1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support How to turn off lock screen? (not slide screen)

Discussion in 'Android Devices' started by Dell, Nov 15, 2010.

  1. Dell

    Dell Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    33
    Joined:
    May 4, 2010

    May 4, 2010
    33
    1
    16
    Washington,DC
    My nephew was playing with my phone and evidently set a password on the phone to wake it up. He told me the password and I can use it to wake the phone up just fine but I use the slide screen, but now there is both password unlock and the slide screens. I cant figure how to remove the password one, can you please help?

    Thanks

    Dell
     

    Advertisement

  2. mahers

    mahers Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,320
    Joined:
    Apr 2, 2010

    Apr 2, 2010
    1,320
    164
    143
    Male
    Product Manager
    Concord, CA
    Settings
    Location & Security
    Under Security, Choose your preferred method or in my case, I use NONE
     
  3. Dell

    Dell Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    33
    Joined:
    May 4, 2010

    May 4, 2010
    33
    1
    16
    Washington,DC
    thanks, but that's the problem. Under security, I click "Change lock screen" but the "None" icon is not an live link and says under it in small letters "disabled by remote phone administator" what does that mean? The "Pattern" icon says the same thing under it. WTH?? does that mean?
     
  4. mahers

    mahers Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,320
    Joined:
    Apr 2, 2010

    Apr 2, 2010
    1,320
    164
    143
    Male
    Product Manager
    Concord, CA
    Are you using the phone for corporate email? Do a search for this issue. I think the solution was to delete your corp acct, change the settings for the lock screen, then add your corp acct back on.

    For some reason, 2.2 forced the slider AND a pin or password or none at all. Corp email users had to have one of the security measures in place and weren't able to turn it off without this trick. Supposedly a Google thing, but who really knows.
     
  5. Dell

    Dell Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    33
    Joined:
    May 4, 2010

    May 4, 2010
    33
    1
    16
    Washington,DC
    OK, thanks. I will search it.
     
  6. sethgoldstein

    sethgoldstein Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    100
    Joined:
    Jul 21, 2010

    Jul 21, 2010
    100
    0
    35
    Male
    Web Designer/Internet Marketer
    Doylestown, PA USA
    But here's a question. I don't have the business email admin thing running. I just don't want the slider and the password chooser. I just want the password chooser. Is there a way to avoid the slider?
     
  7. mahers

    mahers Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,320
    Joined:
    Apr 2, 2010

    Apr 2, 2010
    1,320
    164
    143
    Male
    Product Manager
    Concord, CA
    Nope! :cool:
     
  8. sethgoldstein

    sethgoldstein Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    100
    Joined:
    Jul 21, 2010

    Jul 21, 2010
    100
    0
    35
    Male
    Web Designer/Internet Marketer
    Doylestown, PA USA
    That sucks! No way at all?
     
  9. nycebo

    nycebo Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    520
    Joined:
    Jan 4, 2010

    Jan 4, 2010
    520
    45
    68
    New York, NY
    Nope. Drives me crazy also. The original Droid had the screens embedded. This is the result of MotoBlur monkeying around with stock Android.
     
  10. mahers

    mahers Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,320
    Joined:
    Apr 2, 2010

    Apr 2, 2010
    1,320
    164
    143
    Male
    Product Manager
    Concord, CA
    Actually, it's not Moto who did this. It's Google. With the 2.2 Froyo update, they made it a double security thing...reason unknown.

    However, with that said, you can try to use the WidgetLocker app. I have mine set up to NONE for the stock lock screen and use WidgetLocker for a slide only. It also allows you to have a different BG for the lock screen, place widgets on it, and add custom sliders. There's a whole thread about it here.
     
  11. Kevin Vegas

    Kevin Vegas Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Nov 6, 2009

    Nov 6, 2009
    13
    0
    15
    President - Halls of Entertainment
    Minneapolis
    The screenmodewidget (in the market) removes the slider for me
    Worked for original droid and droidx
     
  12. dawgzilla

    dawgzilla Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 5, 2010

    Dec 5, 2010
    1
    0
    5
    downloaded the screenlock widget, it says add widget from desktop? not sure how to do that? the app i downloaded from "market" doesn't seem to do anything. brand new to the phone. thanks.
     
  13. Kevin Vegas

    Kevin Vegas Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Nov 6, 2009

    Nov 6, 2009
    13
    0
    15
    President - Halls of Entertainment
    Minneapolis
    find an area on your one of your desktop screens that is blank . Do a long press there and it will bring up a menu of widgits. Find the one you want , and select it .
    The menu will disappear and the widgit will be on the desktop and ready to use.
     
  14. fixpcny

    fixpcny Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    6
    Joined:
    Apr 3, 2012

    Apr 3, 2012
    6
    1
    6
    Settings ->Locations and security->Device Administrators - Uncheck Mail
    Worked for me
     

Share This Page

Loading...