1. Download our Official Android App: Forums for Android!
  2. We apologize for the disruption in email services! They are sending out now, but there is a backlog, so it may take a little time to catch up.

Root How to get out of a ClockworkMod Recovery BootLoop

Discussion in 'Android Devices' started by ShinySide, Jan 6, 2012.

  1. ShinySide

    ShinySide Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,504
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    5,504
    2,680
    313
    Palm Bay, Florida
    If you get stuck in a Boot loop to where every time it only goes straight to Clockworkmod recovery when your phone boots up, put this file on your sd card and flash it in recovery and reboot and you should be Good to go. Credit goes to mtmichaelson.

    ClockworkMod Bootloop Fix
     

    Advertisement

  2. Jeyd02

    Jeyd02 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,996
    Joined:
    Nov 26, 2011

    Nov 26, 2011
    1,996
    335
    163
    To help people, currently student
    US
    Good, people will be needing this, but think you'll have a hard time organizing the stickies lol.
     
  3. ShinySide

    ShinySide Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,504
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    5,504
    2,680
    313
    Palm Bay, Florida
    Not going to sticky it. Dont have room so its linked in the All Things Root Guide. ;)
     
  4. Androidkucool

    Androidkucool Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    174
    Joined:
    Nov 29, 2011

    Nov 29, 2011
    174
    13
    58
    now, I am stuck at recovery I did flash this recovery fix, but I got a 'bad' error message something can not open the sd card thing. any help please?:( saying installation aborted (bad);....can not open sd card zip
     
  5. ShinySide

    ShinySide Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,504
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    5,504
    2,680
    313
    Palm Bay, Florida
    Try redownloading it. Sounds like you got a bad download
     
    Androidkucool likes this.
  6. Androidkucool

    Androidkucool Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    174
    Joined:
    Nov 29, 2011

    Nov 29, 2011
    174
    13
    58
    I did about 4 times already but I tried it again, it is very small right about 154kb, it is about 2 seconds on my slow internet.
     
  7. Androidkucool

    Androidkucool Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    174
    Joined:
    Nov 29, 2011

    Nov 29, 2011
    174
    13
    58
    I try a different card now ; it works like a champ...phew...u r my savior........
     
  8. Androidkucool

    Androidkucool Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    174
    Joined:
    Nov 29, 2011

    Nov 29, 2011
    174
    13
    58
    This is the short story about it; I tried to customize the phone ring to my contact but failed...I tried a gps but always reboot, I tried some other app's were always reboot. I know and I am aware :thinking:IF:thinking: I don't put anything, this phone is like a bitch with 2016 max without rebooting problem at all even I did it lately today it was 4500 something but.....I miss many things...imo, the best set for me was...all regular/casual so I can customize whatever i want then plaque kernel...it was the best for me; i want to back there...
     
  9. Androidkucool

    Androidkucool Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    174
    Joined:
    Nov 29, 2011

    Nov 29, 2011
    174
    13
    58
    If i want to back at 100 percent stock (i dont care anything on my app/ etc...) can I simply go to privacy then factory reset?
     
  10. ShinySide

    ShinySide Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,504
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    5,504
    2,680
    313
    Palm Bay, Florida
    If you have clockwork recovery and all that no. Only way is to update to the C update. And if you want to root again you have to downgrade
     
  11. Androidkucool

    Androidkucool Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    174
    Joined:
    Nov 29, 2011

    Nov 29, 2011
    174
    13
    58
  12. bandit23rd

    bandit23rd Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    24
    Joined:
    Sep 10, 2011

    Sep 10, 2011
    24
    2
    16
    U gotta rename the file to update and install update from sdcard
     
  13. Jeyd02

    Jeyd02 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,996
    Joined:
    Nov 26, 2011

    Nov 26, 2011
    1,996
    335
    163
    To help people, currently student
    US
    You don't necessarily need to be 2ghz Max. If you want the phone to not reboot and be stable try downgrading the clock rate to 1.9ghz or lower...
     
  14. LDrifta

    LDrifta No Stranger 2 Danger
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    3,907
    Joined:
    Jun 7, 2011

    Jun 7, 2011
    3,907
    3,202
    323
    Male
    Graphic-arts
    Lynn, MA
    thats really all you need to do to downgrade? so if i update to zvc then rename that rom to update.zip and flash it.... than ill be downgraded back to zvb?
     
  15. ShinySide

    ShinySide Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,504
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    5,504
    2,680
    313
    Palm Bay, Florida
    No that wouldnt work. If it did we'd being doing that instead of using LGNPST.:D Right now you have to use LGNPST to downgrade.
     
  16. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    all that does is wipe data, cache, and sd-ext. It WILL NOT reinstall anything thats been removed/deleted, nor will it touch recovery.img or the boot.img (kernel), or revert any mods for theming etc.

    Basically all it does is remove all your user data and any apps you installed by normal means.
     
  17. CallMeRicky

    CallMeRicky Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    15
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    15
    0
    15
    Hey I did this and I thought it had worked until it started to boot,lg logo, lg animation thing,black screen,boot again, lg logo, lg animation thing, black screen, over and over and over again. HELP
     
  18. nuttmeg

    nuttmeg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,331
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,331
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State

    you need to download exitrecovery.zip and put it on your sd card and flash it in recovery. ;)
     
    nasscar likes this.
  19. LX

    LX Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    223
    Joined:
    Dec 28, 2010

    Omg why didnt ifind this 2 days ago when i thought i bricked my coworkers phone lol? I eded up replacing her phone, i work at metro corp store :). By the way, ave u heard anything bout that option i pmed u about?
     
  20. danyvw

    danyvw Android Enthusiast
    Rank:
     #235
    Points:
    93
    Posts:
    685
    Joined:
    Dec 1, 2010

    Dec 1, 2010
    685
    208
    93
    USA
    cubandanger05, I'm cuban too. Do you live in Miami?
     
  21. LX

    LX Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    223
    Joined:
    Dec 28, 2010

    No man, tampa.
     
  22. Ani01

    Ani01 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jan 29, 2012

    Jan 29, 2012
    3
    0
    5
    i have desire s (s-on hboot 2.00.0002) rooted with cwm recovery.i installed a custom rom also made a nandroid backup of my system b4 that from recovery but now when i restore the backup my phone just boots inot recovery i mean to say its a bootloop i also tried to flash the attachment but it stucks at installing exitrecovery.sh i waited for 10 min almost but no luck...
    is there any other method to get rid of this recovery boot loop.
     
  23. mario16

    mario16 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    414
    Joined:
    Sep 12, 2011

    Sep 12, 2011
    414
    43
    43
    Male
    Texas Instruments
    Dallas,Tx.
    The recovery boot loop zip in drop box doesn'twork
     
  24. golephish

    golephish Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    46
    Joined:
    Aug 14, 2011

    Aug 14, 2011
    46
    1
    16
    Engineer - SDC
    Roswell,GA
  25. Emmaushornet33

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    49
    Joined:
    Dec 20, 2011

    Dec 20, 2011
    49
    2
    16
    How do you flash it ?
     
Tags:

Share This Page

Loading...