1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support How to update Android Market

Discussion in 'Android Devices' started by rocketcuse, Nov 28, 2010.

  1. rocketcuse

    rocketcuse Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Oct 25, 2010

    Oct 25, 2010
    18
    0
    15
    A month ago I bought 2 Samsung captivates at the same time. Tonight while messing with the one I gave my Fiancee, I notice her Market was different from mine. Hers says it is version 1714, mine says 2002012.

    I couldn't find any thing on the web other than there are a few android phones, non samsung, that are also stuck at 1714, and that 2012 is the latest version.

    Any ideas on how to update?
     

    Advertisement

  2. Iliketrains

    Iliketrains Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    66
    Joined:
    Jul 9, 2010

    Jul 9, 2010
    66
    10
    18
    Professional Couch Warmer
    Texas
    Doesn't the Market update itself if your phone supports the update?

    Have you rooted? Maybe you need to re-flash the newest gapps for your device.

    If not, try just installing a couple of apps, update things, just muck about for a while. That's how I got my phone to do the update, it should download and update itself. It probably won't even tell you.
     
  3. rocketcuse

    rocketcuse Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Oct 25, 2010

    Oct 25, 2010
    18
    0
    15

    Phone is not rooted. She has installed 5-6 apps all ready. I tried teh tup on Googles Android Market support. That too did not work. I guess I'll have to reset the phone.
     
  4. NJR

    NJR Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    157
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    157
    23
    38


    Before you do that try deleting the Market and then rebooting. Mine came back that way...
     
  5. rocketcuse

    rocketcuse Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Oct 25, 2010

    Oct 25, 2010
    18
    0
    15
    How do you delete the market?
     
  6. LukeOlson

    LukeOlson Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    201
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    201
    27
    43
    Software Engineer
  7. LukeOlson

    LukeOlson Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    201
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    201
    27
    43
    Software Engineer
    Wow, just realized that a new version of the market got pushed out today (version 2002013).
     
  8. sremick

    sremick Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,521
    Joined:
    Jun 18, 2010

    Jun 18, 2010
    2,521
    356
    163
    IT Admin
    USA
    I think you only get the new Market if you're on Android 2.2 "Froyo", which you don't have on the Captivate unless you've hacked on one of the leaked "beta" internal development builds.
     
  9. LukeOlson

    LukeOlson Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    201
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    201
    27
    43
    Software Engineer
    I'm not running any leaked beta and I got the updated market.

    [​IMG]
     
  10. LukeOlson

    LukeOlson Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    201
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    201
    27
    43
    Software Engineer
    Jvcpcrep likes this.
  11. Jack45

    Jack45 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,186
    Joined:
    Jul 13, 2010

    Jul 13, 2010
    1,186
    239
    143
    I did some homework on this noted that the Market update was pushed out only for the Milestone, Vibrant, and Fascinate devices.
     
  12. LukeOlson

    LukeOlson Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    201
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    201
    27
    43
    Software Engineer
    Turns out all you have to do is go to Menu -> Settings -> Applications -> Manage applications -> Menu -> Filter -> All -> Market -> Clear cache -> Force stop. Re-launch it, and you should have the "Related" tab.
     
  13. Jack45

    Jack45 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,186
    Joined:
    Jul 13, 2010

    Jul 13, 2010
    1,186
    239
    143
    Tried it. No dice.
     
  14. LukeOlson

    LukeOlson Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    201
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    201
    27
    43
    Software Engineer
    Then how did I get it? ;)
     
  15. LukeOlson

    LukeOlson Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    201
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    201
    27
    43
    Software Engineer
    Hmm... weird. Have you tried that APK I posted? I made it from Titanium Backup.
     
  16. Jack45

    Jack45 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,186
    Joined:
    Jul 13, 2010

    Jul 13, 2010
    1,186
    239
    143
    Mystery to me, my friend. I'm rooted - you?
     
  17. Jack45

    Jack45 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,186
    Joined:
    Jul 13, 2010

    Jul 13, 2010
    1,186
    239
    143
    Not yet. I thought I'd try natural childbirth before opting for a C-section.
     
    LukeOlson likes this.
  18. LukeOlson

    LukeOlson Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    201
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    201
    27
    43
    Software Engineer
    Well, that's where the weirdness comes in. I un-rooted yesterday (something funky was happening so I was trying to see if that was causing any problems). Then I got the update... then I re-rooted afterwards.

    Did you try doing a force stop on the market? I'm realizing that I saw the change after I had done the above steps and did a force stop on the market application...
     
  19. LukeOlson

    LukeOlson Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    201
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    201
    27
    43
    Software Engineer
    hahaha
     
  20. Jack45

    Jack45 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,186
    Joined:
    Jul 13, 2010

    Jul 13, 2010
    1,186
    239
    143
    Tried a force stop but it didn't "take." In all the months I've been rooted it hasn't affected anything I've done or had done (e.g., firmware update). Since z4root is an easy process I'll unroot to see if it makes a difference.

    Is updating the Market now a world-changing experience? No, but it's my nature to solve these types of mysteries.
     
  21. Jack45

    Jack45 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,186
    Joined:
    Jul 13, 2010

    Jul 13, 2010
    1,186
    239
    143
    I think I figured it out (hand slapping forehead). I'm running a beta 4 pre-release version of Gingerbread, so all bets are off and my Market looks markedly different to begin with. Stupid me.

    Nah. Better not cause a ruckus. No Gingerbread in sight.

    Unrooted - still no luck. I'd say it's strange, but with AT&T and Samsung strange is normal operating procedure.
     
  22. viny2cool

    viny2cool Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    316
    Joined:
    Oct 20, 2010

    Oct 20, 2010
    316
    23
    38
    i am rooted and flashed cog...i did that
    Menu -> Settings -> Applications -> Manage applications -> Menu -> Filter -> All -> Market -> Clear data(not cache). Re-launch it, and you should have the "Related" tab.

    when u relaunch it, it should show u aggreement screen when u accept the terms...
     
  23. La Luna

    La Luna Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    97
    Joined:
    Sep 19, 2010

    Sep 19, 2010
    97
    9
    16
    New York
    My Market updated on it's own at some point. *shrug*
     
  24. compscidev

    compscidev Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    111
    Joined:
    Nov 12, 2010

    Nov 12, 2010
    111
    4
    36
    no way to do this on 2.1 right?
     
  25. rocketcuse

    rocketcuse Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Oct 25, 2010

    Oct 25, 2010
    18
    0
    15
    tried everything I could find. Even did a factory reset. Still will not update to latest version. For the record, my other phone that was purchased at the same time, upgrade to the lasted version 2002013?? what ever the version is with the Relate tab. Apparently, according to Google Android support, this is a big problem. Not just a Samsung issue.
     

Share This Page

Loading...