1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support HTC Evo Sync Question

Discussion in 'Android Devices' started by TnRabbleRouser, Dec 21, 2011.

  1. TnRabbleRouser

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    7
    Joined:
    Dec 16, 2011

    Dec 16, 2011
    7
    1
    26
    Hello all.

    Could anyone direct me to the correct forum to ask questions concerning the Sprint HTC Evo 4g Sync application?

    The Sync driver from the HTC website takes way too long to download and I now the program is telling me there is an update that needs to be installed......but it will not download without failing.

    Currently, I can use the Sync program but it is driving me nuts for everytime I turn on my PC, I get a message that an update is available.
     

    Advertisement

  2. Granite1

    Granite1 Zercron Encrusted Tweezer
    Rank:
    None
    Points:
    833
    Posts:
    7,159
    Joined:
    Dec 27, 2010

    Dec 27, 2010
    7,159
    7,180
    833
    Male
    Highway Construction Inspection
    Pittsburgh, PA

    Welcome to the forums!! :)

    Have you tried to completely delete all htc software from your pc, then reinstall the htc sync?

    Also try to set your phone to usb debugging: HOME / MENU, Settings / Applications / Development. Check usb debugging and see if that helps.

    Let us know if it works. :)
     
    TnRabbleRouser and ocnbrze like this.
  3. TnRabbleRouser

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    7
    Joined:
    Dec 16, 2011

    Dec 16, 2011
    7
    1
    26
    I am really new at the Android and HTC. I am a former BlackBerry user.

    Here's what I have done so far... Initially, 3 weeks ago, I went to the HTC website and downloaded the driver for the Sync for my phone. Before the download, the instructions asked me to disable my anti virus. Why I do not know but it did make me feel uncomfortable. The down load took more than an hour. Once down loaded, the sync program worked OK.

    Two days ago, upon PC start up, I began to get a sync notification that an update is available. The problem is, the download would fail to install and again painfully slow.

    Yesterday, I uninstalled the sync program and reinstalled it, again with the pc antivirus off which again was slow (over an hour). The reinstalled program again works fine but the notification still persist. I tried to install the update, with anti virus off, but the download still fails to install.

    The program exe file was not downloaded to the pc and was ran from its location and the EVO was not attached to the pc during the download.

    I am doing something wrong and why is HTC asking to disable the antivirus during the download?

    Thanks for all you folks do!
     
  4. argedion

    argedion The TechnoFrog
    Rank:
     #29
    Points:
    953
    Posts:
    6,360
    Joined:
    Jun 20, 2011

    Jun 20, 2011
    6,360
    6,292
    953
    The Infernal Swamp
    Your asked to disable your anti-virus because it's going to be communicating with the phone which windows thinks is a disk. Turning off anti-virus makes it easier to install drivers that could be consisted as a virus.

    Download issues. Have you cleaned internet cache lately?Also are you on DSL or dialup? Where are you downloading the file?
     
    Granite1, TnRabbleRouser and ocnbrze like this.
  5. TnRabbleRouser

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    7
    Joined:
    Dec 16, 2011

    Dec 16, 2011
    7
    1
    26
    I think I'm getting the hint that I should have had my evo connected to the pc during that download, right?

    I downloaded the driver to my pc to programs. I did not down load the exe but ran it from its location. It was VERY slow. My internet is ATT DSL using a wireless router.

    When you say, clear the cache, are you saying clear the cache from the pc or the phone?

    I suppose I need step by step instructions of how to down load the driver correctly.

    St Mary's Ga = Kings Bay?
     
  6. argedion

    argedion The TechnoFrog
    Rank:
     #29
    Points:
    953
    Posts:
    6,360
    Joined:
    Jun 20, 2011

    Jun 20, 2011
    6,360
    6,292
    953
    The Infernal Swamp
    Was referring to cache in pc web browser.

    As far as a step by step IMO its always best to download then run the exe. I like to have a backup locally incase things happen with the internet during a comp reinstall.

    St'marys Ga where kings bay is yes. were you stationed here?
     
    Granite1, TnRabbleRouser and ocnbrze like this.
  7. TnRabbleRouser

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    7
    Joined:
    Dec 16, 2011

    Dec 16, 2011
    7
    1
    26
    Will dowload the exe this time and run it from my computer. Will clear cache before I start. Thanks for the help. Will check back in later and let ya'll know how it went.

    Son in Law and Daughter was stationed at Kings Bay. Nice waterfront.
     
  8. argedion

    argedion The TechnoFrog
    Rank:
     #29
    Points:
    953
    Posts:
    6,360
    Joined:
    Jun 20, 2011

    Jun 20, 2011
    6,360
    6,292
    953
    The Infernal Swamp
    oh ok cool. Yeah I've been in and out of the area since 79.
     
    TnRabbleRouser likes this.
  9. TnRabbleRouser

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    7
    Joined:
    Dec 16, 2011

    Dec 16, 2011
    7
    1
    26
    I got it working. My problem was apparently trying to run Sync download from its location.

    This time, after I removed the previous copy of Sync from my PC, I saved the exe to the desktop, ran the download, and then was able to update sucessfully (no more update notifications for now). :D

    Thank you argedion for directing me to the fix.
     
    argedion likes this.
  10. Granite1

    Granite1 Zercron Encrusted Tweezer
    Rank:
    None
    Points:
    833
    Posts:
    7,159
    Joined:
    Dec 27, 2010

    Dec 27, 2010
    7,159
    7,180
    833
    Male
    Highway Construction Inspection
    Pittsburgh, PA
    Excellent!! I'm glad you got it working. :)

    Enjoy the holidays!! :D
     
  11. argedion

    argedion The TechnoFrog
    Rank:
     #29
    Points:
    953
    Posts:
    6,360
    Joined:
    Jun 20, 2011

    Jun 20, 2011
    6,360
    6,292
    953
    The Infernal Swamp
    I'm glad it was something simple.

    Merry Christmas to you and your family. God Bless
     
Tags:

Share This Page

Loading...