1. Download our Official Android App: Forums for Android!

How to change default browser?

Discussion in 'Android Apps & Games' started by Verio, Dec 16, 2009.

  1. Verio

    Verio Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Dec 16, 2009

    Dec 16, 2009
    29
    1
    16
    So, I downloaded an external browser... and I would like to use it as my default, so if I click on a link, it opens it up in the new browser.

    Is there a way to go about doing this?

    Thank you.
     

    Advertisement

  2. lekky

    lekky Lover
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,250
    Joined:
    Oct 29, 2009

    if you get a link in your email, rss feed etc it should pop up asking you what browser you want to open it up in, click open as default tick box and select your new browser.
     
  3. Verio

    Verio Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Dec 16, 2009

    Dec 16, 2009
    29
    1
    16
    Unfortunately, it doesn't provide me that option. It just opens it, inside of the default browser.
     
  4. Josh0187

    Josh0187 Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    53
    Joined:
    Nov 25, 2009

    Nov 25, 2009
    53
    0
    35
    Geek Squad Counter Intelligence Agent.
    Bowling Green, Ohio.
    You could always uninstall the default browser.
     
  5. 28064212

    28064212 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    245
    Joined:
    Dec 14, 2009

    Dec 14, 2009
    245
    17
    38
    Not unless it's rooted, and probably wouldn't be a good idea even if it was.

    Open Settings -> Applications -> Manage Applications -> Browser and click "Clear Defaults". Then when you open up your link, it should ask you to choose your default
     
  6. Jazzerather

    Jazzerather Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    43
    Joined:
    Oct 26, 2009

    Oct 26, 2009
    43
    0
    15
    Croatia
    Interesting, but on Samsung Galaxy there is no option to do this. The default option in default browser is greyed out and I wanted to use Opera mini as a default but there I found the same, I cannot select it as default. Is there a solution for that?
     
  7. erbug

    erbug Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Feb 2, 2010

    Feb 2, 2010
    4
    0
    5
    I have a HTC Hero. I've had it about two weeks. Originally, when I installed multiple programs to do the same thing it would give me the option to choose which one to perform the action. It would also give me the option to check a box if I would like to make it my default action. Not anymore. I would like to replace the browser as well but also find the default box in settings grayed out and it reads... "no default set." Any ideas?
     
  8. 28064212

    28064212 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    245
    Joined:
    Dec 14, 2009

    Dec 14, 2009
    245
    17
    38
    I don't think you can set Opera Mini as a default browser. Why, I don't know, but it doesn't show up as option for default even when there are two or more options. It doesn't register with Android as a browser
    Do you have two or more browsers installed? Go to each one of them in "manage applications" and clear the defaults from each of them. Then open the default browser and click a link (any link). It should give you an option to set as default then
     
  9. srbansal

    srbansal Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Mar 14, 2012

    Mar 14, 2012
    1
    0
    5
    I faced similar issue and able to resolve:
    I got following options:
    1. Open Settings -> Applications -> Manage Applications -> Internet
    2. Open Settings -> Applications -> Manage Applications -> Opera

    Navigated here and clicked "Clear defaults".
    When I opened up a link next time, it asked me to choose default browser.
     
  10. tc4all

    tc4all Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 5, 2012

    Nov 5, 2012
    2
    0
    5
    SAme problem but I only see settings>Application manager> then a list of Google Play services, goolge play store, myat&t, opera Mobile, s suggest, and youtube. All have Clear Defaults greyed out. I tried with chrome as well but whatever the standard browser is, always opens as the default. Any thoughts? This is the intuitive part that makes you run to an iPhone.
     
  11. jefboyardee

    jefboyardee Android Expert
    Rank:
     #68
    Points:
    423
    Posts:
    5,526
    Joined:
    Jan 18, 2011

    Jan 18, 2011
    5,526
    1,786
    423
  12. euph_22

    euph_22 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,634
    Joined:
    Feb 24, 2010

    Feb 24, 2010
    2,634
    595
    213
    Grad Student (Applied/Computational Math)
    Milwaukee, WI
    Install or uninstall a browser. That will clear the current default preference and let you choose a new one.
     
  13. GuitarG20

    GuitarG20 Clueless Senior Member
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    2,067
    Joined:
    Jun 23, 2012

    Jun 23, 2012
    2,067
    972
    253
    Male
    Texas
    Another option (depending on what version of android you are running) is to go into Settings>App Associations> And there should be options for things such as URLs and map addresses. (I am on android 4.0.4 so maybe it's not available on earlier versions, I can't remember)
     
    jeepsteve92xj likes this.

Share This Page

Loading...