1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support How to enable FM Radio?

Discussion in 'Android Devices' started by shahidhadi74, Nov 11, 2010.

  1. shahidhadi74

    shahidhadi74 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 2, 2010

    Nov 2, 2010
    2
    0
    5
    I have Samsung Galaxy S Vibrat (T-Mobile) and i am unable to find out FM radio appliaction in it. Could any one please let me know how to enable FM radion out put in Galaxy S Vibrant (T-Mobile)
     

    Advertisement

  2. robo21

    robo21 Android Expert
    Rank:
     #218
    Points:
    98
    Posts:
    918
    Joined:
    Jul 26, 2010

    Jul 26, 2010
    918
    95
    98
    So Cal
    The "search" feature here is your friend. This question has been asked and answered and there is no FM capability on the Vibrant.
     
  3. shahidhadi74

    shahidhadi74 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 2, 2010

    Nov 2, 2010
    2
    0
    5
    Is there any firmware update which enables FM radio in galaxy s vibrant.
     
  4. VegasTouch

    VegasTouch Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    687
    Joined:
    Jul 8, 2010

    Jul 8, 2010
    687
    31
    68
    Las Vegas, NV
    Just go to the Market and download one. Tunein is a good one and is free.
     
  5. cowppl

    cowppl Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Sep 24, 2010

    Sep 24, 2010
    17
    0
    15
    As far as I know, enabling the FM radio in the Vibrant has not been successful. You have to use a radio app that uses data
     
  6. howetechnical

    howetechnical Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    455
    Joined:
    Aug 21, 2010

    Correct. I've read on XDA that the hardware 'may' be there (conflicting info from different people), but the major problem even if it is, is that nobody has modified the kernel to actually activate it with correct drivers. This device was never meant to have the FM receiver turned on even if the hardware is there, so I'm willing to bet that no drivers were ever created for it.
     
  7. Big Dog KMc

    Big Dog KMc Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    120
    Joined:
    Apr 23, 2010

    Apr 23, 2010
    120
    7
    36
    San Diego,CA
    I'll Second that.
     
  8. bentonius

    bentonius Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Nov 7, 2010

    Nov 7, 2010
    8
    0
    5
    I have the Vibrant on Bell Canada. The FM Radio only works with the headset plugged in for me, and it works very well!
     
  9. chaoscentral

    chaoscentral Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    247
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    247
    91
    53
    VZW
    Revere, MA, USA
    Bell Vibrant != T-Mobile Vibrant

    Bell Vibrant == International Galaxy S == FM Radio

    T-Mobile Vibrant == Neutered International Galaxy S == No FM Radio
     
  10. pantlesspenguin

    pantlesspenguin Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    649
    Joined:
    Jul 15, 2010

    Jul 15, 2010
    649
    107
    113
    Female
    Overland Park, KS
    Third. TuneIn is the best radio app I've ever used!
     
  11. rayn1328

    rayn1328 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    114
    Joined:
    Sep 16, 2010

    Sep 16, 2010
    114
    6
    36
    ann arbor,mich
    well,hell 4th tune in is cool....only thing negative is alot of sports broadcasts dont stream......had to run all over our plant to find halladays no hitter on some horrible radio station.
     
  12. vamp6x6x6x

    vamp6x6x6x Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    308
    Joined:
    Sep 14, 2010

    The Bell canada vibrant seems to be the i9000 version while the US(tmobile) vibrant is very much modified.
     

Share This Page

Loading...