1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root HTC desire root update~FAIL

Discussion in 'Android Devices' started by halo1303, Nov 4, 2010.

  1. halo1303

    halo1303 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Nov 4, 2010

    Nov 4, 2010
    10
    0
    15
    canada
    hey guys
    so i juts rooted my HTC desire but i didn't install a new rom.
    y you may ask because all i wanted to do is install most apps to my SD card because my SD card we getting full
    I dident install a rom because i found out that froyo was not offering this and i had not updated to it but when i try to update i get a quarter of the way thought installing when the bar disappears and a yellow triangle appears behind the android
    i suspect this is because of root.
    i would vary much like to keep with OTA updates if possible.
    so what would you recommend i do?
    proceed with unrooting or update with a RUU or something else?
    (FYI i called Talus (my carrier ) and they said if the OTA update dose not work after i do a factory reset( already tried) then i could send it in for repair, so i would assume that would reset all the software on my phone thus not being rooted. would this be an option as my phone is under warrantyor would stock rom but rooted still void it?)
    thx
     

    Advertisement

  2. omni

    omni Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    21
    Joined:
    Apr 9, 2010

    Apr 9, 2010
    21
    0
    35
    You may need to check with your service provider, but with most, they will void the warranty if your phone gets rooted. Furthermore, from what I understand, OTA updates are only offered by either HTC (unbranded+unlocked devices) or your provider (locked devices) as long as the device is not rooted. Otherwise, you will have to stick to constant ROM updates. OTA updates will not work on rooted devices.
    So knowing that (others can correct me if I am wrong), see what you want to do.
     
  3. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    on the money
     
  4. halo1303

    halo1303 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Nov 4, 2010

    Nov 4, 2010
    10
    0
    15
    canada
    so your saying i should just keep the root and update with zip?
    OK thx
    would you be able to send me a link to one for over .80 Hboot? i have tried a couple and none of them have worked.
     
  5. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,305
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    How have you hot apps on SD car? As in what method?
     
  6. halo1303

    halo1303 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Nov 4, 2010

    Nov 4, 2010
    10
    0
    15
    canada
    sorry im not sure what you mean by "hot apps on SD car"
     
  7. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
  8. halo1303

    halo1303 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Nov 4, 2010

    Nov 4, 2010
    10
    0
    15
    canada
    oh
    i don't have it but that's all i want because im ruining out of space on SD and i hear froyo has that ability.

    im perfectly fine with everything about unrooted but i want 2.2 and i would like to keep my warranty.
    so even if you could send me a link to unroot for 0.80 and they will take my phone back then im happy :p
     
  9. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    what network carrier were you on?
    it might not be that simple
     
  10. halo1303

    halo1303 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Nov 4, 2010

    Nov 4, 2010
    10
    0
    15
    canada
    im on Telus
    and its a GSM desire
     
  11. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    the only tellus one i can find is this one
    Shipped ROMs

    its 2.2 stock
    it will upgrade your hboot to .93 but its from telus banded and official so you will be covered by warranty
     
  12. halo1303

    halo1303 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Nov 4, 2010

    Nov 4, 2010
    10
    0
    15
    canada
    ok thank you vary much

    so after this if i need to go in for repaire will i be unrooted or no?
    because im thinking after i get back to stock i will send it in saying "OTA is not working" that way i can get the official or will that not be necessary?
     
  13. halo1303

    halo1303 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Nov 4, 2010

    Nov 4, 2010
    10
    0
    15
    canada
    wow thx man i ****ing love 2.2 worked like a charm
     
  14. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    well im a bit late as you have done it
    this is the latest rom from telus
    as its a successful flash you are covered by warranty as its official from telus
    also it will have removed root access now as its default stock 2.2 for your carrier
    if you try and run ota it will say there is none available as you are on the latest.

    A good thing about this tho is that you can still root and do stuff as you can use this RUU to restore back to default if anything goes wrong (kinda)
     
Tags:

Share This Page

Loading...