loading...