1. Download our Official Android App: Forums for Android!

How to change widget icons?

Discussion in 'Android Apps & Games' started by soberspine, May 28, 2011.

  1. soberspine

    soberspine Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    May 28, 2011

    May 28, 2011
    25
    1
    16
    Hi,

    I just installed a great widget "Brightness widget" but I don't like the widget icons, it has 3 icons that change beneath a principal icon accordingly with the screen brightness, so there are 4 icons in total.

    I found only a software with which you can change the application icon but not the widget icons.

    I opened the apk file with winzip and browsed and I found the icons but if I replace them the apk won't install anymore on my phone.

    Can someone give me any guidance if it is possible to change the widgets icons and how? I want to change only the widget apk installer if possible.
    thanks:thinking:
     

    Advertisement

  2. amlothi

    amlothi Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,185
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    1,185
    201
    143
    There are lots of brightness widgets. Why not just find one that you like?
     
  3. soberspine

    soberspine Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    May 28, 2011

    May 28, 2011
    25
    1
    16
    i tried a lot if not all brightness widgets.

    this one is the only one that doesn't have a pop up menu and it has 3 customizable brightness presets.

    so...is not that simple to change the icons in a widget? :(
     
  4. Rob.G

    Rob.G Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    341
    Joined:
    Nov 15, 2010

    Nov 15, 2010
    341
    84
    53
    Male
    United Stated
    I believe after you make changes to an apk file you need to sign it.

    There are probably other apps, but I've used both:

    Zipsigner

    Signapktic - This one requires you to be rooted.

    As a side note, Tasker can do what you are looking for as well.
     
    soberspine likes this.
  5. soberspine

    soberspine Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    May 28, 2011

    May 28, 2011
    25
    1
    16
    Zipsigner did the trick easily, just 3 clicks. I only set the same icon for all presets and its working.

    thank you very much
     

Share This Page

Loading...