1. Download our Official Android App: Forums for Android!

How to restore phone?

Discussion in 'Android Devices' started by lopez33, Jan 23, 2013.

  1. lopez33

    lopez33 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Oct 10, 2011

    Oct 10, 2011
    35
    1
    16
    Hey everyone. I need to return my phone to radioshack and so I need to leave it just as I found it. Can someone help me unroot it and flash the stock rom it?
     

    Advertisement

  2. steeljack99

    steeljack99 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    186
    Joined:
    Feb 16, 2012

    Feb 16, 2012
    186
    28
    43
    Male
    College Student
    Virginia
  3. lopez33

    lopez33 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Oct 10, 2011

    Oct 10, 2011
    35
    1
    16
    Hey is this something you flash with Odin? Also, do i need to have had a original rom somewhere? Because my nandroid did not save.
     
  4. b_randon14

    b_randon14 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    910
    Joined:
    Aug 13, 2011

    Aug 13, 2011
    910
    628
    163
    Pizza Delivery Driver
    Somerset, KY
    Well it uses Odin but that all packaged in with the rom files. Its an Odin one click packages which is a self contained Odin setup that flashes the stock rom. Its meant as an easy way back to stock with as few steps as possible.

    And it don't require a nandroid or anything to work.
     
  5. lopez33

    lopez33 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Oct 10, 2011

    Oct 10, 2011
    35
    1
    16
    Ok...well I downloaded the Odin.exe file which is 580 mbp and i put my phone in odin mode and when i clicked start it ran for a little bit and said that MD5 hash value is invalid and it ended...aah..help???
     
  6. BoogieTrain

    BoogieTrain Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    46
    Joined:
    Jul 7, 2012

    Jul 7, 2012
    46
    2
    16
    No, you run it on a Windows PC. Its a 7z self extracting archive, then you get an exe and run that. Put your phone in recovery mode (power it on while holding the volume down button. Confirm with volume up.

    Connect your phone to the pc (must already have samsung mobile drivers installed: Rwilco12's Android Repository) and it should detect a COM port in one of the little boxes in the Odin program. It was yellow for me, I clicked start, and it started loading the stock Sprint 4.1.2 ROM.

    At the end of this im realizing that this may be a different "stock" I may have used FJ14? The instructions should be almost the same regardles.w
     
  7. lopez33

    lopez33 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Oct 10, 2011

    Oct 10, 2011
    35
    1
    16
    Well I did exactly all that. Perhaps I downloaded the wrong file? Could you link me to what you used to restore the phone? Thanks :)
     
  8. lopez33

    lopez33 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Oct 10, 2011

    Oct 10, 2011
    35
    1
    16
    Actually I did have a question with the file I was downloading. I downloaded the "Stock Restore. exe" assuming that once restored, it would be completely stock and not rooted. Was this file meant for phones that are not rooted? Because there was another file titled "Root Stock Restore" and I wasn't sure if that one was the right one.
     
  9. DragonSlayer95

    DragonSlayer95 Resident Air Bender
    Rank:
     #35
    Points:
    653
    Posts:
    8,778
    Joined:
    Mar 9, 2012

    Mar 9, 2012
    8,778
    3,756
    653
    Male
    Reno, Nevada
    Taking a shot in the dark here (without researching), I think the stock restore brings you back stock unrooted, and root stock restore brings you back to stock while keeping root.

    Could be wrong here but that's what it sounds like :D

    DS
     
  10. BoogieTrain

    BoogieTrain Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    46
    Joined:
    Jul 7, 2012

    Jul 7, 2012
    46
    2
    16
    It seems to me that the "Restore" options will basically do a factory reset and erase all user data. "NoData" will keep user data.

    So I guess Rooted means rooted and Stock means not rooted.

    Thanks OP and for those who provided answers. I just flashed Paranoid Android and its great, but my 3g is wonky (even with EG30 modem) and mms still does't seem to work, so I'm going to go back to stock ICS until the official JB update.
     
  11. lopez33

    lopez33 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Oct 10, 2011

    Oct 10, 2011
    35
    1
    16
    Hey BoogieTrain can you let me know if you're succesfull? I still haven't been able to restore my phone for some reason.

    Let me know how you did it if it works!
     
  12. BoogieTrain

    BoogieTrain Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    46
    Joined:
    Jul 7, 2012

    Jul 7, 2012
    46
    2
    16
    Trying it right now, I'll let you know how it goes.

    EDIT: I ran RootedNo data and its stuck at the Samsung logo after the virgin boot animation. Trying RootRestore now.

    EDIT: RootedRestore worked! :D I was worried that my internalSD would get wiped because i accidentally wiped it in CMW once so i killed ODIN shortly after the install. I got a firmware load error on boot. Was able to get back to download mode and re-ran the odin one click and I'm back to stock now.
     
  13. lopez33

    lopez33 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Oct 10, 2011

    Oct 10, 2011
    35
    1
    16
    so is the phone rooted? was it able to get rid of the yellow triangle? because i'm returning it to radioshack and i don't want them to reject it because i rooted it and put a rom on it :(
     
  14. lopez33

    lopez33 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Oct 10, 2011

    Oct 10, 2011
    35
    1
    16
    :) THAT WORKED. But now....how do I remove root and CMW?
     
  15. DragonSlayer95

    DragonSlayer95 Resident Air Bender
    Rank:
     #35
    Points:
    653
    Posts:
    8,778
    Joined:
    Mar 9, 2012

    Mar 9, 2012
    8,778
    3,756
    653
    Male
    Reno, Nevada
    To get rid of root, you should have ran the stock restore.

    Running root stock restore kept you with root.

    DS
     
  16. lopez33

    lopez33 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Oct 10, 2011

    Oct 10, 2011
    35
    1
    16
    well i've done that and stock restore always ends up with an invalid error and it doesn't go through. do you guys think raido shack would mind if it was rooted?
     
  17. DragonSlayer95

    DragonSlayer95 Resident Air Bender
    Rank:
     #35
    Points:
    653
    Posts:
    8,778
    Joined:
    Mar 9, 2012

    Mar 9, 2012
    8,778
    3,756
    653
    Male
    Reno, Nevada
    More than likely, I think best buy is the only vendor that doesnt care about root.

    DS
     

Share This Page

Loading...