1. Download our Official Android App: Forums for Android!

HTC Hero Sprint(2.1) couple of issues

Discussion in 'Android Devices' started by Chinkee, May 30, 2010.

  1. Chinkee

    Chinkee Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    May 30, 2010

    May 30, 2010
    8
    0
    5
    Hello all. New to this thread but not to forums in general. I'm am usually watching the HTC forums but I have been having problems making an account so I'll just start one here.

    So I just upgraded my Hero to 2.1 and there a couple of problems that I can't find answers to.

    The first one is Lock Screen wallpaper. I can't seem to change it to anything other than the default it started out with when I updated, I even tried using the preinstalled onces but it never seems to change. Anyone have/had this problem and has a fix to it?

    Next is apps disappearing on my homepage. Especially the google search function. I used it once and it just disappeared. But it has to still be there because I can't set anything in it's place. I can't even remove it as well. Maybe a restart will help but I don't know right now.

    And last is the Facebook contact syncing. With 1.5 I could find any friend on facebook and sync their name to their number by just searching for their name. Now it only will find friends who have input their number on Facebook physically. So I can't search for a friend who doesn't have their number on facebook and sync it to their matching contact through my phone. Get what I'm saying?

    If anyone has any fixes to these problems then please feel free to throw solutions at me.

    Thanks
    Chinkee
     

    Advertisement

  2. Papoise

    Papoise Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    122
    Joined:
    Mar 29, 2010

    Mar 29, 2010
    122
    0
    35
    Hm I'm still on 1.5 would u recommend 2.1 after having these problems.
     
  3. Chinkee

    Chinkee Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    May 30, 2010

    May 30, 2010
    8
    0
    5
    Eh, not really. Like the only problems with 1.5 was the constant slowing down and and freezing which caused frequent reboots. Im not having those problems now(not the freezing at least) but there are still some times where it likes to just lag for a couple of seconds. I am kinda mad that they would take so long to release an update just for it to still have problems. I don't get that part of the story.
     
  4. barnacles

    barnacles Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    406
    Joined:
    Feb 27, 2010

    Feb 27, 2010
    406
    32
    63
    Dekalb, Illinois
    I could be wrong, but the contacts should just sync on their own based on names. Do you have your facebook from htc auto updating? If so, maybe try deleting the facebook account and signing in again, with auto update on. Sometimes it takes a while to sync, but I'm pretty sure it should sync with names.

    As for the other problems, I am not too sure. I haven't used the official sprint 2.1 so I haven't experienced any of these problems. You might try a factory reset on the phone, assuming all your contacts are synced and all. Maybe someone else experiencing these problems will chime in
     
  5. meangreengdub

    meangreengdub Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    328
    Joined:
    Oct 18, 2009

    Oct 18, 2009
    328
    5
    36
    DFW, Texas
    As far as the lockscreen goes...are you going to settings-personalize-lock screen wallpaper? That should work.
     
  6. Chinkee

    Chinkee Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    May 30, 2010

    May 30, 2010
    8
    0
    5
    I have used every possible way of choosing what picture I want for my lock screen wallpaper. But every time I hit save and go check, it remains the same blurry bubble picture. I might just try doing a factory reset.

    Also, my phone has started to get really sluggish. I'm am getting disappointed with this update more and more.
     
  7. tazcollins

    tazcollins Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    176
    Joined:
    Jan 21, 2010

    Jan 21, 2010
    176
    7
    36
    Ft. Worth, Tx.
    Me too on 1.5 for five months. :D
     
  8. deedub

    deedub Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    150
    Joined:
    May 18, 2010

    May 18, 2010
    150
    20
    38
    Northern Virginia
    Open a photo, go to menu, select "set as", choose "Lockscreen", position the preview frame how you want it. That should do it.
     
  9. dksnet

    dksnet Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Wish I had never installed 2.1
     
  10. Chinkee

    Chinkee Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    May 30, 2010

    May 30, 2010
    8
    0
    5
    Thats what I did, but never worked. I just did a factory reset and its fixed now. Actually all the problems I listed are solved now that I reset.
     
  11. deedub

    deedub Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    150
    Joined:
    May 18, 2010

    May 18, 2010
    150
    20
    38
    Northern Virginia
    lol
     
  12. deedub

    deedub Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    150
    Joined:
    May 18, 2010

    May 18, 2010
    150
    20
    38
    Northern Virginia
  13. Bnice

    Bnice Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    I upgrade to 2.1 and i recommend it,my only issue is the phone vibrates when making a call and i can't turn off the vibrate on the dialer. this seem to be one of the problem everyone is having.
     
  14. Traviswf

    Traviswf Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    78
    Joined:
    May 16, 2010

    May 16, 2010
    78
    5
    16
    It seems I'm the only person who actually likes the vibrate-when-connect feature. It's just an easy way to know when the call is starting, because sometimes there's network issues (either Sprint or the other network you're calling) - and things get silent for a while and you don't know what is going on. So - this is a good way to know the call is going through.

    BUT - you should certainly be able to turn it off. That's just odd. Like how you couldn't turn the vibrate off in the Dialpad in 1.5.
     
  15. joeyrh9

    joeyrh9 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    1
    0
    5
    I think I will stay with android 1.5 for a while..or at least until these android updates are ironed out. My phone works just fine with 1.5....the little glitches on it are tolerable. They are nothing compared to the issues reported by others. I feel for you guys that updated your phone. My advice would be not to update till sprint and htc figure this thing out.
     
  16. r-sky

    r-sky Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    May 24, 2010

    May 24, 2010
    7
    0
    5

    I agree as well. I'm still on 1.5 and not ready to move "up" when the biggest issue seem to be with the most basic of functions - calls.
     
  17. V425

    V425 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    347
    Joined:
    Mar 5, 2010

    Mar 5, 2010
    347
    22
    38
    Maryland
    I'm staying on 1.5 too. I'm used to its problems by now and I don't want to get used to new problems! I keep thinking about rooting though...
     
  18. chance19817

    chance19817 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    1
    0
    5
    I have had nothing but problems with my phone since update to many to name i would like to go back to the old one. I cant believe htc would wait so long to put out 2.1 and it be nothing but crap. I would not recomend it to anyone to update.
     
  19. katers

    katers Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Apr 24, 2010

    Apr 24, 2010
    13
    0
    15
    Is there anyway to take off the update? I had it put on at a Sprint store and although the problems are minor, like the FB sync not working and sideways editing on the camera, I liked the way it was prior to the update better.
     
  20. androidtp

    androidtp Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    701
    Joined:
    Dec 15, 2009

    Dec 15, 2009
    701
    64
    78
    Houston, Texas
  21. noni10

    noni10 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 11, 2010

    Nov 11, 2010
    2
    0
    5
    miami
    I having a problem whit the audio on the videos when i downloaded to my computer it's only the images not the audio did someone now something about this...
    i learning now so i'll really appreciate some help...
     
Tags:

Share This Page

Loading...