1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General How to Change Phone Interface

Discussion in 'Android Devices' started by joegoersch, Nov 16, 2014.

  1. joegoersch

    joegoersch Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jan 3, 2014

    Jan 3, 2014
    1
    0
    5
    hello, please go easy on me, I'm a newbie.

    I bought a Droid Turbo and like it, except after having a Galaxy S4 for a long time, I don't like the telephone interface. No good way to access favoites (the phone interface puts frequently called there instead). I like the telephone interface much better on the Galaxy S4.

    How do I change this on my Droid ? Anyone else have the same complaints.

    Thanks,

    Joe
     

    Advertisement

  2. Thom

    Thom  
    VIP Member
    Rank:
     #21
    Points:
    1,318
    Posts:
    12,016
    Joined:
    Feb 16, 2011

    Feb 16, 2011
    12,016
    4,978
    1,318
    Male
    Software Developer
    Keene, NH USA
    Welcome to Android Forums.

    I use ... Pixel Phone Pro ... on all my phones. I think someone finally got it right. There is the added advantage that I have the same interface on all phones and it has a configuration save/restore feature.

    ... Thom
     
    Chasvs likes this.
  3. LizMac

    LizMac Android Enthusiast
    Rank:
     #161
    Points:
    88
    Posts:
    337
    Joined:
    Nov 14, 2013

    Nov 14, 2013
    337
    197
    88
    Female
    Say, will that app sync your facebook and/or twitter pics with the contacts?
     
  4. Thom

    Thom  
    VIP Member
    Rank:
     #21
    Points:
    1,318
    Posts:
    12,016
    Joined:
    Feb 16, 2011

    Feb 16, 2011
    12,016
    4,978
    1,318
    Male
    Software Developer
    Keene, NH USA
  5. LizMac

    LizMac Android Enthusiast
    Rank:
     #161
    Points:
    88
    Posts:
    337
    Joined:
    Nov 14, 2013

    Nov 14, 2013
    337
    197
    88
    Female
  6. Thom

    Thom  
    VIP Member
    Rank:
     #21
    Points:
    1,318
    Posts:
    12,016
    Joined:
    Feb 16, 2011

    Feb 16, 2011
    12,016
    4,978
    1,318
    Male
    Software Developer
    Keene, NH USA
    Dial pad would crash?

    I've had no problem with it on the Droid Maxx or Droid Turbo. I was not able to set an alternate wallpaper in the favorites .... other than that.

    ... Thom
     
  7. LizMac

    LizMac Android Enthusiast
    Rank:
     #161
    Points:
    88
    Posts:
    337
    Joined:
    Nov 14, 2013

    Nov 14, 2013
    337
    197
    88
    Female
    my phone has been a bit buggy today. It kept wanting to do the software update, I finally said okay...... maybe it wasn't related to the app. I dunno.
     
  8. Chasvs

    Chasvs Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    36
    Joined:
    Aug 5, 2010

    Aug 5, 2010
    36
    2
    16
    Just installed this and added the Material Design theme. Just hope it isn't the same as the new phone interface in Lollipop!
     
  9. Thom

    Thom  
    VIP Member
    Rank:
     #21
    Points:
    1,318
    Posts:
    12,016
    Joined:
    Feb 16, 2011

    Feb 16, 2011
    12,016
    4,978
    1,318
    Male
    Software Developer
    Keene, NH USA
    I use the "Glossy" theme and choose the far right option with the black background. I really like this on the Droid Turbo.

    ... Thom
     
  10. DanL

    DanL Member
    Rank:
    None
    Points:
    46
    Posts:
    49
    Joined:
    Jun 18, 2014

    Jun 18, 2014
    49
    6
    46
    I installed this app twice this morning but after installation everything reverts back to the stock dialer. There is no icon in the apps. I don't see anything in settings to make it the default app. When ever I close the app it disappears.
     
  11. DanL

    DanL Member
    Rank:
    None
    Points:
    46
    Posts:
    49
    Joined:
    Jun 18, 2014

    Jun 18, 2014
    49
    6
    46
    OK, Third install and all is well. Not sure what happened the first time but had no icons anywhere related to Pixel phone. The last time a "contacts" icon showed up and I moved that to the original dialer location.
     
  12. Thom

    Thom  
    VIP Member
    Rank:
     #21
    Points:
    1,318
    Posts:
    12,016
    Joined:
    Feb 16, 2011

    Feb 16, 2011
    12,016
    4,978
    1,318
    Male
    Software Developer
    Keene, NH USA
    When you install it adds three icons to the applications drawer ... Phone, Contacts, and Favorites. They are all square. It leaves the original Phone and People.

    My guess is you were selecting the old Phone and not the new phone.

    (I only use the square Phone.)

    ... Thom
     
  13. DanL

    DanL Member
    Rank:
    None
    Points:
    46
    Posts:
    49
    Joined:
    Jun 18, 2014

    Jun 18, 2014
    49
    6
    46
    When I opened the original install the screen went blank for a minute and I closed the app. I think I interrupted the setup.
     
  14. Thom

    Thom  
    VIP Member
    Rank:
     #21
    Points:
    1,318
    Posts:
    12,016
    Joined:
    Feb 16, 2011

    Feb 16, 2011
    12,016
    4,978
    1,318
    Male
    Software Developer
    Keene, NH USA
    That is very possible. It has to do a lot of processing when it is opened the first time ... coping contacts.

    ... Thom
     

Share This Page

Loading...