1. Download our Official Android App: Forums for Android!

HTC Hero not powering Up after Failed Upgradation to Andriod 2.1

Discussion in 'Introductions' started by Holysoul, Jun 25, 2011.

  1. Holysoul

    Holysoul Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    11
    Joined:
    Jun 25, 2011

    Jun 25, 2011
    11
    0
    35
    Dear All,

    I tried to upgrade my HTC Hero from Andriod 1.5 to 2.1 . Everything was OK but last moment Upgradation went failed and Handset automatically shutdown. I tried to powered it up but no fruitfull result. I checked the battery by inserting in some other handset, It was OK. Thats mean there is no issue with battery. Handset doesnt show charging indication while connected to charger. I also tried to power it up in safe mode by pressing combination of keys but no result.

    Kindly suggest solutions to power up HTC Hero. Thanks in advance.
     

    Advertisement

  2. olbriar

    olbriar  
    Moderator
    Rank:
     #11
    Points:
    1,973
    Posts:
    17,287
    Joined:
    Jun 19, 2010

    Jun 19, 2010
    17,287
    12,218
    1,973
    Male
    Land of Oz
    Welcome to Android Forums. My best suggestion for you would be to check into the sub forum for your device.. it is here: HTC Hero - Android Forums The people there use your device and will have the best insight and suggestions. Good luck and thanks for joining the forums.
     
  3. Holysoul

    Holysoul Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    11
    Joined:
    Jun 25, 2011

    Jun 25, 2011
    11
    0
    35
    When I pressed HOME+POWER ON/END CALL button.........There is little vibration.....NO else

    waiting for reply for some one.....Thanks
     
  4. lunatic59

    lunatic59 Moderati ergo sum
    Moderator
    Rank:
     #3
    Points:
    4,138
    Posts:
    32,670
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    32,670
    27,268
    4,138
    Male
    IT
    Pennsylvania
    Welcome to Android Forums!

    Can you get you phone into fastboot mode by pressing and holding the back and power?

    [​IMG]
     
  5. Holysoul

    Holysoul Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    11
    Joined:
    Jun 25, 2011

    Jun 25, 2011
    11
    0
    35
    Tried to put in Fastboot mode but no result...........need further help
     
  6. lunatic59

    lunatic59 Moderati ergo sum
    Moderator
    Rank:
     #3
    Points:
    4,138
    Posts:
    32,670
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    32,670
    27,268
    4,138
    Male
    IT
    Pennsylvania
    If the phone will not go into fastboot or recovery mode, I don't think there's much you can do with it beyond sending it in to HTC for repair or replacement.
     
  7. Holysoul

    Holysoul Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    11
    Joined:
    Jun 25, 2011

    Jun 25, 2011
    11
    0
    35
    Lunatic,

    Thanks for your response...How we can put handset in recovery mode? Secondly when we pressed HOME+Power Buttons together, there is little vibration.............
     
  8. lunatic59

    lunatic59 Moderati ergo sum
    Moderator
    Rank:
     #3
    Points:
    4,138
    Posts:
    32,670
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    32,670
    27,268
    4,138
    Male
    IT
    Pennsylvania
    After you feel this vibration, try plugging the phone into your computer with a usb cable and see if the computer recognizes it. If it doesn't, then it appears that the phone is on but the screen isn't working. I don't know if that's a software addressable issue. If the screen has died, it needs to be replaced.


    Recovery mode on the hero is done by removing the battery for a minute and then replace it.Hold the volume down key and press the power button.
     
  9. Holysoul

    Holysoul Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    11
    Joined:
    Jun 25, 2011

    Jun 25, 2011
    11
    0
    35
    If I plug the USB Cable in the pc and pressed home+power button, there is no vibration and computer screen doesnt show any device plugin......Secondly i tried to get recovery mode but no response from handset....
     
  10. LBPHeretic

    LBPHeretic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,368
    Joined:
    May 29, 2010

    May 29, 2010
    2,368
    507
    213
    Senior Software Engineer
    Wilmington, Delaware
    I just noticed that Holysoul posted this question in a two places: http://androidforums.com/sprint-her...p-after-failed-upgradation-andriod-2-1-a.html .

    If he holds the volume down button and presses power, he can get into HBOOT and flash the Android 2.1 RUU .zip file, which does not require S-OFF. He would just have to press the trackball to apply it. It sort of sounds like his handset is bricked if he cannot even get into HBOOT. That is a shame.
     
  11. Holysoul

    Holysoul Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    11
    Joined:
    Jun 25, 2011

    Jun 25, 2011
    11
    0
    35
    Thanks dear...

    Waiting for someone else respone on my issue.......
     
  12. LBPHeretic

    LBPHeretic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,368
    Joined:
    May 29, 2010

    May 29, 2010
    2,368
    507
    213
    Senior Software Engineer
    Wilmington, Delaware
    I think the response that you will get is that your handset probably needs to be replaced. You can find good deals on Craigslist and eBay and, additionally, be sure to find one with a clean ESN.

    If you cannot get into HBOOT or recovery, there is not much you can do to fix it. It is either a software problem, also known as bricking, or your screen is toast.
     
  13. lunatic59

    lunatic59 Moderati ergo sum
    Moderator
    Rank:
     #3
    Points:
    4,138
    Posts:
    32,670
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    32,670
    27,268
    4,138
    Male
    IT
    Pennsylvania
    LBPHeretic is correct. Your phone needs to be repaired or replaced. There's little you can do if it won't turn on enough to access recovery.
     

Share This Page

Loading...