1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips [How-To] Force 2/2/2010 OTA Update

Discussion in 'Android Devices' started by Fabolous, Feb 2, 2010.

  1. what29

    what29 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    269
    Joined:
    Jan 13, 2010

    maybe i missed something but how do we apply it to an unlocked bootloader, every time i try it gives me the "verification failed' error and aborts installation
     

    Advertisement

  2. bazookafx3

    bazookafx3 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Feb 2, 2010

    Feb 2, 2010
    1
    0
    5
    How long do I hold the power and volume button for at the caution logo? It doesn't seem to want to update
     
  3. Fabolous

    Fabolous Superuser
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,635
    Joined:
    Nov 7, 2009

    Nov 7, 2009
    3,635
    2,126
    313
    Multi-platinum Rapper
    Illinois
    I think this is a "feature" of the unlocked bootloader, to prevent OTA updates from ruining root access.

    I dunno if XDA already has a modified version of this up yet that will work with the unlocked bootloader (as well as preserve root).

    I'll add this to the FAQ.
     
  4. blisk

    blisk Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Also check out the maps program. Its been updated... we now have turn by turn navigation. Also street view for selected points and you can enable street view compass which allows you to do a google sky map sorta thing and move your phone around and it'll move the street view around. Awesome.

    I wanted to see if they fixed the pink that pops up in the center of the image when you're taking a picture and even viewing stuff through it. Unfortunately its not fixed but whats good is I figured out that its probably a software thing. Swipe out the settings on the left side and change the white balance. Seems to go away significantly if not completely on some settings.
     
  5. Trebek

    Trebek Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    <content removed>
     
    #30 Trebek, Feb 2, 2010
    Last edited by a moderator: Mar 23, 2017
  6. Bob Loblaw1

    Bob Loblaw1 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    372
    Joined:
    Jan 29, 2010

    Jan 29, 2010
    372
    24
    58
    The OC
    Just did the manual update and it worked perfectly. Thanks!
     
  7. osubrad04

    osubrad04 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Oct 14, 2009

    Oct 14, 2009
    11
    0
    15
    I just attempted to install this update and when I get to the final step "apply sdcard:update.zip".... i get an error that says "E: signature verification failed" "installation aborted". What am I doing incorrectly here? Anyone wanna help a new guy to Android?
     
  8. blackberrycubed

    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    29
    Joined:
    Nov 30, 2009

    Nov 30, 2009
    29
    0
    15
    ^^^ i am getting the same error !!! help
     
  9. blackberrycubed

    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    29
    Joined:
    Nov 30, 2009

    Nov 30, 2009
    29
    0
    15
    ok figured it out.... stupid windows had named the file update.zip.zip ........
     
  10. ryanyo88

    ryanyo88 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    May 18, 2009

    May 18, 2009
    3
    0
    5
    This has all been in Android for a while now - not new from the update. The street view thing was pre 1.5 lol.
     
  11. 3rd-Geer

    3rd-Geer Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    303
    Joined:
    Aug 5, 2009

    Aug 5, 2009
    303
    0
    35
    probably a silly question, but does your phone have to be rooted to do this manual update? I left my damn chord at work so I have to wait until I get in to update....can't wait! Thanks!
     
  12. blackberrycubed

    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    29
    Joined:
    Nov 30, 2009

    Nov 30, 2009
    29
    0
    15
    no you dont have to be rooted....
     
  13. ryanyo88

    ryanyo88 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    May 18, 2009

    May 18, 2009
    3
    0
    5
    No it doesn't have to be rooted. Let loose!
     
  14. kei6193

    kei6193 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Dec 28, 2009

    Dec 28, 2009
    9
    0
    5
    does this work for the droid also?
     
  15. laughter95

    laughter95 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    83
    Joined:
    Dec 29, 2009

    Dec 29, 2009
    83
    0
    15
    this update still doesn't provide multitouch across the whole phone, just a couple apps. what's annoying is that the multitouch browser doesn't automatically resize the text so you can read it without scrolling back and forth, unless you hit one of the plus/minus buttons.

    the multitouch on the gallery isn't as accurate as on the browser either.

    also I was looking forward to using multitouch when I'm reading news articles from google news but this didn't get applied to the multitouch update either. I'm thinking dolphin is still the better browser with its automatic resizing of text and its tabbed browsing.
     
  16. laughter95

    laughter95 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    83
    Joined:
    Dec 29, 2009

    Dec 29, 2009
    83
    0
    15
    this update still doesn't provide multitouch across the whole phone, just a couple apps. what's annoying is that the multitouch browser doesn't automatically resize the text so you can read it without scrolling back and forth, unless you hit one of the plus/minus buttons.

    the multitouch on the gallery isn't as accurate as on the browser either.

    also I was looking forward to using multitouch when I'm reading news articles from google news but this didn't get applied to the multitouch update either. I'm thinking dolphin is still the better browser with its automatic resizing of text and its tabbed browsing.
     
  17. Slow_racer

    Slow_racer Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 14, 2009

    Jul 14, 2009
    3
    0
    5
    yea im getting the same error too....
     
  18. hasteveha

    hasteveha Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Feb 3, 2010

    Feb 3, 2010
    1
    0
    5
    What's the best way to reset all the settings to default? I want it like the first day I got it. I saw in the recovery console there was a place for formatting? Is that safe to do?
     
  19. FlipDroid

    FlipDroid Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    31
    Joined:
    Dec 10, 2009

    Dec 10, 2009
    31
    0
    35
    Server
    Tucson, Arizona
    I am also wondering this same question...
     
  20. happyantix

    happyantix Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    1
    0
    5
    Australia
    Considering it's made for the Nexus i would highly doubt it...
     
  21. carlz28

    carlz28 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    119
    Joined:
    Dec 9, 2009

    Dec 9, 2009
    119
    24
    38
    Chemical Eng. Medical Device Manuf.
    Catasauqua, PA
    +1
    But I doubt it will work for DROID.
    Was actually thinking of trying to use the link and update it, but, not willing to take that chance haha. :p
     
  22. FlipDroid

    FlipDroid Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    31
    Joined:
    Dec 10, 2009

    Dec 10, 2009
    31
    0
    35
    Server
    Tucson, Arizona
    they are practically the same phone, so maybe it will work?
     
  23. pongalong

    pongalong Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Feb 3, 2010

    Feb 3, 2010
    4
    0
    5
    Will this void the warranty or violate the TOS in anyway like rooting?
     
  24. SickNick

    SickNick Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Mar 3, 2009

    Mar 3, 2009
    2
    0
    5
    Success! Worked, did it in like 2 minutes. First you pick bootloader, then recovery mode, and follow the rest of the steps.

    It does seem much faster, and I noticed they made the boot up animation much faster looking.

    All the pinch to zoom stuff works like a charm.

    The whole thing couldn't have went smoother.
     
  25. vsnlweb

    vsnlweb Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Feb 3, 2010

    Feb 3, 2010
    2
    0
    5
    I am getting that as well, gonna try and do it without the phone plugged into my mac...
     
Tags:

Share This Page

Loading...