1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root how to change boot animation?

Discussion in 'Android Devices' started by danaj, Apr 27, 2011.

  1. danaj

    danaj Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    723
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    723
    245
    93
    Female
    Tucson, Az
    can someone please give me a step by step on how to change my boot animation.....I want it to say drrrrooiid when booting up, and any suggestions of a cool boot animation would be awesome!
     

    Advertisement

  2. nuttmeg

    nuttmeg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,331
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,331
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State
    danaj likes this.
  3. danaj

    danaj Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    723
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    723
    245
    93
    Female
    Tucson, Az
    Thanks, i will check it out when i get home.
     
  4. nuttmeg

    nuttmeg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,331
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,331
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State
    Allso if you have icarus 1.1 you will need to do this...had to add a few lines to buildprop but it works....now all you do is create bootStrapSound.ogg and put it in system/media/audio/ui.

    but add these lines:
    ro.config.hw_isninecell=true
    ro.config.hw_bootSoundValue=3.0
    ro.config.hw_hasbootsound=true
     
  5. danaj

    danaj Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    723
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    723
    245
    93
    Female
    Tucson, Az
    Do I have to do this if I am running CM6? cuz I can't get it to work, and I followed the directions in the video. Also, where do I add these lines? I was able to change the boot animation, but i can't get it to say drrrooiiiid...
     
  6. nuttmeg

    nuttmeg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,331
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,331
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State
    with root explorer you have to open the build.prop, but with cm6 i never got it to work, only with icarus when i use to use icarus...
     
  7. birdmanslopy

    birdmanslopy Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    May 23, 2011

    May 23, 2011
    10
    0
    15
    when i use the bootloader and check the load screen i want it says downloading but doesnt go any farther, just says sending request
     
  8. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    The underlined line is not needed, it has nothing to do with the sound ;)

    I tried this on CM7 with no success.
     
  9. nuttmeg

    nuttmeg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,331
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,331
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State

    dont know how that underline got there, lol but i tried everything i could on cm7 and a no go.
     
  10. AndroidFan420

    AndroidFan420 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    160
    Joined:
    Feb 19, 2011

    Feb 19, 2011
    160
    11
    38
    Mover
    Manchester, NH

    i tryed on 2.2 with no luck either (and cm7)
     

Share This Page

Loading...